ילד שמנמן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד שמנמן
    שירלי
    06/08/2007

שלום,
    בני בן 7.5 והוא מעט שמנמן (הוא גם מאוד גבוה). אשמח לקבל המלצה לתפריט מאוזן שיגרום לו לרדת מעט במשקל. אני משתדלת לתת לו אוכל בריא ולהגביל אותו בכמות הפחמימות והסוכרים. אני לא מדברת על כך שמזונות אלה משמינים אלא "לא בריאים".
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד שמנמן

הוספת תגובה

• תשובה לשירלי

שלי ראכמוט
    06/08/2007

הי, שירלי

אני שמחה לראות שיש מודעות בבית לתזונה נכונה ואת משתדלת לתת לו מזון בריא.
    אם לילדך יש נטיה להשמנה כדאי גם לשים לב לכמות השומן וסוג השומן שהוא אוכל.
    דוגמא לתפריט מאוזן יחסית :
    2 פרוסות לחם + ממרח : טחינה/אבוקדו/גבינה עד 5%
    א. ביניים : פרי או מעדן או יוגורט
    א. צהרים: ירקות חתוכים או סלט ירקות עם מעט שמן זית
    מנת פחמימות - רצוי מבושלת עם מעט שמן
    מנה בשרית- רצוי לא מטוגן
    א. ביניים: כריך קטן או פרי או חטיף קטן
    א. ערב: 2 פרוסות לחם + ביצה/טונה/ גבינה עד 5%
    כמובן שיש להתאים את התפריט לדוגמא למה שילדך אוהב
    וכמובן לשתות הרבה מים.
    חשוב שתדעי שילד בגיל 7.5 צריך לקבל מכל אבות המזון : גם מפחמימות, חלבונים ושמונים רק לא צריך להגזים בכמויות .
    וייתכן שכרגע נראה לך שילדך יותר "שמנמן" ,אבל אם ימשיך לאכול בצורה מאוזנת ויעשה גם פעילות גופנית קבועה , עם הגיל המשקל יתאזן יחסית למשקלו.
    בהצלחה

שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלי תודה ועוד שאלונת....

שירלי
    06/08/2007

מהי הכמות המומלצת ב"מנת פחמימה" לילד ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה לשירלי

שלי ראכמוט
    06/08/2007

בעיקרון מנת פחמימה מוגדרת כ15 גרם פחמימה.
    15 גרם פחמימה= 1 פרוסות לחם = שליש פיתה= חצי כוס אורז או פסטה לאחר בישול ועוד...
    אבל ילד לא אמור לאכול בארוחות מנת פחמימה אחת, אלא מספר מנות פחמימה.
    למשל בארוחת הבוקר 2פרוסות לחם שהן 2 מנות פחמימה ובצהרים כוס- כוס וחצי לאחר בישול שהן בערך בין 2-3 מנות פחמימה.
    חשוב להבין שזה מאוד אינדוודואלי , כי יש ילדים שרגילים לאכול מעט ולכן הם שבעים ממעט ויש ילדים שיותר רעבים דווקא בשעות הצהרים או מוציאים יותר אנרגיה והם לא ישבעו משתי מנות פחמימה וירצו יותר.
    לילדים יש מנגנון של רעב , שובע והם בדרך כלל מצליחים לווסת את הכמות שהם צריכים ליום- כלומר ארוחה אחת הם אוכלים יותר וארוחה אחרת הם אוכלים פחות, במידה שמאפשרים להם גם לקבוע את הכמויות. לכן , גם צריך להימנע מוויכוחים רבים על האוכל.

אם את רואה שאת זקוקה להכוונה מקיפה יותר, מומלץ לפנות לייעוץ פרטני במרפאה לדיאטנית
    בהצלחה

שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחמימות

שירלי
    06/08/2007

אחת מהסיבות, לדעתי, שבני משמין הינה צריכת פחמימות מוגזמת. כשאני רואה שהוא לוקח עוד ועוד, אני מנסה להציע לו משהו אחר כתחליף. לדוגמא :בארוחת בוקר הוא אכל ביצה + לחמניה קלה +גבינה +שוקו. אחר כך הוא ביקש עוד לחם/קרקרים. שאלתי אותו אם הוא רעב וכשהוא ענה שכן אמרתי לו:" אז אולי תקנח בפרי ? במעדן חלב ?". האם זה נכון להגביל אותו ? כמה מנות פחמימה הוא אמור לאכול ביום ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשירלי

שלי ראכמוט
    07/08/2007

אני ממליצה לך לנסות לת לבנך לשתות כוס מים או שתי כוסות מים לפני כל ארוחה כדי שישבע קצת ולא יהיה רעב מדי בארוחה וגם כדי שיגיע לכמות מספקת של מים ביום.
    אני ממליצה לא להגביל ולאפשר ולבדוק האם בארוחה הבאה הוא "מקזז" באופן טבעי.
    אם את רואה שהוא לא מקזז והוא אוכל כמויות גדולות לאורך כל היום כדאי לנסות לתת לו 2 פרוסות לחם במקום לחמניה קלה ובכריך לשים הרבה ירקות כדי שישבע .ואולי כך הוא לא יבקש תוספת
    אולי לעשות ניסיון בהסכמתו לחכות רבע שעה אחרי הארוחה ואם עדיין ירגיש רעב יקבל את מה שביקש.
    בקשר לשאלתך לכמות הפחממות ביום - ההמלצה היא בין 50-60 % מסך כל קלוריות לאותו יום.
    בערך שבכל ארוחה עיקרית שיהיו בין 2-3 מנות פחמימה ביום ומנת פחמימה אחת בארוחות ביניים.
    כמובן שאפשר לגוון ולשנות אם הוא רעב יותר בארוחות הביניים.
    אם את מרגישה שאת זקוקה לתמיכה ועזרה נוספת בנושא במרפאת ד"ר לוי יש גם הדרכת הורים שבאה לתת מענה לשאלות אלו.
    בהצלחה

שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו