מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהספיר05/08/2007
היי הגר !
קודם כל , אני מאוד מעריכה את עזרתך לאנשים , ונותנת לך ח"ח (=
לבעייה:
אני בת 13 , ועולה לכיתה ח'.
משקלי הוא 60 קילו , גובה 1.65ואני מאווווד מעוניינת לרדת במשקל (ושאני אומרת מאוד , אני מתכוונת שזה החלום שלי !!!)
אני ילדה שמנה יחסית , והייתי רוצה שתעזרי לי .
אני צריכה עזרה בבניית תפריט מיוחד משלי ,
או בעצה על מה אני יכולה לעשות ספורט , איך ואילו תרגילים יועילו לי בהורדת משקל.
יש לי הליכון בבית , אני הולכת מידי פעם .
יש לי עוד בעיה:
לא יודעת למה , אבל זה פשוט מלהיב אותי לאכול בלילה , כשההורים שלי יושנים \:.
אני פשוט מתגנבת למטבח ואוכלת עוגיות , ממתקים ועוד.
הייתי רוצה להפסיק , ולהוריד לפחות 10 קילו או יותר ,
ולהראות כמו ילדה נורמאלית , כמו בנות הכיתה שלי .
תודה רבה הגר !!!!!!!!!! (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לספיר
ד''ר הגר שפר05/08/2007הי ספיר
תודה על דברי הערכה זה תמיד כייף לשמוע ממכם תגובות אוהבות.
ספיר יקריתי לדעתי את סובלת מסוג של "אכילה כפייתית" שמאופיינת ע"י אכילה מוגזמת בד"כ בהחבא.
זאת בהחלט יכולה להיות הסיבה לעודף המשקל שלך כי בזלילה כזאת אפשר לצרוך בקלות 800-1000 קלוריות ( מעבר למה שאוכלים במשך היום) ועם הזמן זה מצטבר לעליה רצינית במשקל.
אני מציעה שתנסי להמנע מהאכילות הללו.
יש לי רעיון בשבילך, תנצלי את זה שעכשיו החופש הגדול ותזמיני חברה לישון אצלך ( ואז לא תשאירי אותה לבד בחדר, נכון?) או שתלכי לישון כל יום אצל חברה אחרת למשך כמה ימים ( הרי בבתים של אחרים לא תכנסי למטבח ליזלול ) לאחר כמה ימים שתמנעי מההרגל יהיה לך יותר קל לוותר עליו גם בבית.
אם את בכל זאת מתעוררת ומגיעה למטבח, תשתי כוס גדולה של מים ותחזרי לישון.
לדעתי אם את רואה שא תלא מצליחה להשתלט על המצב בעצמך כדאי מאד שתשתפי את ההורים בבעיה. אני בטוחה שהם ישמחו לעזור לך ואף יסכימו שתעירי אותם כשאת מתעוררת אם חשק לאכול.
תנסי להשתמש במחברת ולכתוב לעצמך מה את מרגישה לפני התקפי הזלילה, מה גורם לך לרצות לאכול כל-כך הרבה בהחבא.
אני בטוחה שאם תאמצי תפריט בריא ומזין ותשתדלי לעלות על ההליכון כל יום למשך 40 דקות תראי תוצאות נהדרות.
תעדכני אותי איך את מתקדמת ואם את צריכה עוד עזרה את מוזמנת להתקשר אלי.
בהצלחה
הגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)