תזונה לילד ספורטאי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה לילד ספורטאי
    רחלי,ל
    03/12/2008

שלום רב, בני בן 7 מתאמן כ3 פעמים בשבוע בשחייה תחרותית. הייתי רוצה המלצות לתזונה על מנת לחזק אותו, הוא מאד רזה, ויש לו עיגולים שחורים מתחת לעיניים, אני לא יודעת אם זה קשור לעניין הספורט . חוץ מזה הוא מסוגל לשכוח לאכול אם לא מזכירים לו. אנא המלצתך.... תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לילד ספורטאי

הוספת תגובה

• תזונה לילד ספורטאי

מיכל גילאון
    12/12/2008

שלום רחלי,
    הדגשים בתזונה של ילדים שעוסקים בספורט הם דאגה לכמות מספיקה של קלוריות ושל ברזל.
    זאת מאחר וילדים ספורטאיים רבים לא אוכלים מספיק וגם סובלים ממחסור בברזל.
    ברזל נמצא בעיקר בבשר בקר ופחות בהודו, עוף ודגים. ברזל מצוי גם במאכלים שמקורם מהצומח, כמו: דגנים מלאים, פירות יבשים, קטניות, ודגני בוקר מועשרים, אך ספיגת הברזל ממזונות אלה נמוכה בהשוואה למזונות שמקורם מהחי (כמו בשר).
    לכן כדאי לדאוג שהילד יאכל בשר בקר לפחות 4 פעמים בשבוע - כדאי לקנות נתחים טריים ורזים, כולל בשר טחון שילדים אוהבים.

אני ממליצה לך להיפגש באופן אישי עם דיאטנית קלינית, שתעריך את התזונה של בנך ותמליץ על שינויים נוספים בתזונה בהתאם לצורכים שלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו