שאלה בקשר לתפריט...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בקשר לתפריט...
    רקדנית:)
    26/04/2008

שלום, יש לי בעיה שאני רוצה לרזות איזה 5 קילו כדי להרגיש יותר טוב עם עצמי ונראה לי שעשיתי כמה טעויות בדרך... המון זמן שהייתי רגילה לאכול מתחת ל-1000 קל', לא ממש מסודר, לפעמים הרבה פחות... ולפני כחודש נורא רציתי לרזות כי אני רוקדת והיתה לי הופעה חשובה. אז אכלתי במשך יותר משבועיים בערך 300 קל' ליום, אולי קצת יותר לפעמים. התרגלתי לאכול רק מוצרי דיאט, גבינות עד 5%, לחם קל, ירקות ובקיצור שום דבר משמין.. ואחרי ההופעה (כשלפניה כמעט התמוטטתי והבנתי שעשיתי טעות) הבנתי שזה פשוט לא עובד ושאני צריכה לאכול יותר ומסודר, אז בחג אכלתי כל יום כ-1000 קל' והשמנתי מזה בערך קילו נראה לי, אבל גם אכלתי עוגיות, שוקולד וכאלה (שנספרו כמובן..). אני רוצה עכשיו לסדר תפריט בריא שאיתו אני יוכל לרדת תוך חודש כ-5 קילו ואז אמשיך לאכול בריא. אני בת 17, שוקלת 49/50 וגובהי 1.53, אני יודעת שזה תקין אבל אם אהיה 45 זה עדיין יהיה תקין..אשמח אם תוכלי להגיד לי אם התפריט הזה טוב ולתקן/ להחליף..:
    בוקר: 2 לחם קל+גבינה משולשת לייט+עגבניה ומלפפון
    ביניים: חצי כוס דגנים, לפעמים תפוח
    צהריים: 2 לחם קל+גבינה משולשת לייט (אם אני בבי"ס) או אם אני בבית: יוגורט 0%+ בננה וכפית גרנולה
    ביניים: פרי/ חצי כוס דגנים ורבע כוס חלב
    ערב: חצי/כוס אורז/ספגטי, שניצל טבעול לייט (כ-100 קל') וסלט. (אני צמחונית)
    * אני עושה ספורט ועדיין נראה לי שהרסתי את חילוף החומרים, אני רוקדת 3 פעמים בשבוע שעה וחצי/שעתיים כל פעם(פעמיים אינטנסיבי ופעם אחת רגוע, קלאסי..) והולכת ברגל כמה שיוצא לי, לפחות 20 דק' ביום ויש לי פעמיים בשבוע שיעורי ספורט בבי"ס (אבל לא עושים בהם הרבה...)
    תודה רבה! יש לכם פורום נהדר ולמדתי הרבה מהתשובות כאן..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לתפריט...

הוספת תגובה

• תשובה לרקדנית

ד''ר הגר שפר
    27/04/2008

שלום לך

היה לי עצוב לשמוע שעוללת את זה לגוף שלך, בהחלט פגעת בחילוף החומרים ואני מציעה שננסה לשקם אותו עכשיו.
    אסור לרדת מ- 1000 קלוריות ובגילך ועם כמות הפעילות שאת עושה את צריכה יותר קרוב ל- 1400-1500 קלוריעות.
    ולא, אי אפשר לרדת 5 קילו מבלי להרוס את הגוף בחודש.
    זה ירד ויעלה בחזרה, אז מה זה שווה.

את צריכה לאכול.

אני חושבת שכדאי שתגיעי לתזונאית לטיפול קבוע שתעזור לך לבנות תפריט בריא ואורח חיים בריא, לא דיאטה תמידית.
    בינתיים תתחילי לאכול:

בוקר: 2 לחם קל+גבינה משולשת לייט+עגבניה ומלפפון - תחליפי לקוטג' או עמק ליייט
    ביניים: חצי כוס דגנים, לפעמים תפוח - עדיף משקה בוקר
    צהריים: 2 לחם קל+גבינה משולשת לייט (אם אני בבי"ס) עוד סנדביץ' עם גבינה אחרת + פרי
    בבית: יוגורט 0%+ בננה וכפית גרנולה -לא טוב, תאכלי אוכל : סלט + גבינה + לחם
    ביניים: פרי/ חצי כוס דגנים ורבע כוס חלב - בסדר
    ערב: חצי/כוס אורז/ספגטי וסלט. - בסדר גמור
    שניצל טבעול לייט (כ-100 קל') - לא מספיק ולא מגוון
    תאכלי 2 תחליפי בשר לא אחד או קופסאת קוטג' או 2 ביצים + גבינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להגר

27/04/2008

קודם כל תודה רבה על העזרה.
    אם אני אקפיד לאכול מסודר עם התפריט הזה, אני ארזה מתישהו בזמן הקרוב? כי בינתיים נראה לי שאני רק משמינה.. אבל אולי זה גם בגלל השטויות שאכלתי בפסח...
    כדאי לי להוסיף ספורט, נגיד הליכות כל יום כדי לרזות?
    אני גם שותה ממש הרבה(רק מים), זה אמור לעזור לחילוף החומרים נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?... אשמח אם תראי את ההודעה. תודה

02/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה 2 לרקדנית

ד''ר הגר שפר
    02/05/2008

אני שמחה שאת מתכוונת לאמץ את התפריט.
    אני מאמינה שהגוף שלך יתאזן וברגע שיקבל אוכל מסודר לאורך זמן הוא גם יצליח לוותר על עודפים.
    לגבי הפעילות הגופנית:
    כדאי להגיע ל- 7 שעות אימון בשבוע, אז פשוט תעשי חשבון כמה פעילות את עושה כולל הריקוד ( רק שיעורים אינטנסיבים, לא מתיחות וגמישות ). אם יש צורך תוסיפי גם אימוני הליכה זה מאד בריא.

בהצלחה
    ותהיי סבלנית
    הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו