בעיות באכילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות באכילה
    טלי
    14/06/2007

צהריים טובים,

אני אם לשני ילדים: הגדולה בת 8 והקטן בן 5.
    לגבי הילדה הגדולה אין לי בעיה והיא אוכלת (טפו טפו) מגוון רחב של מאכלים ומוכנה גם לנסות דברים חדשים.
    הבעיה היא עם הילד הקטן, הוא לא מוכן לאכול כמעט כלום.
    הוא אוכל עוף למיניו: שניצל, עוף מבושל, קצת קציצות עוף מטוגנות/מבושלות, אורז ופסטה בתחנונים.
    אין לו לפי דעתי הרגלי אכילה נכונה וקשה לי לשנות את זה: הוא רוצה שאני/או אמי שמטפלת בו בשעות הצהריים נאכיל אותו ואם אנחנו לא מאכילים אותו הוא לא מוכן לאכול.
    הוא מבקש לאכול אבל כל מה שאני מציעה לו שהוא מעבר למה שהוא מוכן לאכול, הוא מסרב וזה הולך בערך ככה: "אמא אפשר משהו לאכול? " ואז אנימציעה גבינה, כריך כלשהו והוא לא רוצה. רוצה תפוח, רוצה קורנפלקס בלי חלב, רוצה חטיף וכד'.
    יש לציין כי בבוקר כשהוא קם הוא שותה שוקו ואוכל חטיף שוגי (עוגי ודומיו) או עוגיה.
    אוכל בגן ארוחת 10 ומוכן לאכול רק שוקולד בכריך!!!
    בצהריים אוכל את מה שפירטתי.
    אחה"צ מנשנש חטיף או פרי.
    בערב מעדן או קורנפלקס בלי חלב, מלפפון, הוא לא מוכן לנסות ביצה או דברים אחרים רק מה שהוא מכיר ורוצה!
    הוא ילד רזה.

איך אני יכולה לעזור לו, או לפחות לשכנע אותו לנסות דברים אחרים??

מצטערת על ההודעה הארוכה, אך אני כבר נואשת..
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות באכילה

הוספת תגובה

• אכלנים בררניים

ד''ר הגר שפר
    17/06/2007

שלום לך
    אכלנים בררניים הם "הסיוט" של כל אמא, את יכולה להתנחם בכך שבד"כ עם הזמן זה משתפר. אבל, בהחלט כדאי לפעול בגיל מוקדם לפני שההרגלים מתקבעים בצורה חזקה.
    אני חוששת שבנך הבין שעניין האוכל הוא נושא חשוב בניכם והוא משתמש בו לטובתו. כלומר, הוא מבין שחשוב לך (בצדק) שהוא יאכל אבל הוא מנווט אותך לתת לו את מה שהוא רוצה, שזה בעיקר מזון מתוק ולא כל-כך מזין.
    בינינו, מי מאיתנו לא היה מעדיף לאכול רק מה שבא לו, שזה אצל רוב האנשים ממתקים, דגני בוקר ממותקים, שוקולד ושוקו.
    אבל את צריכה להעביר לבנך את המסר כי מזון זה לא מספיק מזין ובכדי שהוא יגדל ויתחזק (רוב הילדים לא רוצים להיות הכי נמוכים וחלשים בכיתה) הוא צריך לאכול מזון מזין כמו: בשר, עוף, ביצים,גבינות,דגנים,פירות וירקות.
    מזון מתוק הוא משהו שמתאים כארוחה קטנה אחה"צ.
    היי נחרצת ואל תוותרי, גם אם זה אומר שהוא ידלג כמחאה על ארוחה או שתיים (אף אחד לא מת מזה).
    לגבי מזון חדש כדאי לשלב אותו במזון מוכר ואהוב בכדי שיהיה לו קל יותר לקבל אותו.
    בהצלחה
    הגר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

טלי
    17/06/2007

תודה על הייעוץ.
    רציתי רק לדעת מפירוט האוכל שהוא אוכל היום, עולה כי יש לו חסרים? קראתי בכל מיני הודעות שלך שהוא צריך לאכול בשר/עוף וכד' ואורז, פסטה..והוא אכן אוכל זאת אך הוא דורש שיאכילו אותו וגם לא מוכן לאכול מאכלים חדשים.
    הבעיה העיקרית שהוא ילד עקשן ביותר. הוא עומד על שלו ולא מוכן לבוא לקראתי עם איזה נסיון למאכל חדש.

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו