מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוהבת לאכוללו23/02/2010
שלום רב,
בתי בת שנתיים וחודשיים, בריאה בדר"כ (טפו טפו).
מאז שהייתה תינוקת אהבה מאוד לאכול. גם כעת היא מאוד נהנית מהאוכל.
אני מקווה שלא יגרשו אותי מהפורום הנ"ל אבל לעתים נראה לי שהקטנה שלי אוכלת כמויות גדולות מדי בארוחות שלה (יותר ממה שאני למשל אוכלת ואני לא אוכלת מעט), לעומת כל הילדים הקטנים בגילאים שלה שאני מכירה. היא יכולה לאכול 7-8 קציצות דג למשל בצהריים או 4 קציצות וצלחת מרק גדולה . היא מתפתחת יפה וגם עקבית באחוזוני גדילה (תמיד בין 50% ל-75%). אני מקפידה לתת לה גם פירות וגם ירקות ועל פי רוב היא אוהבת.
היא לא שמנמונת אך מה שכן יש לה בטן ממש גדולה ובולטת וזה נראה מוזר מאוד.
1.האם זה נשמע תקין?
2. האם צריך בגיל הזה להגביל אותם בכמויות (אם כן אין לי מושג איך אפשר לעשות זאת, כי כשהיא רעבה היא באה למקרר ודורשת לאכול).
3. האם יש צורך בבירור בגלל הבטן התפוחה הזו?
תודה רבה,
לו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לו
שרית עטיה-שמואלי25/02/2010הי לו
את מציינת נקודה מאוד חשובה- בתך גדלה לאורך אותו אחוזון גדילה ולא חורגת ממנו. זה הסימן שהיא אוכלת כמה שצריכה.
אם זאת .חסרים נתונים רבים כדי לענות על שאלתך כמו כמויות לאורך היום ,האם גדלה גם בגובה וגם במשקל כמצופה,יציאות .
ממליצה לך להתיעץ עם רופא ילדים . הוא ישאל את השאלות וידע לכוון אותך.
כנל גם לגבי הבטן. אי אפשר לענות תשובה כללית .צריך לבחון .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)