דייסה לתינוקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • דייסה לתינוקות
    לו
    13/06/2008

    שלום רב!

    אני אמא לתינוקת מקסימה בת חצי שנה פחות שבוע שניזונה עד כה בהנקה. אני רוצה להתחיל לשלב מוצקים בתזונתה. האם מומלץ ירקות ופירות או דוקא דייסות או שניהם? יש לציין כי היא נמצאת מבחינת המשקל באחוזון 75-90 וכמעט השלישה את משקל הלידה שלה (מ-2500 ל-7300).

    היא עדיין יש עדיפות להנקה אחרי גיל חצי שנה או שכעת אין הבדל רב בין הנקה לתמ"ל?

    תודה

    לו

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דייסה לתינוקות

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • דייסה לתינוקות- תשובה

    ענת אשכול
    14/06/2008

    שלום לו,
    אין לי תשובה חד משמעית לתת לך, יש דעות לכאן ולכאן- לדייסות יתרון בכך שהן קלות לכנה, מועשרות בויטמנים ובברזל, מתעכלות בקלות ואינם גורמות לאלרגיות, אולם חסרונם הוא בכך שהן אינם מאפשרות את החשיפה המתבקשת בגיל זה למזונות יותר מורכבים הן מבחינת מרקם והן מבחינת טעם וערך תזונתי ועל כך היתי ממליצה לך לשלב הן פירות וירקות והן דייסות עם דגש רב יותר לירקות ולפירות (במיוחד במקרה של בתך שעולה יפה במשקל...).
    בכל אופן - אל תתני דייסה בבקבוק אלא בכפית- זה חלק מהעניין...
    לגבי ההנקה- גם כאן אין תשובה חד משמעית- אם את מסתדרת עם ההנקה אז כמובן שהיא עדיפה על תמ"ל (זה נכון תמיד) אך אם ההנקה מקשה עלייך ובתך כבר בת חצי שנה את בהחלט יכולה להתחיל לעבור בהדרגה לתמ"ל. (בכל מקרה ככל שתתקדמי עם המעבר למזונות משלימים כמות ההנקה/ תמ"ל - תפחת...)
    אם את מעונינת בספר טוב למעבר למזונות משלימים אני ממליצה לך בחום על הספר "טעמים ראשונים" של מיכל וקסמן (הוצאת ידיעות אחרונות)- מדריך מצויין לאוכל ולתזונת תינוקות עד גיל שנתיים.
    בנוסף באתר של משרד הבריאות תוכלי למצוא את המלצות משרד הבריאות למזונות משלימים.
    אז שיהייה בהצלחה! ובתאבון!
    ענת

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו