ילד בן 3.9

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 3.9
    אתי
    15/03/2009

בני בן שלוש ותשעה חודשים . מעולם לא היה אכלן גדול אבל בחודשים האחרונים המצב ממש נוראי . הוא גם חולה המון בזמן האחרון , תמיד חלש , מתלונן על עייפות וחוסר התיאבון שלו נוראי . ביצענו בדיקות דרך רופא הילדים , בבדיקות התברר שיש איזושהי דלקת בגוף , הרופא טען שאין צורך בטיפול כלשהו מפני שזה אופייני לילדים ושנחזור על הבדיקות לאחר שבועיים . בינתיים הוא כבר טופל פעמיים באנטיביוטיקה עקב דלקת אוזן חוזרת , ואני חייבת לציין שבכל פעם כשאנחנו מתחילים אנטיביוטיקה עוברים יומיים והתיאבון של הילד חוזר . הרופא טען שאין קשר אבל הוא לא גר איתנו וזו עובדה קיימת . מלבד זאת מספר הדברים שהילד אוהב הם מעטים מאוד . פירות וירקות מחוץ לתחום מלבד מלפפון ירוק ותפוח עץ לעיתים מאוד רחוקות , הוא כן אוהב פסטה (לבנה , ללא רוטב עגבניות) , קציצות משניצל טחון במרק עוף צח , פיתה עם שוקולד למריחה ולפעמים פיצה . אני פשוט אובדת עצות ולא יודעת כבר מה קודם למה :חוסר ויטמינים ותזונה לקויה שגורמים למערכת חיסונים חלשה ולכן בזמן האחרון הוא כל הזמן חולה או שמשהו אצלו לא בסדר ולכן אין לו תיאבון ולא בא לו כלום . אשמח לעזרתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 3.9

הוספת תגובה

• תשובה לאתי

ד''ר הגר שפר
    17/03/2009

הי אתי

אני מבינה את הדאגה שלך, זה בהחלט לא נעים שילד מסרב לאכול ומרגיש לא טוב.
    באמת קשה לדעת מה קדם למה כמו שאמרת.
    אפשר לנסות לחזק את הגוף ע"י מתן מולטיויטמין לילדים, ולהשתדל להסביר לילד את חשיבות התפריט המגוון ולנסות לשכנע אותו להוסיף עוד מזונות, אפשר להסביר לו את הקשר בין מזון דל לגוף חלש לעומת מזון מגוון וגוף חזק, אני בטוחה שהוא לא נהנה להרגיש לא טוב ואולי כך תצליחי לשכנע אותו להוסיף עוד מגוון מזונות לתפריט.
    אולי הדלקת קשורה למערכת העיכול ולכן האנטיביוטיקה מחזירה לו את התיאבון, עם זאת יש לזכור כי חולי גורם לירידה בתיאבון.

תעקבי אחר השינויים ותמשיכי לעדכן אותי.

בהצלחה

הגר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו