ילדי סובל מעודף משקל בן 6 ו-3 חודש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדי סובל מעודף משקל בן 6 ו-3 חודש
    חנית
    13/04/2009

בני בן 6 ו3 חודשים גובהו 1.27 שוקל 35 ק"ג יש לו עודף משקל של 8 ק"ג
    אני אובדת עצות אוסרת עליו לאכול כ"כ הרבה דברים
    אך זה מיצר את ההפך ילד תאותן לאוכל גם שאינו רעב
    רופאת הילדים כינתה אותו "סומו" אני רוצה לעזור לו לרדת במשקל
    מה לעשות? האם כדאי לפנות לדיאטנית של המרפאה ? היכן ניתן למצוא דיאטנית מומחית לילדים? איזו פעילות גופנית מומלצת וכמה פעמים בשבוע ? אנחנו גרים באשקלון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לחנית

שרית עטיה-שמואלי
    17/04/2009

שלום חנית
    כן, זה קשה .קשה לרתום למשימה כ"כ גדולה מבוגרים ועל אחת כמה וכמה ילדים שעדיין לא רוצים.
    יש כמה דברים שאת יכולה לעשות
    הראשון -למצוא מסגרת המתאימה לו לטיפול תזונתי. אם זו דיאטנית שמתמחה בתזונת ילדים שתקיים איתו פגישות או קבוצה להרגלי אכילה . בבתי חולים לילדים וגם במרפאות מתקיימות קבוצות כאלו. דאגי שאלו יהיו קבוצות שמיועדות לילדים. ושהמטפלים יהיו מומחים לתזונת ילדים.
    אני מציעה לבקש מרופא הילדים הפניה לדיאטנית ילדים בקופה ויחד איתה לנסות למצוא את הטיפול המתאים ביותר לילדך
    השני- לנסות לא להפוך את העניין למאבק. אני יודעת שזה מאוד קשה אך הרבה פעמים שינויי האוירה בבית יכול לעזור.
    אני מתכוונת לבישול בריא יותר,שליטה טובה יותר על הקניות, הוצאת שתיה מתוקה ,הרגלי אכילה בריאים של כל המשפחה ולא רק של הילד.
    מנסיוני ילדים שהצליחו לעשות את השינוי הם ילדים שמאחוריהם עמדה כל המשפחה. זה קשה לשמור ולאכול בריא כשמסביבך כולם אוכלים דברים אחרים.קשה לעשות פעילות גופנית כשאך אחד במשפחה לא עושה

נסו להתחיל עם פעילות גופנית משפחתית- אולי הליכה משותפת פעמיים בשבוע?

שבת שלום ובהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו