השמנה אצל בת 6

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השמנה אצל בת 6
    ברמי שגית
    18/09/2007

בתי בת 6 מטופלת מזה 5.5 שנים בטיפול סטרואידים נגד אסטמה, לפי הצורך.
    בשנה האחרונה הבחנתי שהיא מתעגלת ( לי עצמי יש היסטוריה של השמנת יתר ואני בקבוצת תמיכה) ובנוסף הבחנתי בניצני שומן בשדיים שלה. ( הרופא אמר שזה שומן) הרופא יעץ לי ללכת איתה למעקב אצל דיאטנית ילדים. אנחנו בהשגחה מזה חצי שנה. ברגע שהדבר עלה למודעות שלה היא נעשתה יותר רעבתנית. היא נבונה ומבינה את המשמעויות של השמנת יתר. אני תוהה אם לא עשיתי טעות שלקחתי אותה למעקב ( דרך אגב גובהה 113 ס"מ ומשקלה 26 קילו) אולי עשיתי טעות? מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השמנה אצל בת 6

הוספת תגובה

• תשובה לשגית

שלי ראכמוט
    18/09/2007

שלום, שגית

מעקב אחר השמנה אפשר לעשות בכל מיני דרכים, אם את מרגישה שמעקב שבו הילדה לוקחת חלק פעיל גורם לה ליותר רעבתנות- אולי תנסי לקבל את הדרכת הורים, כדי להכניס את האוכל הבריא והאורח החיים הבריא הביתה, כך שהילדה תקבל ממך ומהמשפחה דוגמא אישית מאוד חזקה.
    ייתכן גם שמעקב אצל דיאטנית בגיל כל כך צעיר היה מוקדם מדי , אבל כרגע אי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור - לכן כדאי להשתמש בהכוונה שקיבלתם בעבר כדי לדאוג שהילדה לא תעלה במשקל.
    אולי אם תפסיקו להגיע עם הילדה לדיאטנית, היא תבין שהמשקל שלה הוא לא נושא שמטריד אותך , אבל בגלל שחשוב לך שכולם במשפחה יאכלו בריא וירגישו טוב עם עצמם- את מקפידה גם אצלה על כמויות ודואגת שהיא תהי רשומה לחוגים פעילים.

אשמח אם תעדכני אותי בהמשך איך הולך
    בהצלחה
    שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת- השמנת יתר אצל ילדה בת 6

שגית
    18/09/2007

שאלה נוספת שמטרידה אותי היא: האם לדעתך גרמתי לה איזה שהוא נזק רגשי בכך שלקחתי אותה כמה פעמים לדיאטנית ? בפעמיים האחרונות שהיינו אצלה בתי העלתה מעט במשקל ואז שוחחנו כמה חשוב להקפיד וכו' האם זה עול כבד מדיי על כתפיים של ילדה בת 6?
    ואם לא אקח אותה יותר לדיאטנית, האם אני צריכה לשקול אותה בבית, או שזה לא נחוץ? איך אני אעשה מעקב אחר משקלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשגית

שלי ראכמוט
    25/09/2007

שלום,

אני מבינה את שאלתך, אבל אני לא חושבת שאפשר לדעת אם אכן זה שלקחת את ביתך לדיאטנית פגע בה, אבל אני חושבת שאת מכירה את ביתך יותר טוב מכולם, אם את חושבת שהביקורים אצל הדיאטנית לא מטיבים עימה , אני מציעה שתיפני את למסגרת שנותנת הדרכת הורים , כדי לקבל ייעוץ פרטני מתאים למקרה הספציפי שלכם.
    אם ילדתך תשמין, את תוכלי להבחין בזה בלי להעלות אותה על המשקל. יש ילדים שהשקילה מאוד מלחיצה אותם, לכן אני לא מציעה לך להתעלם מהמצב, אבל בינתיים לפנות בעצמך למסגרת המעניקה תמיכה וייעוץ בנושא.
    במרפאת ד"ר לוי יש אפשרות להתאים לכם את הטיפול הפרטני המתאים למצב עדין זה.
    בהצלחה
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו