תזונה לילד בן 6.5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה לילד בן 6.5
    אילנה
    22/06/2010

שלום רב
    ילד שלי בן 6.5 בעל משקל 24.7 ובגובה 121.4. יש לו בעיה אחת - במשך כבר יותר משנה הוא לא שולט ביציאותצ הקקי שלו. הוא לא מרגיש כשזה קורה וזה מתסכל את כולנו.
    אנחנו נמצאים בטיפול פסיכולוגי, גאסטרו, עוד מעט אני אלך איתו לניורולוג.
    אתמול הייתי אצל דיאטנית והיא נתנה לי כמה טיפים כלליים לתזונה שאני נותנת ולאו דווקא הקשורה לבעיה.
    היא אמרה הרבה דברים נכונים, אך היו 2 דברים שאני לא יודעת איך " לאכול" אותם:
    1. (יש מצב שהבעיה של הבן שלי נובעת ממין "עצירות". כי היציאות שלו באופן קבוע מתרחשות פעם ביומיים - וזה מגיל עוד לפני שנה). היא אומרת שבמצב של מין עצירות כזו אסור לאכול לילד תפוחי עץ.כי הם גורמים לעצירות.
    האם זה נכון?
    2. גזר - גם גורם לעצירות.
    כל החיים שלי אני יודעת שכדי לעודד פריסטטיקה של המעי צריך לאכול גזר חי. ופתאום היא אומרת שגזר גורם לעצירות?
    אנא הבהרות בשני הנושאים הללו.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לילד בן 6.5

הוספת תגובה

• לאילנה שלום

ענת מטיאש
    23/06/2010

גזר ותפוח עץ מכילים סיבים מסיסים ומשפיעים על כל ילד בצורה שונה
    אני באופן אישי לא היתי אוסרת עליו את 2 המזונות החשובים האלו עד לפני שיסתימו הברורים כי נראה שהדבר נובע מענין רגשי או נוירולוגי צריך גם לעשות צילום בטן לראות מה קורה שם ולאחר ששללנו את המצבים הפתולוגים וטיפלת בבעיות הרגשיות יש לתת תפריט מאוזן כי המעים יתנו יציאה בצורה טבעית אם אין בעיה פתולוגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו