מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התחלתי לעשות דיאטה רציתי לדעת ..דיאטה30/08/2008
שלום הגר / ענת . לפני כמה חודשים עשיתי דיאטה הורדתי מס' קלוריות .. ובחודש האחרון הפסקתי ועליתי 3 קילו . כרגע המשקל שלי :80 קילו וגובה : 1.75 החלטתי לקחת את עצמי שוב בידיים ולעשות דיאטה כמו שעשיתי בעבר . ואני מקווה שאני לא אפסיק עד שאני אשקול לפחות 70 קילו . הינה התפרטי שלי , שאכלתי שהייתי עושה דיאטה רציתי לדעת איך או / שכדאי להוסיף משהו . בוקר : 7:00 2 פרוסות לחם קל ( 33 קילוריות ) , חביתה , 4 כפות קוטג - 5 % , פרוסה אחת גבינה צהובה דיאטה - 9% . או כוס קונפלקס קרנצים + חצי כוס חלב . ( 30 גרם נראה לי שווה 90 קלוריות נכון ? ) שתייה : שוקו חם , חצי מים חמים וחלב - כפית וחצי סוכר . בניים : בבצפר : 11:00 - תפוח / אגס / מלפפון ארוחת צהריים : 1:30 / 2 : 2/3 כוסות מים לפני הארוחה . שתייה : מים . קישואים , טונה , שעוית צהובה / ירוקה ,שקשוקה , אפונה וגזר ( לפחות 5 כפות , זה בסדר ?) עוף , שניצל ( במחבת טפלון ) , קציצות .. מידי פעם , אורז , פתיתים , ספגטי , תפוח אדמה ( 5 כפות ) .. 2 פרוסות לחם קל ( 33 קלוריות ) מלפפון ועגנייה ( סלט ) בניים : 5/6 , תלוי מלפפון / אגס / מעדן 0% / כוס קונפלקס קרנציים + חצי כוס חלב . 7/8 בערב : הליכה מהירה של שעה . אחרי ההליכה : 8/9 : כמו שאכלתי בבוקר / לפעמיים רק מעדן 0 % . זהו :) שאלות נוספות : 1. רציתי לדעת , האם הקונפלקס שאני אוכל , כוס קרנצים + חצי כוס חלב זה בסדר ? 2. מה שאני אוכל בצהריים , הקישואים אפונה וכו' , זה בסדר ? זה לא משמין הרבה נכון ? 3. איזה טונה כדאי לאכול , במים / בשמן ? 4. תודה :]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ענת אשכול31/08/2008שלום,
קודם כל לא ציינת האם את/ה בן או בת ובן/ בת כמה את/ה.
התפריט בסה"כ בסדר אך נדרשים כמה שינויים:
1- לארוחת הבוקר:כוס קרנצים+ חלב זה טוב וכך גם 2 פרוסות לחם קל +גבינה לבנה /קוטג'.
החביתה מיותרת וגם הגבינה הצהובה
2- לבי"ס- כריך משתי פרוסות לחם קל +גבינצ לייט9% או חביתה (על מחבת טפלון)+ירקות
3- שעועית ירוקהאו צהובה וקישואים ניתן לאכול ללא הגבלה אך לגבי אפונה ותירס יש לשים לב כי אלו פחמימות (כמו אורז פסטה וכו)
את הפחמימות הייתי מגבילה לכמות של כוס לאחר בישול
4- אחה"צ : פרי, מעדן 0%
5- ארוחת ערב: סלט ירקות+ 2 פרוסות לחם קל +גבינה לבנה או פרוסת גבינצ לייט 9% +טונה (2 כפות עדיף במים אם לא אז לסנן את השמן טוב טוב!)
או במקום אפשר מידי פעם לאכול כוס קרנצים+חלב.
מחכה לשמוע עוד פרטים
בהצלחה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לענת
דיאטה03/09/2008שלום ענת .. אני בן 17 .. אם הבנתי נכון , בבוקר ניתן לאכול גם קורנפלקס קרנצים + חלב וגם 2 פרוסות לחם קל +גבינה לבנה /קוטג' .. ( בקשר לחביתה / לגבינה צהובה , התכוונתי או זה או זה .. ) - לא ידעתי שאפונה ותירס זה כמו אורז .. טוב לדעת :) - אני אתחיל לקחת לבצפר פרוסה , 2 פרוסות לחם .. קשה להישאר בלי אוכל יום שלם מהבוקר .. תודה רבה לך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף .. תשבובה לענת ..
דיאטה03/09/2008שוב שלום ענת .. ראיתי שרשמת " 3- שעועית ירוקה או צהובה וקישואים ניתן לאכול ללא הגבלה אך לגבי אפונה ותירס יש לשים לב כי אלו פחמימות (כמו אורז פסטה וכו) " אבל שמתי לב ... שבאריזה של האפונה וגזר .. זה 37 קלוריות ל- 100 גרם , וכל השקית 800 גרם .. ובאריזה של השועית צהובה ... זה 33 קלוריות ל- 100 גרם , וכל השקית 800 גרם .. ואין כ"כ הבדל בניהם .. איך ששמתי לב שניהם ירקות לא ? אז איך זה שאפונה זה כמו אורז .. פסטה ושועית לא .. מקווה שהשאלה שלי לא מוזרה כ"כ .. אבל זה נשמע טיפה היגיוני .. אשמח לעדת על כך .. תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיפה..
אור21/09/2008התפריט באמת בנוי יפה ומאוד מדוקדק.. אתה עושה את ההליכה לבד? אם כן אז ממש כל הכבוד אתה באמת משקיע!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן , תודה אור .
דיאטה21/09/2008שלום אור . יותר נכון עשיתי , אבל כבר כמה שבועות שאני הפסקתי - העוגיות והעוגות שברו אותי והייתי צריך "לפנק" את עצמי בדברים שלא אכלתי הרבה זמן . אבל אני בע"ה אחזור לדיאטה :) וכן , בזמן שעשיתי דיאטה הייתי עושה הליכה שעה לבד , ככה אני הולך בקצב שלי ולא צריך להיות תלוי בקצב של מישהו אחר . ממליץ לך גם לעשות הליכה אם אתה לא אוהב לבד אז עם עוד מישהו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעועית, אפונה ושאר דברים...
ענת אשכול24/09/2008שלום,
הייתי בחופשה ועל כן לא ראיתי את התיחסויותך ושאלותיך.
בכל אופן לגבי ארוחת בוקר התכוונתי או קרנצים או לחם.
לגבי האפונה והגזר- כיוון שהאפונה משולבת עם הגזר סך הכל הערך הקלורי פחות גבוהה מאפונה לבד. אם זה כל ההפרש אתה בהחלט יכול לאכול גם מהאפונה עם הגזר.
תמשיך לעדכן!
בהצלחה ושנה טובה!
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)