מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קפיצה בדילגית+תפריטטל11/09/2007
הי!! קוראים לי שני! אני בת 14 וגובהי 1.55 ומשקלי 80!! אתמול היה לי אתמוליום הולדת וקבעתי לעצמי מטרה שעד יום הולדתי הבא אני ארזה כ-10 קילו (למרות שאני יודעת שלמשקלי זה מעט). ניסיתי הרבה תפריטים שונים ודיאטטים אבל לא הצלחתי לדבוק באף אחד מהם, אני לא יוצאת לעשות פעילות גופנית מהבית (כי אני קצת מתביישת לצאת לעשות צעדות וכאלה..)... אני אוכלת הכל מהכל ואשמח אם תמליצי לי על תפריט+ תרגילים שאני אוכל לעשות מהבית ......
שאלה נוספת: אני התחלתי לקפוץ כל יום בין 80-100 קפיצות בדלגית ביום, ורציתי לשאול האם זאת פעילות גופנית טובה, וכמה קלוריות היא שורפת??
תודה! ומקווה לתשובה
שני!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשני
שלי ראכמוט11/09/2007הי,
דבר ראשון אני מציעה לך - לא לקבוע לעצמך יעד, אלא להתקדם לאט - צעד אחר צעד בירידה במשקל. כדאי לך למצוא מסגרת שתתאים לך שתלווה אותך בירידה במשקל ותתן לך תמיכה.
בקשר לתפריט- אם אמרת שניסית לעשות דיאטות בעבר אז בטח את כבר יודעת בערך מה לנסות, אני מציעה לך לנסות משהו חדש :.
לעשות יומן אכילה שבו תרשמי מה את אוכלת ושותה לאורך כל היום , בזמן אמת
או
להכין לעצמך תפריט שבועי- את יודעת מה את אוהבת ומה מתחשק לך, את יכולה להחליף בין הימים והשעות העיקר שאת עומדת בסך הכל התפריט.
ככה את תרגישי שאת מכתיבה לעצמך מה את אוכלת.
דילגית- היא פעילות גופנית טובה מאוד.
אני מציעה לך לצרף גם תרגיל של סטפר או מדרגה בבית - עד שתרגישי יותר בטוחה בעצמך לעשות הליכה בחוץ.
תנסי מה שהצעתי , אם תצטרכי עזרה או כן תרצי תפריט - רישמי לי שוב, בכל מקרה אשמח אם תעדכני אותי בהמשך.
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלי
שני11/09/2007תודה רבה!!
רק רציתי לדעת, כאילו לעלות ולרדת על מדרגה אחת, במשך כמה זמן??
ורציתי לשאול בבוקר אני אוכל דגני שוגי מצופים בסוכר- ככוס האם זה יפגע בדיאטה שלי??
תודה, שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשני
שלי ראכמוט12/09/2007הי,
עדיף לאכול דגני בוקר יותר בריאים בבוקר- כמו דגנים מחיטה מלאה או דגנים עם יותר סיבים כי זה יותר בריא ולפעמים גם יותר דיאטטי (אם זה בלי פירות ותוספות אחרות)
מבחינת הדיאטה זה לא יפגע אם תאכלי ככוס שוגי (אולי תנסי לשלב חצי כוס שוגי וחצי כוס דגנים עם יותר סיבים ותבדקי אם את אוהבת ).
בקשר למדרגות- את יכולה גם לעלות ולרדת במדרגות בחדר מדרגות אם את גרה בבניין , ואת יכולה בבית - לקחת מעין שרפרף נמוך ולהפוך אותו למדרגה ולעלות ולרדת.
בגלל שלכל אחד מתאימה דרגת קושי אחרת אני מציעה לך לבדוק מה דרגת הקושי שלך מתאימה, בהתחלה תעלי ותרדי עד שאת מרגישה שאת מתעייפת ואז תפסיקי- תספרי כמה פעמים עלית וירדת , תעשי את זה 2-3 בשבוע . בשבוע אח"כ תעלי את מספר הפעמים קצת יותר.
בהצלחה וחג שמח
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)