מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כןלסטרול אצל בת 8לי24/04/2008
שלום, בתי בת 8 עם נתוני כולסטרול בבדיקת דם: כולסטרול 184.76 , LDL 123.07, HDL 52.99
גובהה 1.21 ומשקלה 22.4 ק"ג . לשני ההורים אין כלל בעיות כולסטרול. נלקחו 2 בדיקות דם בהפרש של חצי שנה והנתונים די דומים. מבחינת התזונה אנו מקפידים כפי שקבלנו ייעוץ מדיאטנית. הילדה שותה חלב 3% בכמויות של כ-2 כוסות ליום. אנו מודאגים ושואלים מה יכולה להיות הסיבה לרמת הכולסטרול הזו ? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לומד את זה ואולי אני יכול לעזור
נאורררררררררר27/04/2008כולסטרול הLDL הוא כולסטורול "רע"
הHDL הוא הטוב בדרך כלל ה-LDL נמצא בבעלי חיים למשל בבשר לכן לא מומלץ לאכול את העור בעוף וגם הLDL לעט לעט חוסם את זרימת הדם.
לעומת זאת ה-HDL הוא הכולסטרול הטוב העוזר בסיוע נגד הכולסטרול הרע זה נמצא בשמנים צמחיים לא להתבלבל מרגרינה היא בעלת המון כולסטרול של ה-LDL .אבל הגוף שלנו מומחה לייצור כולסטרול בלי הכנסת כולסטרול אז כדאי להפחית בבשרים ולהשתמש בשמנים צמחיים ולעט לעט להפחית.
מקווה שעזרתי
עדיין זמומחה ייעץ לך זה הרבה יותר ענייני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ללי - כולסטרול
ד''ר הגר שפר27/04/2008הי לי
אני אשמח אם תשלחי תיאור של תפריט במשך יומיים של בתך, כך אולי נמצא מזונות שעלולים לעלות לה את הכולסטרול.
מחכה לתשובה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולסטרול אצל בת 8 - תפריט יומי
לי27/04/2008הי הגר, הילדה שותה מעל כוס חלב 3% ביום (כבר כמה שנים). היא אוכלת בבוקר: כריך עם חומוס/קוטג/ביצה קשה(בד"כ ללא החלמון)/טונה הכריך מרוח בשמן זית ולא מרגרינה או חמאה. בצהרים קציצות עוף/בקר או שניצל מטוגן בשמן קנולה/עוף בתנור ותוספת של פסטה/אורז. אחה"צ קורנפלקס פשוט לא ממותק, ובערב חביתה (בשמן קנולה) או פסטה או שניצל תירס או כריך כמו בבוקר. שתיה במשך היום מים וחלב. כמעט ולא אוכלת פירות או ירקות.
תודה רבה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ללי - כולסטרול 2
ד''ר הגר שפר27/04/2008הי לי
התפריט נשמע בהחלט בריא בסה"כ.
שינויים שכדאי לעשות:
להגביר את כמות הסיבים במזון, את יכולה לערבב לה דגני עשירים בסובין כמו פייבר 1 או אול בראן פלוס יחד עם הדגנים שהיא אוכלת.
להחליף את קציצות הבקר בעוף מעורב עם הודו.
להוריד את העור כשמכינים עוף בתנור.
להכניס ירקות לתפריט, אפשר בתוך מאכלים מוכרים כמו: ברוטב הפסטה, בתוך הכריך, או אפויים עם העוף בתנור.
ולנסות לשלב עוד פרי אחה"צ .
שווה לנסות למשך חודשיים-שלושה ןלראות אם יהיה שינוי.
ניתן ומומלץ להוסיף גם אומגה 3 כתוסף מזון.
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)