איך אפשר לעזור לבת שלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך אפשר לעזור לבת שלי
    דבי
    09/09/2007

שלום רב, שמי דבי ויש לי בת בת 13. היא סובלת מהשמנת יתר. היא ילדה יפיפיה אבל לא אוהבת את עצמה, אין לה הרבה חברים ו אני בטוחה שחלק מהבעיה זה שהיא מיתביישת מעצמה. היא בת 13 כפי שאמרתי גובה 1.64 שוקלת לפחות 75 ק"ג. איך אפשר לעזור לה?אשמח עם תעני לי. תודה דבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך אפשר לעזור לבת שלי

הוספת תגובה

• תשובה לדבי

ד''ר הגר שפר
    09/09/2007

הי דבי
    אני מבינה את הקושי שלך, את רואה את הסבל של ביתך ולא יודעת איך לעזור לה.
    קודם כל כדאי שתדברי איתה על הנושא בצורה שקטה, בלי ביקורת ועם המון הכלה ותמיכה.
    תבדקי איתה האם היא רוצה לשנות את המצב ובאיזה מסגרת היא תרגיש יותר נוח, מסגרת פרטית עם דיאטנית שמומחית לילדים ונוער או במסגרת קבוצה.
    כל החקרים מראים שלקבוצה יש כח עצום לעזור לילדים לרדת במשקל. הילדים מרגישים פחות בודדים כי הם בין עוד ילדים באותו המצב וזה מחזק להם את הביטחון העצמי.
    בקבוצות יותר קל להם לתת ביטי לרגשות שלהם וגם להתעמל כי הם מרגישים שהם לא מתחרים בילדים מהכיתה שחזקים בספורט הרבה יותר מהם.
    אני מנהלת קבוצות כאלה כבר 7 שנים וראיתי איך ילדים מש פורחים חברתית בקבוצה והוריהם סיפרו לי שעם הזמן זה גם השפיע על המצב החברתי בכיתה.
    שילוב של ספורט ותוכנית תזונה הוא הכרחי בכדי לראות תוצאות טובות.
    אם בתך מוכנה להצטרף לקבוצה, שבו יחד על המחשב וחפשו קבוצות מתאימות בקרבת ביתכם.
    אם את זקוקה לעזרה נוספת אשמח לעזור לכן.
    הכי חשוב שתגרמי לה להרגיש שאת אוהבת אותה בכל מצב ומקבלת אותה כמו שהיא ואת שם בשבילה מתי שהיא רק צריכה.

בהצלחה

הגר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו