מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טונה וביצים קשותאמא א28/04/2008
שלום
מזה חודש ימים הבן שלי, בן השנתיים, מבקש מדי בוקר וערב טונה וביצה קשה. זה כמעט אובססיבי, איך שהוא קם על הבוקר הוא מבקש טונה ולפעמים גם ביצה קשה. אחה"צ כשהוא חוזר מהגן אותו הדבר. הוא יכול לאכול ביום קופסה- שניים של טונה ושתי ביצים קשות - בלי לקחת בחשבון את הביצים שהוא אוכל בגן.
שתי שאלות לי:
האחת, האם אני צריכה להגביל אותו במאכלים אלו: ביצים וטונה (בפרט שמדובר בקופסת שימורים)?
שנית, האם זה מראה על חוסר כשלהו?
תודה
אמא א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טונה וביצים- תשובה
ענת אשכול07/05/2008שלום לך,
אכן הייתי ממליצה להגביל צריכת ביצים למקסימום אחת ביום וטונה למקסימום שלוש קופסאות בשבוע (של 170 גר') כלומר- ארבע-חמש פעמים בשבוע (בעיקר בגלל החומר המשמר המצוי בהם וכן כיוון שמכילים כמות מסוימת של כספית)
לא נראה לי כי הדרישה המוגברת של הביצים והטונה מעידים על מחסור מסוים אך איני מכירה את בנך ואת מצבו הרפואי ועל כן אם אינך בטוחה אני מציעה לך להתייעץ עם גורם מקצועי שמכיר את בנך (רופא ילדים, אחות טיפת חלב)
מעבר לכך את יכולה להציע במקום הטונה דגים מסוג שונה (סלמון, דג הנסיכה, דג סול). אם אינו אוכל מנה בשרית בגן את יכולה להציע לו בערב מנה בשרית.
בהצלחה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)