מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפשר לקבל עצוח לתפריט?נעמה בת1526/10/2007
אני בת 15 ושוקלת 52-53 על גובה של 1.61 והגעתי פחות או יותר למשקל היעד שלי בעזרת דיאטה קיצונית של 200קל', ממנה העלתי בהדרגה ל300, 400... היום אני משערת שאני אוכלת בסביבות 500-600 קל', אפילו יותר. מנסה שלא לספור קל' בצורה אובססיבית כי כרגע הכי חשוב לי זה לשמור ולא לרדת/לעלות. אני עולה פ"ג 30-40 דק' על אליפטי בחדר כושר או פשוט הליכה של שעה ורבע. יש לי הרגשה שאני אתחיל פחות להשקיע בפ"ג כי כבר אין לי כזה רצון חזק לרזות כמו פעם..
בניתי לעצמי תפריט שמבוסס על תפריט שהדיאטנית נתנה לי בתחילת הדרך. אשמח לקבל עצות איך לשפר בלי לחרוג בצורה קיצונית בכמות הקל', כי קחו בחשבון שאני מנסה לשמור.(:
בוקר: 2 פרוסות לחם קל(23קל')+ 2 פרוסות פסטרמה 1%/גבינה צהובה/3 כפיות גדושות קוטג 1/2%/2 כפיות גדושות ריבה לייט/טונה
ביניים: 2 יחידות מהאופציות הבאות:
מעדן 0%
פרי(תפוח,תפוז,אפרסק,2 משמשים)
2 יחידות של שלגון דיאט
כוס ברנפלקס
חטיף אנרגי לייט
קלח תירס
אני משערת שכל אחד הם בסביבות 55-65קל' ליחידה, יוצא שהביניים זה 120-130קל' בקירוב..זה לא יותר מדי? :/
צהריים: שניצל לייט של טבעול+ ירק(עגבניה או מלפפון או פלפל..לעיתים קצת תירס, לא מקפידה על כמות)
ביניים 2: מלפפון+עגבניה+ 3 כפיות גדושות של גבינה לבנה 1/2%
או
2 פרוסות לחם קל+ריבה/טונה/פסטרמה
או
עגבניה+כף בורגול/אטריות
ערב: בדר"כ כוס וחצי של ברנפלקס(כוס חד פעמית)+כוס חד פעמית של חלב סויה בטעם וניל
או
ביצה+פרוסת לחם
או
עגבניה/פלפל+מלפפון+פחית טונה במים
זה לא יותר מדי בשביל ערב?? יש לי כל הזמן הרגשת רעב כזאת בין ארוחות, במיוחד בשעות הבוקר.. כל הזמן חושבת על מתי ומה אני יאכל וזה מוזר כי עכשיו העלתי בכמות האוכל..יכול להיות שהתיאבון שלי עלה, כי לפני זה הייתי יותר מודאגת איך /לא/ לאכול.
בכל אופן, מה ניתן להוסיף או צריך להוריד? זה לא יותר מדי?(אני מסתכלת על תפריטים אחרים שאתן נותנות, נראה שהביניים שלי ענקיות ואילו צהריים יחסית קטן בהשוואה..זאת בעיה?)
וכמה קל' בערך קלח תירס בינוני מכיל? ראיתי ש100 גרם זה 64, אז כמה גרם זה אחד..?
תודה על התיחסות(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנעמה
ד''ר הגר שפר26/10/2007הי נעמה
אני חייבת לציין שהמצב שלך ממש מדאיג אותי.
זה ממש לא בריא לאכול כל כך מעט אוכל ועוד לעשות פעילות גופנית.
צר לי לבשר לך אבל את נמצאת במצב של הפרעת אכילה - אנורקסיה.
לאכול פחות מ- 1000 קלוריות ליום זה לא בריא ואפילו מסוכן.
אם תמשיכי ככה המחזור החודשי עלול להפסיק, השיער ידלל וינשור ואת יכולה לעשות נזק לגוף שלא תליחי לתקן. כולל להגיע למצב שכל מה שתאכלי ישמין אותך.
אני מבקשת ממך לספר לאמך עוד היום על הדיאטה שעשית ולבקש שתקבע לך פגישה דחופה עם דיאטנית ותור לרופא כדי לעשות בדיקות דם.
את חייבת להפסיק לעשות נזק לגוף שלך זה יגמר לא טוב.
אני מציעה שתראי לאמך מה שכתבתי.
אתן יכולות גם להתייעץ איתי טלפונית.
המספר שלי נמצא באתר : www.easy-way.co.il
תעדכני אותי מה קורה
אני מאד דואגת לך
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה להגר
בת 15 נעמה26/10/2007תודה לך על הדאגה.. אימא שלי וכל המשפחה יודעת על מה שאני אוכלת.
אני מודעת לכל הדברים שציינת ולכן אני מעונינת להתחיל לאכול בריא.. אני צפויה לעלות קג או 2 עם איך שאני אוכלת, אבל זה לא כל כך מפריע לי..
אני מפחדת שהמחזור לא כ"כ סדיר... אם הוא נעלם הוא לא יחזור??
נשירה אין לי.
ועשיתי בדיקות דם לא ממזמן, התגלו לי כמה חוסרים בגלוקוז ועוד כמה שהיום הם סבירים. הבעיה היחידה היא המערכת החיסונית שלי, ולכן אני רוצה לצאת מזה(הפרעת האכילה).
הייתי אצל דיאטנית, היא לא מוכנה להעלות את התפריט בהדרגה ורק נתנה לי תפריט של 1200 קל'. לא אכפת לה שאני אשמין מזה ומבחינתה צפויה עלייה של 4 קילו לפחות, להתעלם מהעובדה שאני מעונינת לשמור פחות או יותר ולא לעלות בצורה דראסטית למשקל שלא מתאים לי.(אחרת למה שלא אתחיל פשוט לחסל עוגות??)
אגב- אני מוסיפה כ200קל'+- לתפריט שלי כל שבוע-שבועיים. שואפת להגיע ל1200קל' סופית, שזה בערך כמה הגוף שלי שורף במצב מנוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה 2 לנעמה
ד''ר הגר שפר30/10/2007הי חמודה
אני שמחה לשמוע שאת לוקחת את הנושא ברצינות.
אם יש לך שאלות או שאת צריכה עזרה, אל תתביישי לשאול.
לגבי המחזור, אני מאמינה שאםפ תמשיכי לאכול כמו שצריך הוא יחזור.
תשמרי על עצמך
הגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)