מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה-התייעצותנוי21/04/2009
שלום, שמי רוני אני בת 15 ו4 חודשים.
במהלך השנה האחרונה הורדתי 40 קילו, בדיאטה לא הכי בריאה.
כבר 4-5 חודשים שאני משתדלת לאכול נכון, מספיק ובריא.
היתי מעוניינת לקבל חוות דעת על התפריט היומי שלי,:
בוקר-כוס פיבר וואן+נס על בסיס חלב 1%
בצפר-2 פרוסות לחם קל+מעט ריבה,+תפוח
צהריים-שניצל עוף עם תירס+כוס ברנפלקס+2 כפות מלאות קטשופ,+חצי עגבניה ומלפפון חיים+13 כרוב מאודה כישוא כרובית ופטריות עם 2,3 כפות רסק עגבניות וחצי כף אבקת מרק.
ביינים-מעט ג'לי תות+פרי+מעדן 0% או כוס ברנפלקס+גמבה אדומה גדולה.
ערב-4 פרוסות לחם קל+2 כפות מלאות של חומוס+עגבניה חסה ומלפפון חיים,+3-4 פרוסות פסטרמה או ביצה קשה.
לילה-מעדן 0%+נס על בסיס חלב1%. לפעמים גם עוד פרי.
במשך היום 2,2 וחצי ליטר מים,גם מידי פעם תה עם סוכרזית, משתדלת כמה שפחות קולה זירו והמון ירקות בכל הצורות והצבעים.
שוקלת כרגע 50 וגובהי 1.64
אינני עוסקת בספורט כרגע ומעוניינת לשמור על המשקל הקיים.
יש לציין שפעמיים בשבוע אני מוסיפה לי "מנה מותרת" של בערך 600 קלוריות, בדרך כלל או פיתה גדולה עם שוקולד או קרפ עם שוקולד בנוסף לתפריט היומי. כל שאר השבוע ממש שומרת ואוכלת לפי התפריט.
בנוסף רציתי לדעת עם יש בעיה עם זה שאני אוכלת מידי יום בערך את אותם המזונות.
בתודה רבה מראש רוני.
(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרוני
ד''ר הגר שפר21/04/2009תשובה לרוני
קודם כל, כל הכבוד על הירידה במשקל שהצלחת לעשות.
לגבי התפריט, בסה"כ הוא די בריא, אבל הוספתי כמה הערות :
בוקר-כוס פיבר וואן+נס על בסיס חלב 1% - מעולה אפשר להוסיף גם יוגורט טבעי, זה בריא, משביע יותר ועוזר למערכת העיכול.
בצפר-2 פרוסות לחם קל+מעט ריבה,+תפוח - מה דעתך למרוח גבינה ( חסר חלבון )
צהריים-שניצל עוף עם תירס+כוס ברנפלקס+2 כפות מלאות קטשופ,+חצי עגבניה ומלפפון חיים+13 כרוב מאודה כישוא כרובית ופטריות עם 2,3 כפות רסק עגבניות וחצי כף אבקת מרק.
הארוחה הזאת קצת מוזרה , שניצל וברנפלקס? לדעתי הברנפלקס מיותר.
תמשיכי לאכול הרבה ירקות כמו שאת עושה זה מצוין.
אבל לדעתי כדאי לגוון ולאכול גם מוצרי בשר נוספים.
ביינים-מעט ג'לי תות+פרי+מעדן 0% או כוס ברנפלקס+גמבה אדומה גדולה - מעולה
ערב-4 פרוסות לחם קל+2 כפות מלאות של חומוס+עגבניה חסה ומלפפון חיים,+3-4 פרוסות פסטרמה או ביצה קשה. - אני ממליצה שתאכלי גם את הפסטרמה וגם את הביצה, אחרת אין לך מספיק חלבון. אפשר גם קופסאת טונה או קופסאת קוטג'.
לילה-מעדן 0%+נס על בסיס חלב1%. לפעמים גם עוד פרי - בסדר גמור מלבד הקפה בערב, לא טוב לשינה..
במשך היום 2,2 וחצי ליטר מים,גם מידי פעם תה עם סוכרזית, משתדלת כמה שפחות קולה זירו והמון ירקות בכל הצורות והצבעים - מעולה
כל הכבוד, אם תעשי את השינויים שהוספתי התפריט יהיה ממש מצוין.
אני ממליצה שלשלב גם פעילות גופנית, זה יחטב את הגוף, ישמר את חילוף החומרים שישאר תקין וטוב ויעזור לך להגיש טוב יותר.
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה, עוד שאלונת:]
נוי21/04/2009לא הבנתי בדיוק מה הבעיה עם הברנפלקס בצהריים, אמורים לאכול גם פחמימה 1 וגם חלבון "בשרי" לא? השניצל הוא 157 קלוריות, זה לא מעט לסגור בזה את א. הצהריים?
ובקשר ל"מנה מותרת" האם זה בסדר או שהיא מיותרת? בנתים אני אוכלת 1 כזאת לשבוע ומעוניינת להוסיף עוד אחת, האם העלה במשקל בשל הוספה כזאת,?
תודה רבה
רוני(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
נופר21/04/2009אני עשיתי גם דיאטה של תפריט 1200 קלוריות + מנה מותרת ועדין ירדתי
ושרציתי לשמור על המשקל הוספתי עוד מנה אחת כזו בשבוע
וזה מה שהפסיק להוריד אותי במשקל בעצם הכניס אותי למצב " שמירה"
וזה כיף פעמים בשבוע להתפנק על משהו !
תגווני במשך היום על התפריט שלך בלי שום קשר בשביל שלא תשתעממי
בצהורים במקום הברנפלקס תאכלי אורז ! או פסטה
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)