שאלה לגבי תזונה לילדה בת 4

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי תזונה לילדה בת 4
    אמא
    11/04/2010

שלום,
    יש לי ילדה בת 4, שאוכלת אוכל מגוון ועשיר (כן, זכיתי - היא אוכלת ירקות ופירות וגם מנסה דברים חדשים). לאחרונה היא מסרבת לאכול ארוחות צהריים ו/או ערב (גם אם אני דוחה את שעת האכילה שבעה,שעה וחצי כדי ליצור רעב), היא פשוט מסרבת, מבקשת לקרוא ספר תוך כדי או לשחק בפלסטלינה או לצייר תוך כדי האכילה, לעיתים קרובות היא מבקשת לעזור לה, כלומר להאכיל אותה. (אחיה בן שנה ושלושה חודשים ורק עכשיו מתחיל ללמוד לאכול באמצעות מזלג.., ורוב הז\מן אנחנו משתדלים לעזור לו לאכול). איך אפשר להתמודד עם הסיפור הזה, יש פעמים שאני מתעמתת איתה, יש פעמים שאני מבליגה והיא אוכלת לישון בלי אוכל. יש פעמים שהיא נזכרת שהיא רעבה ממש לפני השינה ואני נותנת לה לאכול.
    לעיתים היא מתעוררת מאמצע הלילה ואורמת שהיא רעבה - במצב כזה אני מסרבת ואומרת שהיתה לך הזדמנות לאכול בארוחת הערב.
    אני מציעה לה 2-3 מאכלים מתוכם היא יכולה לבחור את הארוחה, לעיתים אני מכינה מראש רק מאכל אחד. לפעמים אני מבקשת את עזרתה, ולמרות שהיא עוזרת לי להכין ולהגיש, היא מסרבת לאכול.
    מה דרכי ההתמודדות עם מקרה כזה?
    המשקל שלה תקין לפי אמות מידה של טיפת חלב - היא באחוזון 50.
    שאלה נוספת, מה עוד אפשר להציע לארוחות הבקר, מלבד דגנים מלאים עם חלב (לא ממותקים מאוד כגון צ'יריוס), ניסיתי דייסת שבולת שועל - ללא הצלחה. כריכים עם גבינה או חומוס - הצלחה חלקית.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי תזונה לילדה בת 4

הוספת תגובה

• לילדה בת 4

ענת מטיאש
    15/04/2010

לדעתי כדאי ורצוי וזה הזמן לקבוע סדר וזמן לארוחות אפילו להביא פעמון כדי לחדד את זמן האוכל אם להכנע לכך אז היא תתרגל לאכול בלילה .צריך שתעזור לערוך שולחן ולהכין כדי שתבין שזה טקס הארוחה ולאחר מכן אין אוכל רק קרקר או משהו לא טעים כביכול כי המטבח נסגר...
    לגבי בוקר אפשר עם לנסות לחמית או יוגרט מעודן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו