אי אכילת ירקות ופירות אצל ילדה בת 8

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי אכילת ירקות ופירות אצל ילדה בת 8
    מיכל
    21/04/2009

שלום רב

בתי בת ה - 8 לא מוכנה לאכול שום פירות וירקות. היא אוכלת לעיתים רחוקות בטטה. בלבד. היא מאד אוהבת פחמימות ואם לא אגביל אותה ואפקח עליה - היא יכולה לאכול במשך כל היום רק פחמימות. ברור לי שיש פה איזשהו כשל אינטראקציה ביננו, ז"א אני יודעת שזה גם גורם פסיכולוגי - ושיש לי/לנו בזה אשם.

עד לפני שנתיים ניסיתי ללחוץ על אכילת ירקות ופירות בדרכי שכנוע, אבל, לפני שנתיים התגלה כי בעלי חולה סכרת ומאז אנחנו עוד יותר מודעים לעניין אכילת הפחממות ומאד מודאגים. אנחנו מדברים איתה רבות על העניין ( אבל לא מכריחים לאכול) ונראה לי שבאופן כללי הלחץ גבר.

לפי חישוב ה - BMI היא במסגרת המשקל התקין (BMI 17)

הרגלי האכילה בבית הם סבירים בהחלט - לעניות דעתי - אין חטיפים, קינוח פעם ביום, אין שתיה ממותקת. מנסים מאד לשמור, ומצליחים.

אודה מאד על תשובתכם

מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה למיכל פירות וירקות

שרית עטיה-שמואלי
    24/04/2009

שלום מיכל
    נכון.אכילת פירות וירקות הם חלק חשוב מתזונה נכונה ובריאה אך אנו כהורים צריכים להזהר לא לגרור את נושא האכילה למקומות לא נעימים ולהפוך את המזון לשדה קרב מכל סוג שהוא.

את מציינת שאתם בית שמצליח לשמור על הרגלי אכילה. כל הכבוד ,זה מצויין וחשוב מאוד
    דוגמא אישית וסביבה שמעודדת אכילה נכונה הן שתי אבני הדרך החשובות ביותר בהקניית הרגלי אכילה בריאים לילדים
    האם בתך נמנעת מקבוצות מזון נוספות ?
    האם היא אוכלת בשר? דגים? חלב ומוצריו? קטניות
    במידה והיא אוכלת תזונה מאוזנת ,לא נמנעת ממזונות נוספים וגדלה כראוי (גובה ומשקל) אז אני מציעה להניח לנושא לזמן מה . ילדים משנים את הרגלי האכילה שלהם.

בכל זאת כמה טיפים :
    שתפו את הילדים בקניית ירקות ובהכנת מאכלים מהם.ילדים אוכלים ברצון רב יותר מאכלים שהשתתפו בהכנתם

לא להכריח אך להמשיך ולהציע. להציע בכל ארוחה ,אפילו לשים על השולחן ירקות מגוונים. לעיתים נדרשות כ 20 חשיפות לפני שילד טועם.

תנו דומא אישית- שלבו בתפריטכם ירקות. יש סיכוי שבשלב כלשהוא הילדים יתנסו.

ילדים אוהבים מאכלים נעימים לעין. קשטו את צלחת הילד בירקות .בעזרת גזר גמדי,אפונה כרובית אפשר להכיך צלחת צבעונית ומושכת

נסו צורות הכנה ומרקמים שונים.לכל ילד העדפות שונות
    לדוגמא מחית כרובית/ברוקולי
    גזר מגורד
    עגבניות מרוסקות
    ירקות קלויים בתנור

אפשר לנסות לשלב מזונות מוכנים על בסיס ירקות - כמו שניצל כרובית וברוקולי. דרך נוספת להגדלת צריכת הירקות

צורות הכנה- ירקות מזינים בכל צורת הכנה. במרק,כמחית,תוספת לפיצה או מגורד בפשטידה.

נצלו חלון הזדמניות- לעיתים בתחילת ארוחה הילדים רעבים וחסרי סבלנוץ. שימו צלחת ירקות חתוכים בזמן שאתם מכינים את הארוחה. הרבה ילדים ינסו

בהצלחה גדולה
    שרית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו