אוכלת ללא מעצורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוכלת ללא מעצורים
    יסמינה
    04/07/2007

שלום
    ילדתי בת 7.5 מקסימה ונהדרת, בעלת מזג נעים ונוח.
    במהלך השנתיים האחרונות בתהליך איטי אך ברור נראה כי היא מפתחת הרגלי אכילה בעייתיים
    הדבר מתבטא בהעדר מעצורים בכול הקשור לאכילה.
    כמעט תמיד היא מבקשת תוספת לאחר שהיא מסימת את הצלחת, כמות המזון שהיא צורכת היא פי אחד וחצי ממה שגופה זקוק לו באמת.
    כיום היא מעט מלאה אך זה בגלל שהיא פעילה מאוד. החשש העיקרי שלי הוא שעם הגיל רמת הפעלתנות תלך ותקטן אך כמות המזון תעלה והיא תתחיל לפתח עודף משקל משמעותי.
    יש לציין כי בבית ישנה מודעות די גבוהה להרגלי תזונה נכונה (אוכל מגוון ומזין, ארוחות מסודרות, מותר ממתק אחד ביום, אין אכילה מול הטלויזיה, וכו.......)
    אני ממש מתלבטת כיצד להתמודד עם הבעיה - מצד אחד אני רוצה לשמור עליה מגורל "ילדה שמנה" ומצד שני, אינני רוצה לפגוע בה או להעיק עליה ולא לתת לה תחושה שהיא "לא בסדר".

תודה
    אמא יסמינה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוכלת ללא מעצורים

הוספת תגובה

• תשובה לאוכלת ללא מעצורים

ד''ר הגר שפר
    10/07/2007

שלום לך

אני מבינה את הדאגה שלך זה בהחלט מתסכל כששומרים על תזונה נוכונה אבל המשקל ממשיך לעלות.

אני מציעה שתדברי איתה על גודל המנות ותסבירי לה שבתור ילדה קטנה היא צריכה לאכול ארוחות קטנות ולא להכביד על הקיבה הקטנה שלה.
    תאמרי לה לעשות אגרוף מכף היד שלה ותסבירי לה שזה גודל הקיבה שלה והארוחה שלה צריכה להיות קטנה בהתאם לכך.

תציעי לה לשתות כוס מים לפני כל ארוחה

תדאגי שתאכל לאט ותלעס היטב את המזון

תעודדי אותה לעשות לפחות שעה של פעילות גופנית ביום

הימנעו ממזון מטוגן

נסו להתחיל כל ארוחה במנה של ירקות

תאכלו ארוחות משפחתיות

בהצלחה עם השינוי וכל הכבוד על המודעות הגבוה

הגר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו