אכילה בסתר בת 6

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • אכילה בסתר בת 6
    שגית
    11/08/2007

    בתי בת 6 ובעלת נטייה להשמנה. אני מאוד פוחדת מכך שתהיה ילדה שמנה כמו שאני הייתי ולכן כאשר ראיתי שהיא מתחילה להתמלא לקחתי אותה לדיאטנית ילדים על מנת שתסביר לה על חשיבות האוכל הבריא, כמויות נכונות וכדומה. הבעיה העיקרית היא שאומנם היא מאוד משתדלת אך אני רואה שקשה לה להתסתפק בכמויות שהומלצו , היא לפעמים אוכלת בסתר ומזה אני הכי פוחדת. עכשיו היא קטנה ובשליטתי עוד ( פחות או יותר) אבל מה יהיה הלאה? אני מרגישה שאני כל הזמן צריכה לפקח עליה כי היא רוצה עוד- אני מרגישה כמו עונש וזה לא טוב לא לי ולא לה מה לעשות?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אכילה בסתר בת 6

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תשובה לשגית

    ד''ר הגר שפר
    11/08/2007

    הי שגית
    את מתארת מצב בעייתי, מצד אחד את רוצה לעזור לבתך לא לסבול מעודף משקל ומצד שני את רואה שהיא מפתחת הרגלים לא טובים כמו אכילה בהסתר.
    אני מציעה שתשוחחי איתה על הנושא למרות גילה הצעיר.
    תסבירי לה שהכמויות שהנחו אתכן לאכול קשורות לגיל שלה ולגוגל הקטן של הקיבה שלה. לאכטל כמויות גדולות, למרות שהאוכל טעים ומגרה,זה לא בריא ועלול לגרום לה להרגיש לא טוב ולסבול מכאבי בטן קשים.
    נסי לא לקשור בין אכילה לרגשות לא לתת לה משהו טעים כשהיא עושה משהו טוב ולא לאסור עליה לאכול כשהיא מקשה. ( זה יוצר קשר לא בריא בין אכילה לרגשות ).
    ספרי לה שגם לך קשה לפעמים להתאפק ולא לאכול הרבה אבל את משתדלת כי זה מאד לא בריא להקשות על הקיבה.
    תתני לה לשתות כוס מים גדולה לפני האוכל ותלמדי אותה לאכול לאט.
    הגישי את הארוחה בצלחת קטנה, ככה המנה המומלצת תראה לה יותר גדולה.
    אל תחזיקי בבית מזון שלא היית רוצה שהיא תאכל, תמיד אפשר לקנות משהו בחנות אם יש אורחים.

    בהצלחה ואל תתיאשי
    הגר

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו