אני צריכה עצה ..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני צריכה עצה ..
    מעיין
    27/02/2009

שלום, הגעתי למסכנה שאני צריכה לעשות דיאטה למרות כל הקשיים,אז בבקשה האם תוכלו להגיד לי איזה כמות ילדה בת 11 וחצי שרוכבת על אופניים ורצה צריכה לאכול? וגם מה לאכול. נ.ב: האם הדיאטה שאני יעשה תעזור לי לרדת בערך 6 קילו עד הקיץ? בגלל שאני מתביישת בגוף שלי כי אנימ מרגישה שמנה. קיצקץ בבקשה תעני לי.... תודה מראש מעיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני צריכה עצה ..

הוספת תגובה

• עצה למעיין

מיכל גילאון
    04/03/2009

הי מעיין,
    חבל שלא כתבת מה הגובה והמשקל שלך, כדי שאוכל להעריך אם את באמת בעודף משקל.
    בכל מקרה, דיאטה מומלץ לעשות רק בליווי של דיאטנית קלינית במסגרת אישית או קבוצתית. מומלץ לא לעשות דיאטה לבד, שיכולה להיות לא מתאימה ולפגוע בגופך.

אני ממליצה לך מקרב לב לא להתחיל לעשות דיאטה! את עוסקת בספורט ואני בטוחה שאת לא באמת צריכה לרדת כל כך הרבה במשקל. דיאטה רק תגרום לך לתסכולים, לחוסר קבלה עצמית ולעלייה במשקל בטווח הארוך.
    במקום דיאטה, כדאי לך לאמץ לעצמך לאט לאט ובהדרגה הרגלי אכילה בריאים ותראי איך ההרגשה שלך משתפרת וההערכה העצמית שלך גדלה.
    באופן כללי, לתזונה בריאה, מומלץ לאכול 3 ארוחות עיקריות הכוללות פחמימות, חלבונים וירקות ועוד 2-3 ארוחות ביניים קטנות כמו יוגורט, פירות, כריך וכד'.

את צריכה להחליט על הרגל אחד שאת רוצה לשנות או הרגל חדש שאת רוצה לאמץ ולהתחיל ליישם אותו. הנה מספר רעיונות:
    להפסיק לשתות שתייה מתוקה
    לאכול לפחות 5 פירות וירקות ביום
    לאכול יותר מזונות עשירים בסיבים תזונתיים (לחם מחיטה מלאה, אורז מלא וכד')
    לאכול לפחות 3 מנות של מוצרי חלב
    להפחית באכילת חטיפים וממתקים
    להוסיף פעילות גופנית כמו: הליכה, ריצה, חוג אירובי וכד'.

לאט לאט ובהדרגה תאמצי לך הרגלים בריאים חדשים ותראי איך ההרגשה שלך משתפרת, ההערכה העצמית שלך גדלה ובכלל, תרגישי יותר טוב עם גופך.

בהצלחה!

מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו