מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרבנית מוצקים בת 16 לחודשיםנעמי08/02/2009
שלום, ביתי בת 16 חודשים . היא לא אוכלת כלום! להלן התפריט שלה: בלילה יונקת, בשבע יונקת, במעון אוכלת אצבע של גבינת מוצרלה קצת מלפפון וכמה בסים בודדים של פרוסה עם חומוס. ב12:00 מגישים לה אוכל בגן אך היא אף פעם לא אוכלת. באחת יונקת בארבע מנשנשת צ'יריוס וקצת גבינה במקרה הטוב, בערב אוכלת 5 כפיות של פסטה ויונקת. אני מציעה לה כל הזמן לאכול היא לא רוצה היא רק יונקת לפעמים נישארת שעות ללא אוכל עד היניקה. היא היתה אלרגית לחלב וסויה עד גיל שנה ומאז לא רוצה בכלל מעדנים, או תחליפי חלב וגם לא חלב רגיל אפילו שוקו ניסיתי. היא גם לא אוכלת פירות. אני רוצה לגמול אותה מההנקה, אני ממש סובלת וזה כבר מתחיל לעורר אצלי דיכאון, אני בוכה המון בגלל האוכל. הילדה לא עולה במשקל היא באחוזון 20 למרות שעד גיל 8 חודשים היתה באחוזון 70. אני מנסה לא להניק אך היא צורחת ואני נשברת. כיצד לגמול אותה מההנקה? האם היא תאכל שלא תיהיה לה ברירה? תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנעמי
מיכל גילאון15/02/2009שלום נעמי,
המצב שאת מתארת לא פשוט, ובכל זאת בואי ננסה להסתכל על חצי הכוס המלאה.
ביתך אוכלת, ואפילו אוכל די מגוון. היא פשוט אוכלת כמויות קטנות ומשלימה בהנקה.
חשוב לדעת פרטים נוספים – האם בחודשים האחרונים היא גדלה לאורך אחוזון 20 או שהיא ממשיכה לשבור עקומות? האם קרה משהו שגרם לה לאכול מעט, או שהיא היתה כך מאז שהתחלת לתת לה מוצקים?
אם המצב לא משתפר בשבועות הקרובים, כדאי לפנות לייעוץ אישי של דיאטנית ילדים ו/או למרפאה לבעיות אכילה בגיל הרך.
אם את רוצה לגמול אותה מהנקה, עשי זאת. את יכולה להתחיל להוריד בהדרגה ארוחות ולהגיע למצב בו היא יונקת רק בבוקר ובערב ואחר כך רק בוקר או ערב. הגמילה לא תמיד קלה ודורשת ממך להציב גבולות ברורים ולא להישבר. זה בדרך כלל פועל כשאת באמת בטוחה בדרך שבחרת. אם את עדיין מתלבטת ונראה לך שתישברי, אל תתחילי בגמילה.
מבחינת האוכל, המשיכי להציע לה לאכול ארוחות מסודרות בזמנים קבועים פחות או יותר. אל תציעי לה יותר מדי אפשרויות בכל ארוחה – 2-3 מאכלים שהיא אוהבת מספיקים.
נסי לערב אותה בהכנת המזון (ככל יכולתה כמובן) ולתת לה לאכול כמה שיותר בכוחות עצמה (אפילו אם זה גורם ליותר לכלוך).
אל תתרגשי מהכמויות שהיא אוכלת - כל תינוק הוא אחר ואוכל כמויות אחרות בהתאם לצרכים שלו. את צריכה להיות קשובה לה ולא להכריח אותה לאכול כשהיא לא רוצה. נסי לאכול יחד איתה, ואם שאר בני המשפחה יכולים להצטרף זה עוד יותר טוב, ובכלל, נסי ליצור אווירה טובה ובטוחה סביב האוכל – לא לדחוף לה או להסיח את דעתה בשירים או משחקים אלא לדבר ולצחוק ולאכול....
בהצלחה!
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)