מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה...רותם23/02/2009
היי.. אני בת 14. אני בגובה 1.46 ושוקלת 32 קילו... אני לא שמנה, אבל יש לי בטן והזרועות שלי שמנמנות, ניסיתי כל מיני תרגילי חיטוב, אני עושה המון ספורט, רוקדת 3 פעמים בשבוע, כל יום הליכה של 7 ק"מ ושעה בערך של תרגילי חיטוב בבית, ואני בכל זאת לא מצליחה לחטב את הידיים והבטן. אמא שלי לא מוכנה לשמוע על חדר כושר, ואין לי ממש כסף כדי לשלם על החדר כושר ולא על הנסיעות אליו וממנו בעצמי (החדר כושר ה"קרוב" אלינו במרחק של חצי שעה נסיעה מהמקום בו אני גרה). העצמות שלי לא גדולות, פשוט רוב השומנים הצטברו לי באזור הבטן והזרועות... היריכיים שלי (טפו טפו טפו) ובכלל הרגליים מאוד חטובות, דקיקות.. אבל הידיים-האזור של האמה חטוב ויפה, אבל האזור של הזרועות שמן..... אנ י לא יודעת מה לעשות. התייעצתי עם המורה לספורט, התייעצתי עם המון אנשים וכלום לא עוזר! יש לי עוד בעיה שאני די עליתי במשקל בזמן האחרון... אין לי שום בעיה עם המשקל שלי כרגע, אני אפילו חושבת שזה רזה מדי.. אבל עליתי תוך שלושה חודשים 4 קילו וגבהתי רק בשני ס"מ. אני מפחדת שאני אמשיך להשמין עד שאאבד שליטה.. בבקשה אם תוכלי לעזור לי לבנות תפריט מאוזן שאוכל לשמור על משקלי הנוכחי ולא להשמין.. אני צמחונית, והתפריט שלי הוא: בוקר-נס קפה. ארוחת עשר-לחמנייה עם שוקולד, פירות או משהו... ארוחת צהריים-פסטה/פתיתים + אחד מהתחליפים של טבעול. ארוחת ביניים-חטיף, פרי או כל דבר שיש לנשנש... ארוחת ערב-ביצה כלשהי, סלט, גבינה בולגרית. חשוב לציין שאני מכורה לשוקולד, יש לי מין התקפים כאלה ואם אני לא אוכלת שוקולד אני לא מרוכזת, עייפה, כל מיני תופעעות מוזרות... אני יודעת ששוקולד מעלה ומוריד בבת אחת את רמת האנרגיה ושעדיף לאכול פחמימות להעלאת האנרגיה, אבל ניסיתי לאכול פחמימות במקום שוקולד וזה לא עזר...=[ יש לי בעיה נוספת, שאני לא אוכלת בשר, דגים ושום דבר שיש בו ג'לטין.. אני לא מסוגלת לאכול יוגורטים וגבינות אחרות חוץ מגבינה בולגרית ((שהיא עם 5% שומן), ואני לא מרבה באכילת קטניות ופשטידות כי זה פשוט עושה לי בחילה=[ בבקשה עזרי לי לבנות תפריט מאוזן ואם את יכולה גם לתת לי טיפים איך לחטב את הזרועות והבטן כי כלום לא עוזר... תודה, טליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט צמחוני
מיכל גילאון27/02/2009הי,
התפריט שלך באמ לא מאוזן, וסביר להניח שאת לא מקבלת את כל רכיבי התזונה הנחוצים לגוף שלך. יכול להיות שאחת הסיבות לכך שאת לא מצליחה לחטב את הזרועות והבטן היא שאת לא אוכלת מספיק חלבונים, שעוזרים לבניית השרירים.
תזונה צמחונית יכולה להיות בריאה שדואגים לתחליפים המתאימים של חלבון כמו: מוצרי חלב, קטניות וביצים. בנוסף, חשוב להקפיד על אכילת מזונות שעשירים בברזל, אבץ וויטמין B12.
צמחונים רבים מתקשים לקבל את הכמות המומלצת של רכיבי התזונה החשובים האלה מהמזון, מכיוון שבירקות רבים הברזל אינו זמין (אינו נספג במלואו), גם אם הוא נמצא בכמות גדולה יחסית, וויטמין B12 נמצא באופן טבעי רק במזונות שמקורם מהחי.
המקורות התזונתיים הצמחיים לברזל הם: קטניות (כולל סויה), אגוזים וירקות ירוקים, וגם מזונות מועשרים בברזל (כמו דגני בוקר).
המקורות התזונתיים הצמחיים לאבץ הם: קטניות, אגוזים, נבטי חיטה ודגנים מועשרים.
ויטמין B12 נמצא במוצרי חלב וביצים ובמזונות מועשרים כמו דגני בוקר ומוצרים על בסיס סויה או טופו.
לפעמים מתפתחים חסרים תזונתיים שלא מודעים אליהם ובדיקות דם שגרתיות יגלו אותם. במידה וקיים חוסר של ברזל או של ויטמין B12 אפשר לקבל השלמה של תוסף תזונה בכדור.
ולסיכום, את צריכה להתחיל להוסיף מזונות מזינים לתפריט שלך ולנסות לטעום סוגים נוספים של מוצרי חלב (ההמלצה היא לאכול לפחות 3 מנות ביום) ושל קטניות ולהוסיף אותם לתפריט.
כשהתפריט שלך יהיה עשיר יותר, תרגישי יותר אנרגטית ולא תזדקקי כל כך לשוקולד ולחטיפים.
בהצלחה!
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)