מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפריט בעייתידניאל26/10/2007
היי אני בת 13 וגובהי הוא 1.54 אני שוקלת 48 אני סובלת כבר כשנתיים ממחלת הצליאק(רגישות לגלוטן) ואין באפשרותי לאכול מוצרי מזון המכילים גלוטן וזה מהווה בעיה עבורי ואפילו נטייה להשמנה מכיוון שתחליפים אלה הם בעלי ערך קלורי רב לדוגמא: פיתה ללא גלוטן 250 קלוריות,קרקר ללא גלוטן אחד 60 קלוריות, בנוסף לזה אני לא שובעת מהמזון שאני אוכלת ואז נגרם לי מצב של אכילה לא מסודרת, רציתי לדעת האם תוכלי לעזור לי ולכתוב לי תפריט שיעזור לי לשמור על משקלי הנוכחי מבלי לעלות.
מה שאני אוכלת בדרך כלל זה קוטג' ,גבינה לבנה חלב ,קורנפלקס(יש לי קורנפלקס מיוחד ללא גלוטן),מלפפונים ועגבניות, אורז ופירה, יש לי פסטה שלי, אני לא כל כך אוהבת בשר אבל אני אוכלת חזה עוף, יש לי פריכיות שאני אוכלת,אני נאלצת לאכול כברירת מחדל את הפיתות שלי אבל אני הייתי רוצה משהו אחר במקום.בנוסף לזה אני גם עושה פעילות גופנית,
אשמח אם תעזרי לי ,אופיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להגר
דניאל28/10/2007אם את יכולה לענות זה ממש דחוף תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט לצליאק
ד''ר הגר שפר30/10/2007הי אופיר
אני מבינה את הבעיה שלך, תפריט לצליאק הוא בד"כ יותר קשה אבל מהניסיון שלי אם ילדים אחרים באותו מצב אפשר עדיין להצליח לרדת במשקל.
חשוב שתקפידי על כמה כללים כלליים:
לאכול 5 ארוחות ביום
להמעיט במזון מטוגן
לא לשתות משקאות מתוקים
לשתות 10 כוסות מים ביום
לאכול חלבון בכל ארוחה.
והנה התפריט:
בוקר:
2 קרקרים או 4 פריכיות עם 1/2 קופסאת קוטג'
ארוחת 10
חצי פיתה ללא גלוטן עם 4 פ' פסטרמה או 1/2 ק' טונה
ארוחת צהריים:
חזה עוף עם כוס תוספת: פירה/ אורז/ תפו"א/ פסטה ללא גלוטן + סלט ירקות
ארוחת ביניים:
פרי + יוגורט
או
קרטיב
או קרמבו ללא ביסקוויט ( אם זה בסדר לך מבחינת הגלוטן)
ארוחת ערב:
2 ביצים או 1/2 ק' טונה + סלט ירקות גדול + 1/2 פיתה ללא גלוטן או פרי לקינוח
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)