שאלה וגם הערה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה וגם הערה
    איילת
    14/09/2007

ראשית - נחמד מאוד שיש פורום כזה המאפשר שאלות ותשובות מבעלת מקצוע. יישר כוח.
    שנית - חבל שאין קבוצות בדרום לילדים על מנת לסייע גם להם. הנגב לרוב נשכח ע"י כולם אבל גם פה יש ילדים מקסימים שזקוקים לחוגים כמו במרכז.
    והשאלה - אני ניסיתי כמה וכמה סוגי דיאטות במהלך שנותיי. לצערי הרב לא פעם הייתה לי ירידה יפה - כמעט 10 ק"ג ואז עליתי אותם חזרה תוך כדי פגישות עם הדיאטנית. האם נכון לומר שרק טיפול פסיכולוגי עוזר לאנשים שמנים? האם כל האנשים שלא מצליחים בדיאטה זה מפני שהם לא באמת רוצים? האם באמת אני מרויחה משהו בכך שאני נשארת שמנה?
    קניתי את סיפרה של ד"ר ג'ליאן האוכל עושה את האדם ויש לה עצות שנראות קלות ליישום אולם לא בטוח שיש את כל מרכיבי הדיאטה שלה פה בארץ. האם את מכירה את השיטה שלה? מה דעתך על כך?
    תודה רבה
    אגב גובהי 168 ס"מ
    משקלי 107 ק"ג
    BMI שלי 37.7 בערך נכון? זה המון.....
    אני מודה לך על תשומת הלב
    איילת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה וגם הערה

הוספת תגובה

• תשובה לאיילת

שלי ראכמוט
    15/09/2007

שלום,

אני לא חושבת שרק טיפול פסיכולוגי יכול לעזור לאנשים שמנים, אם מדובר באכילה רגשית אז רצוי אכן לקבל איזשהי תמיכה - דיאטנית או קבוצה יכולה להוות תמיכה , אבל צריך גם במקביל לעבוד על נקודות שבהן האכילה הרגשית היא חזקה מאוד וזה משהו שלפעמים טיפול פסיכולוגי מאוד עוזר.
    בקשר לשאלות הבאות שלך- אני חושבת שזה מאוד אינדוודאלי ולכן אני חושבת שרק את יכולה לענות לעצמך על השאלות האלה.
    שמעתי על הספר של ד"ר ג'ליאן , אני חושבת שכל אחד צריך לאמץ לעצמו את השיטה שמתאימה לו ואם את מוצאת שהשיטה שלה מתאימה לך, אז זה מצוין.
    אני מסכימה איתך שיש לה בדיאטה מרכיבים שיותר קשה למצוא , אבל שוב - אם את חושבת שהשיטה שלה מתאימה לך, לפחות תשתמשי במה שתמצאי

בהצלחה
    שלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו