מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אכילה בסתר בת 6שגית11/08/2007
בתי בת 6 ובעלת נטייה להשמנה. אני מאוד פוחדת מכך שתהיה ילדה שמנה כמו שאני הייתי ולכן כאשר ראיתי שהיא מתחילה להתמלא לקחתי אותה לדיאטנית ילדים על מנת שתסביר לה על חשיבות האוכל הבריא, כמויות נכונות וכדומה. הבעיה העיקרית היא שאומנם היא מאוד משתדלת אך אני רואה שקשה לה להתסתפק בכמויות שהומלצו , היא לפעמים אוכלת בסתר ומזה אני הכי פוחדת. עכשיו היא קטנה ובשליטתי עוד ( פחות או יותר) אבל מה יהיה הלאה? אני מרגישה שאני כל הזמן צריכה לפקח עליה כי היא רוצה עוד- אני מרגישה כמו עונש וזה לא טוב לא לי ולא לה מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשגית
ד''ר הגר שפר11/08/2007הי שגית
את מתארת מצב בעייתי, מצד אחד את רוצה לעזור לבתך לא לסבול מעודף משקל ומצד שני את רואה שהיא מפתחת הרגלים לא טובים כמו אכילה בהסתר.
אני מציעה שתשוחחי איתה על הנושא למרות גילה הצעיר.
תסבירי לה שהכמויות שהנחו אתכן לאכול קשורות לגיל שלה ולגוגל הקטן של הקיבה שלה. לאכטל כמויות גדולות, למרות שהאוכל טעים ומגרה,זה לא בריא ועלול לגרום לה להרגיש לא טוב ולסבול מכאבי בטן קשים.
נסי לא לקשור בין אכילה לרגשות לא לתת לה משהו טעים כשהיא עושה משהו טוב ולא לאסור עליה לאכול כשהיא מקשה. ( זה יוצר קשר לא בריא בין אכילה לרגשות ).
ספרי לה שגם לך קשה לפעמים להתאפק ולא לאכול הרבה אבל את משתדלת כי זה מאד לא בריא להקשות על הקיבה.
תתני לה לשתות כוס מים גדולה לפני האוכל ותלמדי אותה לאכול לאט.
הגישי את הארוחה בצלחת קטנה, ככה המנה המומלצת תראה לה יותר גדולה.
אל תחזיקי בבית מזון שלא היית רוצה שהיא תאכל, תמיד אפשר לקנות משהו בחנות אם יש אורחים.
בהצלחה ואל תתיאשי
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)