שאלה - ילדה בת שנתיים וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה - ילדה בת שנתיים וחצי
    Kיאת
    26/01/2009

טפו טפו.. בעיות עם אוכל מעולם לא היו לה, להיפך היא מאד אוהבת לנסות ולטעום דברים חדשים.. היא במשקל תקין וגובה תקין לגיל שלה הבעיה היא שלפעמים אני מרגישה שכל היום שלה סובב סביבי אוכל. ארוחה אחרונה בגן .. שזה סנדדוויץ או מעדן ניתנת בסביבות 15:30-16:00 אמא שלי אוספת אותה מהגן ובסביבות 16:45-17:00 ההורים שלי מתיישבים לאכול צהריים-ערב ואז הילדה מבקשת לאכול איתם רב הזמן... היא אוכלת סלט ולא מהאוכל החם אלא אם כן זה מרק (היא מאד אוהבת מרקים) ואז היא אוכלת גם מהמרק. אנחנו אוספים אותה בסביבות 18:00 הביתה וב-19:00 אנחנו מתיישבים לאכול ארוחת ערב כמובן שאיתה.. אני לא מכריחה אותה לאכול כי אני יודעת שהיא אכלה אבל יש לה תיאבון בלי עין הרע והיא תמיד אוכלת איתנו זה יכול להיות ביצה וירקות וגבינה או לבנה- היא מאד אוהבת גם.. היא יכולה לחסל חצי קופסא (לבנה של טמרה החבילה הקטנה נראה לי שזה 250גר) או חלב עם צ'יריוס - מנה שהיתה מספקת גם מבוגר, אם אני שמה לה מעט חלב או ציריוס היא מבקשת תוספת... ואז לפני שינה היא שותה גם כוס שוקו. האם נראה לכם בעייתי?? או שרק אני מדמיינת....?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה - ילדה בת שנתיים וחצי

הוספת תגובה

• תשובה ללילך

מיכל גילאון
    03/02/2009

הי לילך,
    אם ביתך במשקל תקין, היא כנראה אוכלת את כמות האוכל המתאימה לה. כל ילד אוכל אחרת, לפעמים זה נראה לנו מעט מדי ולפעמים הרבה מדי, אך בסופו של דבר מה שקובע הוא קצב הגדילה.

סביר להניח שאם מציעים לה מזונות בריאים, כלומר "אוכל של בית" טרי או מבושל, היא תאכל את הכמויות המתאימות לה.
    הגורמים שיכולים לקלקל הם חטיפים, ממתקים, עוגות, שתייה ממותקת וכד', שגורמים לאכילה עודפת של קלוריות בלי תחשות שובע. גורם נוסף הוא התערבות מלאכותית שלנו ההורים, כלומר הגבלה על כמויות האוכל שהילדים אוכלים כי נראה לנו שזה הרבה מדי ואנחנו לא רוצים שהם ישמינו.

בקיצור, תמשיכו לתת לה אוכל בריא בלי להעיר לה על הכמויות שהיא אוכלת ותהנו מכך שהיא אוהבת לאכול ושכיף לאכול איתה!

כל טוב,

מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו