מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רוצה לרדת במשקללי13/09/2007
שלום אני ת 13 וחצי הגובה שלי 1.58 ואני שוקלת 65. אני יודעת שזה מעל למה שצריך ואני צריכה לרדת.
הבעיה היא שאני דיי עסוקה ברוב הימים (מהצהריים ועד לערב, לפחות 4 ימים בשבוע), ולא בפעילות גופנית. ה'פעילות' היחידה שאני עושה זה אולי רק בבוקר לבי"ס, שזה 5-10 דקות הליכה מהירה ו-15 אם אני הולכת ממש לאט ולא מאחרת....
אני גם אוכלת ממתקים וקשה להפסיק, למשל אם הארוחה עוד לא מוכנה ואני רעבה אני אוכלת חטיפים וכאלה... וגם עוד בעיה שאני אוהבת רק קצת פירות וירקות- עגבניה, תפוח ותפוח אדמה אפרסק ובננה וזה בערך הכל אם לא שחכתי משהו,וגזר אולי רק במרק. אני מנסה לטעום אבל זה פשוט לא טעים לי... וגם מהדגים רק טונה.
אני רק עולה במשקל ובימים שאני בבית אני מכינה שיעורים נחה, או צופה בטלויזיה או במחשב....אין לי אפשרות ללכת לחדר כושר או חוגים ודברים כאלה..
אז בקיצור, מה אני צריכה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וגם עוד משהו
לי13/09/2007בגלל זה זה כ"כ דחוף לי ושמתי לב לזה- הרבה אנשים במשפחה שלי חולים בסוכרת, וחלק כבר מגיל קטן, לסבתא שלי (וסליחה אם זה מזעזע) כרתו את הרגליים והרבה דודים של אמא מתו מהתקף לב. אני ממש פוחדת מזה ואני אשמח לתשובה מה שיותר מהר, כי כמו שכתבתי, אני רק עולה במשקל... תודה(:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ללי
שלי ראכמוט15/09/2007שלום לי,
נראה לי שהסיבה שאת עולה במשקל היא באמת בעיקר שאת אוכלת חטיפים ובקושי עושה פעילות גופנית.
לכן- אני מציעה לך לנסות שבוע של ארוחות מסודרות , שבהם תאכלי מסודר ותחליטי על חטיף אחד ליום קטן- כמו למשל במבה קטנה או חטיף קטן או חטיף מיני שוקולד או חטיף אנרגיה.
ולהחליט שאת לא שותה- שתייה מתוקה!!!
בגלל שתאכלי כל 3-4 שעות מנה קטנה זה יכול לעזור לך לשלוט בצורך לחטיפים.
לפעמים עוזר בין הארוחות לשתות תרכיז דיאט עם מים או מים או משקה דיאט מוגז כדי להעסיק את הפה...
את יכולה לנסות להוסיף לעצמך עליה במדרגות או הליכה יותר רצינית ברגל- במקום לחזור ישר הביתה תמשיכי לצעוד עוד 20 דקות ואז תחזרי הביתה וכבר הלכת 40 דקות...
בקשר לסוכרת במשפחה- זה רק מעיד על כך שאת חייבת לשמור על עצמך.
אשמח אם תעדכני אותי בהמשך איך הולך...
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)