אמא לילדה שסובלת מהשמנת יתר חולנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא לילדה שסובלת מהשמנת יתר חולנית
    טל
    10/09/2007

שלום רב, שמי אלונה ואני אמא שילדה בת 12, שגובהה 1.53, משקלה97וה- BMI שלה הוא 41.4 שאני מבינה שהוא הכי מסוכן. ניסיתי לקחת את בתי ל-3 דיאטניות, אך לשווא, היא לא התידה והפסקנו. כיום היא משחקת פעמיים בשבוע טניס (45 דקות) ו פעמיים שיעור חינוך גופני בבית ספר. ניסיתי לקחת אותה לקבוצת שומרי מקל אך היא סירבה, כמו כן גם לתוכנית ששמה מכבי אקטיבי אך גם לזה סירבה. אני עובדת עצות ולא יודעת מה לעשות, כולם אומרים למה את לא עושה עם זה כחלום אבל אני אומרת שאני מנסה אך עדיין שום דבר לא עוזר. רק לציין שגם אני סובלת מהשמנת יתר חולנית, אני נמוכה- גובהי 1.60 ומשקלי 112 ואני חולה בסוכרת וגם בעלי שמן מאוד וגם הוא סובל מסוכרת ובעיות לב. אני ובעלי כרגע לא חשובים אך חשובה לי הילדה ומעתידה, ואני לא רוצה שתהפוך להיות כמו, הוריה הדובים. אני מנסה להכניס לה לתפריט אוכל בריא, אבל היא כל הזמן מתעקשת על אוכל מטוגן ועתיר שומן. אני אכתוב לך את התפריט של בתי:

ארוחת בוקר:
    קערה גדולה ומלאה של דגני שוגי מצופים בסוכר

ארוחת עשר:
    למחניה עם פסטרמה, חומוס, חמאה, שוקולד
    פחית קולה שהיא קונה בבית הספר ולפעמים חטיף

צהריים:
    3 מנות פסטה ו-2 שניצלים/ פיצה/ מקדונלס
    גלידה+חטיף+סוכריה

ביניים:
    חטיך/גלידה+ פרי

ערב: 2 ביצים+לחמניה וחצי+סלט+גבינות
    שוקולד+מעדן מילקי

לילה:
    פופקורן (לרוב מסיימת שקית לבד, ולעיתים חולקת איתנו)

אשמח אם תתני לי תפריט שישלב את המזון שהיא רגילה עליו אך יותר דיאטתי, ותרגילים שתוכל לבצע בבית אולי.

סליחה על המכתב הארוך,
    מקווה לתשובה- מאלונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לאלונה

שלי ראכמוט
    11/09/2007

שלום,

לפי הנתונים שתיארת אכן מדובר בהשמנה חמורה יחסית לגילה הצעיר. כתבת גם שכרגע הילדה חשובה ולא אתם, אבל אולי מכאן נובעת הבעיה.

נורא קשה לנסות להביא לילדה אוכל בריא ודיאטטי כשבבית יש דברים אחרים או כשאתם אוכלים דברים אחרים שהם לא דיאטטים, דוגמא אישית היא המסר הכי חזק לילדים- יותר מתפריט ויותר ממפגשים אצל דיאטנית..
    צריך פשוט בהדרגתיות להציב לה גבולות- היא לא תשתה קולה כי בבית אין קולה כי גם ההורים לא שותים קולה, היא לא תאכל שוקולד כל יום כי שווקלד הוא לארועים מיוחדים - כמו שאמא לא אוכלת שוקולד כל יום.
    זו משימה קשה - אבל אני חושבת שזה הפיתרון היחידי- אפשר שתעשו הליכות ביחד - כל המשפחה, בנוסף לטניס שהיא משחקת.
    כדי להתמיד אני מציעה שתמצאו מסגרת שתתן גם לילדה מסגרת ותמיכה וגם הדרכה הורית בשבילכם.
    לבינתיים-: טיפים שביקשת לתפריט:
    להחליף את הקורנפלקס בבוקר - לקורנפלקס דל קלוריות ובריא יותר (למשל קרנצ'ים \ברנפלקס...)
    ולהקפיד על כמות של כוס- כוס וחצי חד פעמית
    לארוחת עשר -
    לנסות לתת לחמניה קלה ולהתעקש על שוקולד \חמאה פעם בשבוע וכל השאר חומוס\פסטרמה \גבינה בשכבה דקה
    לתת לה עוד כריך מלחמניה קלה לבית ספר במקום החטיף או הקולה
    ולתת עוד פרי או חטיף אנרגיה לבית ספר
    בצהרים-
    לנסות לצרף ירקות ,או להכין פסטה עם ירקות - כך שאם את נותנת לה 3 מנות פסטה יש יחסית פחות פסטה ויותר ירקות.
    מקדונלדס -יוגדר כ יציאה מיוחדת כשאוכלים - בחוץ פעם החודש או ב- 3 שבועות.
    לצהרים- לנסות לתת שלגון דיאט או קרח או פרי בתור קינוח (ולא גם וגם ) כי בארוחת ביניים - כמה שעות אח"כ היא גם אוכלת חטיף

ואותו דבר לארוחות ביניים
    בערב-
    לנסות שתאכל קודם את הסלט ואז לחמניה קלה או 2-3 פרוסות לחם
    גבינות עד 5%
    מעדן אחד ולא שוקולד
    בלילה-
    פופקורן שיהיה בלי חמאה, ולנסות אולי במבה קטנה באריזה של 15-25 גרם.

אשמח אם תעדכני אותי בהמשך איך הולך

בהצלחה
    שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו