תחליף חלב אם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחליף חלב אם
    לונה
    17/05/2010

שלום רב
    הסיפור שלנו קצת מורכב...
    בני החמוד בן 10 חודשים, יונק 3 פעמים ביום ואוכל 4 ארוחות טובות ומסודרות ביום, בדכ עם תיאבון בריא.
    כבר 4 חודשים שכמעט ואינו עולה במשקל ובגובה. ירד בעקומות מאחוזון 90 בגובה ל50 ובמשקל מ75 לקצת מתחת ל50. בבדיקות דם התברר שחסר לו ברזל ובשבועיים האחרונים העלתי מינון טיפות ברזל ל10 טיפות.
    .

רציתי לדעת אם כדאי להפסיק הנקה לפני שינה (מרגישה שכבר אין לי הרבה חלב) ולתת מטרנה במקום (אולי זה ייתן לו יותר ברזל?).

כיום אוכל בערב דייסה שאני מכינה משיבולת שועל, סולט או קמח תירס על בסיס מים בתוספת שקדייה. האם עדיף תחליף חלב במקום זה?

תודה וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחליף חלב אם

הוספת תגובה

• חסר ברזל

שרית עטיה-שמואלי
    25/05/2010

לונה שלום

נסי להחליף את הנקת הערב במטרנה שעשירה יותר בברזל.
    את הדייסה מומלץ להכין על בסיס תחליף חלב .שקדיה היא לא תחליף הולם ,אין בה כמעט חלבון ולא שלל ויטמינים ומינרלים שנמצאים בתמ"ל

לא כתבת מה בנך אוכל - אך ממליצה להוסיף לו מנה יומיומית של בשר. עדיף בקר או הודו שעשירים בברזל לעומת עוף.
    כתבי לי אם אוכל עדיין מרוסק או כבר מוצקים ואוכל לתת לך רעיונות לשילוב בשר בתפריטו
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בעקומות

ענת מטיאש
    30/05/2010

שלום רב
    יש להקפיד על מתן מנה בשרית וצמוד לזה ויטמין סי כדי להגביר את הספיגה .כמו כן להגביר מינו ןברזל ולעקוב מדי שבוע אחר המשקל כי זה חשוב לדעת מדוע שבר עקומות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו