בן שנתיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים
    ענבל
    14/01/2014

שלום,

יש לי שתי שאלות:
    1. בני בן השנתיים החלים מדלקת ריאות לפני חודש וחצי בהם ירד במשקלו בשני קילו.
    כיום שוקל 11 ק"ג . מאז הבריא לא עלה במשקל וגם ירד בכמות האוכל שהיה אוכל, למשל בארוחת צהריים הוא אוכל כמעט חצי מנה פחות ממה שהיה אוכל לפני הדלקת ריאות. עם זאת הוא מתפקד בסדר גמור, פעיל ואנרגטי. האם לעשות משהו מבחינת התזונה?

2. האם לחם/פסטה מקמח לבן מאוד מזיק לבריאות והאם כדאי להימנע לגמרי מאכילתם?
    גילאי הילדים בבית הם : בת חמש וחצי, בן שנתיים ובן 11 חודשים. כמה אחוז מהמזון שלהם אפשר להעביר למזון מלא כגון: אורז מלא ,קמח מלא, לחם שיפון.

המטרה לא לתת להם לחמים מקמח לבן בכלל.

תודה מראש
    ענבל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים

הוספת תגובה

• האם אפשר לקבל מענה

ענבל
    23/01/2014

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים - תגובה

מיכל וינברגר
    24/02/2014

שלום ענבל,
    לגבי בנך , אני לא הייתי משנה שום דבר בתזונה כל עוד הוא מתפקד כרגיל, חיוני ופעיל
    ,, סביר להניח שעד עכשיו המצב כבר הסתדר , והוא השלים את הפער שנוצר במשקל. לפעמים לוקח זמן עד שהתיאבון חוזר ומתייצב.

לגבי הדגנים מהמקמח הלבן. דגנים אלו- כגון פסטה ולחם לבנים אינם מזיקים, הם פשוט פחות בריאים. הקמח המלא מכיל יותר סיבים תונתיים ויטמינים ומינרלים שמצוייים בעיקר בקליפה, הקמח הלבן לא מכיל את הקליפות של הדגנים ולכן הרבה פחות בריא. עם זאת ילדים לא תמיד אוהבים את הדגנים המלאים ולכן אני ממליצה לשלב רק מה שאשפר, ניתן לשלב פסטה מקמח כוסמין שטעמה דומה יותר לפסטה הלבנה אך היא בריאה יותר, ניתן לשלב בורגול שהוא גם דגן מלא, קטניות למינהן, קוסקוס מלא , קינואה וכ'..הכל עניין של ניסוי ותהייה. כמובן שרצוי שהכל יהיה מלא, אך לא בכל מחיר. גם אם אוכלים אורז לבן ,עוף והרבה ירקות הארוחה מאוזנת וטובה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו