מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילדה בת שנה ועשר הפסיקה לאכולמרינה16/11/2013
שלום רב יש לנו ילדה בת 1.10 שאף פעם לא הייתה רכלנית גדולה אבל היה לה סמני ארוחה מסודרים שכן הייתה יושבת בשולחן ואוכלת! לפני כ 3 חודשים נולדה לה אחות ובנוסף באותו זמן בערך התחילה גן בפעם הראשונה ( לפני כן הייתה בבית איתי). מאז היא הפסיקה לאכול לגמרי כולל בגן חוץ מפרוסה עם ריבה או שוקולד, פטי בר או חטיף!
בגן דאגו לה שלא אוכלת כלום והגננת המליצה לתת בקבוק בצהריים (חשוב לציין שאוכלת בקבוק בבוקר ולפני שינה בערב)
הוספני בקבוק בצהריים אבל היא לא מסכימה לאכול כלום חוץ מהבקבוק! אחרי זמן מה פנינו לרופאת ילדים שהמליצה להוריד את הבקבוק של הצהריים ולתת לה זמן נוסף להסתגל למציאות החדשה! כיום המצב לא השתנה חוץ מזה שנראה כאילו היא מענישה את עצמה היא מאוד רעבה ומבקשת לאכול מאכל מסוים, מוציאה את המוצץ מהפה, לוקחת את המאכל ביד ולפני שמכניסה אותו לפה היא זורקת אותו בעצבים!
אותו ההתנהגות היא עושה עם בקבוק, מבקשת לוקחת מכניסה לפה והופ עוד לפני שטעמה זורקת בעצבים!
ניסינו לא לתת חטיפים, ניסינו לא להתעקש ולתת לה לבקש כשתהיה רעבה אבל נראה כאילו זה לא מפריע לה היא יכולה לא לאכול כלום כל היום והיא ממש עצבנית בגלל זה, ולקראת סוף היום לשתות בקבוק סימילק וזהו!
גם כשיושבים בארוחות משפחתיות ושמים לה בצלחת היא זורקת את הצלחתת בעצבים, ובמקרים נדירים שכן מתחילה לאכול משהו קטן כמו צ׳יפס, אחרי כמה ביסים היא מתעצבנת זורקת את הצלחת ומתחילה לבכות!
האם זה הפרעת אכילה? האם זה התנהגות שתחלוף עם הזמן? להתעקש? להציעה? מה עליי לעשות כדי לגרום לה להפסיק להעניש את עצמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת שנה ועשר הפסיקה לאכול - תגובה
מיכל וינברגר30/12/2013שלום,
אכן נראה כי ביתך עברה שינויים גדולים עבורה (אחות, גם חדש) והמצב בשבילה כנראה לא קל..דרך האוכל היא כמראה את מחאתה למצב..ונראה כי מקבלת תשומת לב ויחס -גם אם שלילי- יש התעסקות ודאגה סביב זה, ולכן, כל עוד המשקל והגובה תקינים, אני מייעצת לזרום איתה ולא לעשות מזה עניין. עצם העובדה שעושים מזה עניין- דווקא גורם לה כנראה להמשיך עם התנהגות זו..
צריך לזכור שילד בריא לא מרעיב את עצמו והוא יאכל בסופו של דבר. אני מניחה שהסימילאק כנראה בשלב זה עוזר ומשביע..ואכן אם הוא ירד יתכן ותחזור לאכול. מצד שני- גם כך עוברת מספיק שינויים כרגע ולכן אני נוטה דווקא להשאיר את הסימילאק עד שתתרגל למצב ואז בהדרגה ניתן להוריד לפעמיים ביום ולפעם ביום..
כרגע הייתי ממשיכה עם ארוחות משפחיות מסודרות באווירה נעימה ולא מלחיצה, לדאוג שיהיה שם לפחות משהו אחד שכן אוהבת, אבל גם מזונות מזינים רגילים- כמו , ביצה, גבינה, ירק...ולא להתעקש, גם אם לא אוכלת כלום! להתאפק ולהבין שזו תקופה זמנית.
ניתן כמובן להפוך את הכנת האוכל לפעילות מהנה, לאפות משהו יחד, ללכת לקניות יחד ולבקש שתבחר משהו..לדבר על כמה האוכל עוזר לגדול..אבל הכל באווירה נעימה. יתכן וניתן לשתף אותה בהאכלת אחותה הקטנה שתתחיל לאכול...
בכל מקרה, במידה וזה ממשיך, ויש ירידה בעקומות הגדילה הייתי מתייעצת עם דיאטנית ואולי גם הדרכה של יעוץ רגשי להורים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)