מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה וגם הערהאיילת14/09/2007
ראשית - נחמד מאוד שיש פורום כזה המאפשר שאלות ותשובות מבעלת מקצוע. יישר כוח.
שנית - חבל שאין קבוצות בדרום לילדים על מנת לסייע גם להם. הנגב לרוב נשכח ע"י כולם אבל גם פה יש ילדים מקסימים שזקוקים לחוגים כמו במרכז.
והשאלה - אני ניסיתי כמה וכמה סוגי דיאטות במהלך שנותיי. לצערי הרב לא פעם הייתה לי ירידה יפה - כמעט 10 ק"ג ואז עליתי אותם חזרה תוך כדי פגישות עם הדיאטנית. האם נכון לומר שרק טיפול פסיכולוגי עוזר לאנשים שמנים? האם כל האנשים שלא מצליחים בדיאטה זה מפני שהם לא באמת רוצים? האם באמת אני מרויחה משהו בכך שאני נשארת שמנה?
קניתי את סיפרה של ד"ר ג'ליאן האוכל עושה את האדם ויש לה עצות שנראות קלות ליישום אולם לא בטוח שיש את כל מרכיבי הדיאטה שלה פה בארץ. האם את מכירה את השיטה שלה? מה דעתך על כך?
תודה רבה
אגב גובהי 168 ס"מ
משקלי 107 ק"ג
BMI שלי 37.7 בערך נכון? זה המון.....
אני מודה לך על תשומת הלב
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאיילת
שלי ראכמוט15/09/2007שלום,
אני לא חושבת שרק טיפול פסיכולוגי יכול לעזור לאנשים שמנים, אם מדובר באכילה רגשית אז רצוי אכן לקבל איזשהי תמיכה - דיאטנית או קבוצה יכולה להוות תמיכה , אבל צריך גם במקביל לעבוד על נקודות שבהן האכילה הרגשית היא חזקה מאוד וזה משהו שלפעמים טיפול פסיכולוגי מאוד עוזר.
בקשר לשאלות הבאות שלך- אני חושבת שזה מאוד אינדוודאלי ולכן אני חושבת שרק את יכולה לענות לעצמך על השאלות האלה.
שמעתי על הספר של ד"ר ג'ליאן , אני חושבת שכל אחד צריך לאמץ לעצמו את השיטה שמתאימה לו ואם את מוצאת שהשיטה שלה מתאימה לך, אז זה מצוין.
אני מסכימה איתך שיש לה בדיאטה מרכיבים שיותר קשה למצוא , אבל שוב - אם את חושבת שהשיטה שלה מתאימה לך, לפחות תשתמשי במה שתמצאי
בהצלחה
שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)