מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה דחוף..ליאור08/08/2007
אוקיי, אני בת 16, הגובה שלי הוא 1.68 מ' והמשקל שלי הוא 57 ק''ג.
אני יודעת שאני שמנה וממש רציתי לרדת בסביבות ה-5 ק''ג.
הבעיה היא שאני רוצה לעשות את זה ממש מהר (רציתי עד סוף החופש להגיע למשקל היעד).
התחלתי בדיאטה דיי קיצונית שבה אכלתי ביום 2 כפות אורז בצהריים ו-3 כפות סלט בערב. אני שותה המון מים, וזה דיי ממלא אותי, כך שאני לא מרגישה כל הזמן רעבה.. אני עושה דיי הרבה כושר (יש לי הליכון בבית וטרמפולינה ענקית, אני משתמשת בשניהם, עושה כפיפות בטן, תרגילי כושר)..
בינתיים הצלחתי לרדת 2 ק''ג בשלושה ימים!! אני יודעת שזה לא בריא לעשות את זה כל כך מהר, אבל ממש רציתי להגיע ללימודים עם משקל נורמלי. אני מפחדת שהדיאטה תפגע בי לטווח האורך, שהיא תאט את קצב המטבוליזם שלי לתמיד (כי עכשיו הוא דיי איטי).
אני לא יודעת מה לעשות ואני ממש רוצה לרדת במשקל, בבקשה תעזרו לי!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליאור
ד''ר הגר שפר09/08/2007הי ליאור
אני מאד מבינה את הרצון שלך לרדת במשקל עד תחילת השנה אבל הדיאטה שאת עושה פשוט מסוכנת. זו כמות מאד קטנה של מזון באופן קיצוני ובנוסף את גם עושה פעילות גופנית.
אני בטוחה שדבר כזה יפגע בגוף שלך לטווח הקצר והארוך.
דיאטה של פחות מ-1000 קלוריות מורידה את קצב חילוף החומרים (את בקושי מגיעה ל-100).
את תרדי במשקל בטווח הקצר אבל תעלי הכל בחזרה ומהר ברגע שתחזרי לאכול.
בצורה כזאת כל תפוח יהיה כמו המבורגר.
אני מתחננת בפניך שתפסיקי עם הדיאטה הקיצונית. אני מבינה לליבך גם אני בגיל שלך עשיתי דיאטות קיצוניות והיום אני משלמת את המחיר עם חילוף חומרים מאד נמוך שגורם לי לעלות במשקל מכל סטיה קטנה בתפריט ולעשות פעילות גופנית מאומצת כמעט כל יום בכדי לשמור על משקל תקין.
תחזרי לאכול תפריט בריא ומאוזן -
הכנתי לך תפריט שבטוח יעזור לך לרדת במשקל:
בוקר : יוגורט טבעי
צהריים: חזה עוף / דג / 3 קציצות מבושלות ברוטב עגבניות + ירקות + כוס פרי לקינוח
ארוחת ביניים: ארטיק דיאט + גבינה עם ירקות
ארוחת ערב: חביתה מ- 2 ביצים + סלט + כוס פרי לקינוח
תעשי שעה פעילות גופנית 5 פעמים בשבוע וככה תוכלי לרדת במשקל בצורה טובה ובטוחה.
תספרי לי איך הולך ומקווה שתקשיבי לי - אני באמת רק רוצה בטובתך.
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)