מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אב מודאג - בת 6 שוקלת 30 ק"גזאב09/05/2010
שלום,
ביתי הפכה להיות יותר ויותר מלאה בשנה האחרונה ומתסכל אותנו איך להתמודד איתה בלי לעשות נזקים לעתיד. אני כבר עושה טעויות - אני יודע זאת מתגובותיה.
ביתי בת 6 הייתה תמיד באחוזון 90. ילדה פעילה באופניים, חוג שחיה, חוג גלגליות.
לא עצלנית ולא בולסת.
בבית אנחנו מקפידים במשך השבוע ללא מיצים וללא חטיפים מקסימום קינוח קטן בסוף ארוחה.
הילדה פשוט אוהבת לאכול.
אין לנו תחושה שהיא אוכלת בכמויות אינסופיות והיא לא אוכלת עד שהיא "מתפוצצת".
לכאורה מרגישים שאנחנו עושים הכל בסדר אבל עובדה שהיא ממשיכה להשמין, הבטן גדולה וכל שבועים עוד זוג מכנסיים לא נסגר.
אולי זה האוכל בגן, הסוג והכמויות שאין לנו שליטה עליו.
היא יודעת שזה מפריע לי, שזה issue. ונוצר אצלה (ואצלי) מתח סביב הנושא. אני יודע
שזה גרוע אך זה חזק ממני.
התייעצנו אצל תזונאית (ללא ביתי) והיא המליצה לתת לזמן לעשות את שלו.
מה עוד לעשות? האם יכול להיות שמדובר בבעיה רפואית?
התחושה שלנו שיש לה חילוף חומרים מצויין.
מה לעשות, כדי לא לגרום נזקים בעתיד. שלא תצבור כעסים כלפינו?
שלא נקבע את המצב הזה?
אשמח לעצות או הכוונה בנושא.
זאב, אבא אוהב ומודאג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זאב שלום
ענת מטיאש09/05/2010ראשית אם היא באחוזון תשעים אז אין עודף משקל רק כאשר מעל אחוזון 95 BMI
שנית לא מזניחים את הבעיה אלא מטפלים עליכם ללכת לתזונאית טובה שתלמד אותה גודל מנת פחממה ולא אתם כי הנושא מתוח מספיק.
זה חשוב ללמד בגיל צעיר כבר כדי שלא תשמין בעתיד.
אשמח לעזור לך אם תרצה באופן אישי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
זאב10/05/2010ענת, תודה על תשובתך.
ביתי היום באחוזון 97 ובמחשבון BMI חישבתי מספר קצת מעל 19.
אני מבין שאכן מדובר בעודף משקל לפי מדד זה.
מה שאני עדיין מתקשה להבין זה איך יכול להיות שהארוחה היחידה ביום שאין לנו "שליטה" עליה
היא ארוחת הצהריים בגן. מעבר לזה היא אוכלת בריא ובמידה בבית.
איך זה מביא לעודף משקל כזה?
גם אני וגם אשתי רזים. בני בן ה-4 באחוזון 5 מרגע שהוא נולד כך שאין פה
(ככל הנראה) גנטיקה מעודדת..
אני מבנימינה אז נראה שיהיה קצת בעייתי להגיע עם ביתי למודיעין.
תוכלי להמליץ לי על דיאטנית שאת מכירה אולי בסביבה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)