מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני רוצה להרזות!!!מיכל26/04/2008
שלום,
קוראים לי מיכל ואני בת 13,הגובה שלי הוא 1,65 והמשקל -63.
אני רוצה להרזות!
אני לא מרגישה נוח עם המשקל שלי ובבית הספר הרבה מאוד ילדים צוחקים עליי.
פעם רקדתי אבל כשהתחלתי להשמין לא היה לי כבר כח להמשיך לרקוד..אני מאוד מצטערת מאז שלא המשכתי.
אמא שלי אומרת לי שאני צריכה לספור קלוריות ולאכול ביום לא יותר מ-1500 קלוריות ולעשות פעילות גופנית של כ-45 דקות ביום.
אבל אני רוצה לאכול בריא(לא לעשות דיאטה חריפה)אך אני לא יודעת מה להכניס לפה בכדי לא להשמין!
יש לי בעיה אני אוכלת בלילות-אולי זה בגלל שאני ערה עד 2 בלילה ומשעמם לי?
אז בבקשה תעזרו לי למצוא תפריט במתאים לי וגם פעילות גופנית שמתאימה לי!
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיכל
ענת אשכול26/04/2008שלום מיכל,
אני מאוד אשמח לעזור לך בבניית תפריט מאוזןלשם כך אנא כיתבי לי מה את אוכלת במשך יום שלם (כולל בלילות).
בכל מקרה בתור התחלה אני כבר ממליצה לך להתחיל ולבצע פעילות גופנית כל יום במשך שעה- הליכה/ רכיבה על אופנים/ התעמלות (יש תוכניות בטלוויזיה) וכו'
בנוסף הייתי רוצה להבין מדוע את הולכת לישון כל כך מאוחר בלילה? האם יש דרך לשנות זאת?
מחכה לתשובתך
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מיכל27/04/2008אני אוכלת כך:
בבוקר אני שותה תה עם עוגיות
בארוחת עשר אני אוכלת או כריך עם שוקולד או כריך עם פסטרמה
בארוחת צהריים אני אוכלת משהו שאמא שלי מכינה למשל עוף או מרק...
בארוחת ערב אני אוכלת גם משהו שאמא שלי מכינה..(זה יכול להיות כל מיני דברים+סלט)
ובקשר לשאלה השנייה-אני לא יודעת איך אני מצליחה להיות ערה כל כך הרבה זמן אולי בגלל שאני הולכת לישון מאוחר וקמה מאוחר(אם זה בחופשים) וכככה זה תמיד אצלי....
אולי עדיף לי באמת ללכתלישון מוקדם ואז אני אוכל להתעורר מוקדם ולא תהיה לי בעיה?!
אני רוצה להרזות לפחות ב-10 קילו בתוך 3 חודשים האם זה אפשרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר ללילות
מיכל27/04/2008בלילות אני אוכלת מה שאני מוצאת במקרר...זאת אומרת עם אני מוצאת ממתק אני אוכלת או עם אני מוצאת עוף אני אוכלת אבל מה שבטוח אני לא אוכת משהו כמו מרק או ארוחה עשירה במזון....
בעצם אני אוכלת לא ממש טוב בלילה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט למיכל
ענת אשכול07/05/2008הי מיכל,
קודם כל אני מציעה לך להתחיל ללכת לישון יותר מוקדם! עייפות משפיעה על הרעב ויכולה לגרום לאכילה מופרזת, מה עוד שבזמן שאת ערה בלילות את אוכלת שטויות....
לגבי קצב ירידה במשקל- 10 ק"ג בשלושה חודשים זה הרבה יותר מידי מהר!!!
ירידה מהירה במשקל מביאה בסופו של דבר לשבירה ולעליה חדה במשקל פלוס תוספת, כך שזה ממש לא משתלם וגם לא בריא.
הרגלי אכילה טובים ביחד עם פעילות גופנית יומיומית מאפשרים ירידה במשקל ושמירה על משקל גוף תקין ובריא לאורך זמן!
תפריט:
ארוחת בוקר:
תה (עם מקסימום כפית סוכר אחת)
במקום עוגיות- פרוסת לחם+ גבינה או קוטג' 5% או כוס קורנפלקס לא ממותק+ חלב
ארוחת ביניים(עשר):
כריך משתי פרוסות לחם (ולא לחמניה או פיתה) עם כף חומוס ופסטרמה הודו או עם ביצה קשה או עם טונה או עם גבינה 5% (ולא שוקולד)
+פרי
+ירקות
שתיה: בקבוק מיים
ארוחת צהריים:
שתיה: 1-2 כוסות מיים
מרק ירקות/ ירקות מבושלים (לא כולל תפוח אדמה/ בטטה/ תירס/ אפונה הנחשבים כפחמימות)
+סלט ירקות +כפית שמן זית או קנולה
+מנה בשרית: עוף ללא עור/ חזה עוף/ פרגית/ קציצות/ שניצל (פעם בשבוע)
+ תוספת פחמימות (בכמות של 5-6 כפות מטבח שטוחות, לאחר הבישול, שזה מקסימום רבע צלחת שטוחה): פתיתים/ אורז/ פירה/ קוסקוס/ פסטה
ארוחת ביניים (אחה"צ):
פרי אחד/ מעדן 0% שומן/ חטיף אנרגיה / 3 פעמים בשבוע אפשר ממתק או חטיף קטן כגון במבה קטנה או חטיף שוקולד קטן
ארוחת ערב:
ארוחה חלבית ולא שוב בשרי
סלט ירקות גדול מחמישה ירקות +כפית שמן זית או קנולה
+ 2 פרוסות לחם
+טונה / ביצה
+3 כפות קוטג'5% או פרוסת גבינה צהובה לייט 9% שומן
בהצלחה!
אשמח לשמוע איך הולך
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
שרון12/05/2008תודה ,אני כבר אתחיל לעשות זאת ואספר בהמשך!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)