שאלה לגבי תינוקת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי תינוקת
    יעל
    07/03/2009

בטח כבר שמעת את השאלה הזאת מאות פעמים, אבל בשבילי זו חוויה ראשונית ולא נעימה- בתי בת השמונה חודשים מסרבת לאכול מוצקים. אני כבר כמעט חודשיים מנסה לתת פה פירות וירקות מרוסקים בהרכבים שונים, טעמים שונים, דרגות שונות של ריסוק - והיא פשוט סוגרת את הפה ומסובבת את הראש לצד השני. מה עושים? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי תינוקת

הוספת תגובה

• תשובה ליעל

מיכל גילאון
    10/03/2009

הי יעל,
    את באמת לא לבד. יש לא מעט תינוקות שמעדיפים את החלב ולא רוצים לטעום מזונות מוצקים חדשים. לפעמים זה עוזר שמישהו אחר (לא את) יתן לה לאכול כשאת לא לידה.
    נסי להציע לה מזונות חדשים כמו מרק בשר או מרק עוף עם ירקות, קטניות, דייסות, אבוקדו עם עגבניה, ירקות ופירות נוספים.
    יש תינוקות שמסרבים לאוכל טחון אבל שמחים להחזיק ביד ולהכניס לפה אוכל כמו לחם או פירות חתוכים.

חשוב שתהיה אווירה נעימה בזמן הארוחה וגם אם ביתך מסרבת לאכול אל תתעצבני או תתעצבי.
    זה אמנם מאוד מאוד מאכזב (במיוחד אם השקעת בבישול ואת ממש רוצה שתאכל) אבל במרבית המקרים מדובר בהתפתחות תקינה.
    וטיפ לסיום שקיבלתי מאחות בטיפת חלב ועזר לי מאוד - לקנות אוכל מוכן לתינוקות ולהציע מדי יום בשעות הארוחה. אם התינוקת לא רוצה לאכול, זורקים (או שומרים למחר) בלי לערב רגשות.
    בסופו של דבר אני בטוחה שהיא תאכל היטב ותאהב מזונות חדשים.

בהצלחה!

מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו