מי אמר שלאכול בריא לא משמין?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מי אמר שלאכול בריא לא משמין?
    לילך
    06/01/2009

שלום בני בן 3.5 אוכל מאוד בריא, מוזלי פירות יבשים סלטים עוף, אך אוכל בכמויות, כיצד עלי להסביר לו מבלי לעשות נזק שיש לאכול פחות ורק 3 פעמים ביום, הוא כל הזמן עסוק באכול ומה אני יאכל אחר כך? בני ילד שמנמן ואני אובדת עצות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאכול בריא בלי להשמין

מיכל גילאון
    06/01/2009

שלום לילך,
    אני מבינה מאוד את הדאגה שלך והפתרון שאציע לך אולי שונה ממה שחשבת.
    את ממש לא צריכה להסביר לבנך שהוא צריך לאכול פחות או לאכול רק 3 פעמים ביום - הוא לא מסוגל להבין דבר כזה וזה רק יגרום לו לתסכולים.
    ילדים קטנים בדרך כלל אוכלים 4-5 ארוחות במשך היום. האחריות שלך היא לדאוג לבנך לאוכל בריא בכל ארוחה והאחריות של בנך היא להחליט מה וכמה הוא אוכל מהאפשרויות שהצעת לו.
    נסי לצמצם את אכילת הפירות היבשים, המוזלי ושאר המזונות שמרוכזים מאוד בקלוריות.
    במקומם הציעי לו פירות וירקות טריים, לחם מלא, מרק וכד'. כך הוא ירגיש מלא יותר בפחות קלוריות ומבלי שהגבלת אותו בכמויות.
    כשהוא ירגיש שאת לא מנסה להגביל אותו באכילה, העיסוק שלו סביב האוכל יפסק.
    בנוסף, כדאי לעשות יחד איתו כמה שיותר פעילות גופנית - לצאת לגינה, אופניים, תופסת וכו' - כמובן שבמשחק ובכיף.

בהצלחה!

מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו