מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות לגבי תפריט + בולמוסיםדחוף מאוד =<17/11/2007
אני 1.52 - 1.53 ושוקלת 51.2
אני עושה המון ספורט בערך 10 או קצת יותר ק''מ כל יום במשך שעה וחצי שעתיים ומתעמלת פעמיים בשבוע בסטודיו C
התפריט שלי הוא כזה:
בוקר - תה + ממתיק
מעדן אקטיביה
קוטג' קופסה קטנה + כף ריבה של פרי
צהריים:
תוספת [פתיתים, אורז..]
ושניצל טבעול / קציצות עופטוב / רצועות עוף
ירקות
ביניים:
תה עם חצי כוס חלב של 1 %
וחטיף בריאות / גלידה דיאט או כוס ברנפלקס [ואז אני שותה רק חצי כוס חלב בלי התה]
ערב:
תה עם חצי כוס של חלב 1 %
חביתה / טוסט
סלט עם כף קוטג' / טונה קופסה קטנה
ומעדן של 1.5 %
ועם אני עוד רעבה אז מעדן של 0 % או פרי
הבעיה שלי היא שלקראת סופי שבוע אני מקבלת בולמוס אכילה, נכנסתי למעגל כזה כבר מלפני חודש וחצי, רציתי לדעת ממה זה נובע? האם אני אוכלת מספיק ואם זה מספיק גם בשביל הספורט שאני עושה? בגלל זה אני נשארת תקועה מבחינת משקל / עולה קצת? [אני נשקלת פעם בשבוע בשומרי משקל]
עד לא מזמן, לא הייתי אוכלת מסודר בכלל.. לפעמים אפילו ממש קצת, אני לא צריכה לספר את ההשלכות שקרו בקשר לנושא [לא קיבלתי מחזור, ציפורניים שבורות, נשירה...] עכשיו המצב התחיל להתאזן, כבר קיבלתי מחזור, אבל הבולמוסים עדיין ממשיכים..
כמה אני צריכה לשקול ביחס לגובה שלי?
אני חייבת שתיתני לי עצות לגבי התפריט, מה לשפר מה להוסיף מה להוריד..
תפריט לדוגמה ממש יעזור לי [=
ותשובות בקשר לכל השאלות ששאלתי..
תודה רבה מראש :]]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון -
דחוף מאוד =<17/11/2007* צהריים כוס פתיתים או אורז...
ואם אני אוכלת רצועות אז זה האלה של עופטוב, וזה בערך רבע מהתבנית..
והם לא מטוגנות, הם בטוסטר, אם זה שניצל טבעול או קציצות גם הם בטוסטר.
יחידה אחת מהשניצל ואם זה הקציצות אז שלוש יחידות [קציצות קטנות]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאור
ד''ר הגר שפר17/11/2007הי אור
אני שמחה שאת מתייעצת איתנו זה בהחלט חשוב להבין למה את מקבלת בולמוסים כל סוף שבוע.
אני רוצה שתתארי לי ( בלי בושה ) מה את אוכלת בסוף שבוע - מה כולל בולמוס.
והאם את מרגישה לא טוב אחרי זה.
לדעתי הגוף שלך עדיין נמצא בטראומה מהתקופה שלא אכלת מספיק ולכן הוא מנסה להחזיר לעצמו מאגרים בבולמוסים.
בסה"כ התפריט שלך לא רע אבל לדעתי אין מספיק אוכל.
מה אם ארוחת 10 ?
למה את אוכלת רק שניצל אחד של טבעול ומדוע לא לאכול חזה עוף במקום?
לדעתי כדאי להגדיל את ארוחת הביניים - אחה"צ , תוסיפי קוטג' קטן ופרי.
ובערב תאכלי ק' גדולה של טונה - במקום קטנה
תאכלי 3 טוסטים מלחם קל עם עמק לייט + סלט ( גדי שיהיה יותר חלבון)
או
2 ביצים + 1/2 קוטג' + סלט + לחם
ואין בעיה להוסיף מעדן 0% לקינוח.
תעדכני אותי
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמ אוקיי בקשר לבולמוס -
דחוף מאוד =<17/11/2007אז ככה: זה לא בדיוק שטויות, את יודעת שוקולדים ודברים כאלה ><
כי כל המשפחה שלי בבית שומרת על תזונה נכונה, חוץ מאחותי הקטנה אבל גם אז.. אין שוקולדים וחטיפים אני לא כ''כ אוהבת [כן, אני יודעת שלהרבה זה נשמע קצת מוזר?]
אז ממ.. בדר''כ זה איזה 2 חטיפי בריאות, 2 שוגי, 2 מעדנים לא דיאטיים במיוחד [כמו דניאלה ודני.. לפעמים גם הפצפצוצים] ושוקו, או כוס חלב עם כוס שוגי כוכבים וזה מסתכם בזה,לפעמים זה קצת פחות אבל את רואה שאלה לא בדיוק דברים משמינים, אבל שעושים בחילה והרגשה מגעילה..
ובלי שום קשר לבולמוס, זה רגיל מה שפירטתי לך גם בסופי שבוע.. [=
אלה אם כן אנחנו יוצאים ואז בצהריים אני אוכלת ארוחת צהריים קלה ובערב פיצה ><
אמ, חזה עוף אני לא אוכלת כל יום, כי אני ובשר לא כל כך הולכים ביחד..
וגם לא תמיד יהיה מי שיכין לי, בדרך כלל משאירים לי תוספות במקרר וחזה עוף מהקפואים אף פעם לא חשבתי לקנות אבל זה יכול להיות אחלה? [:
ארוחת 10 יש כרגע שביתה, אבל בעיקרון זה לחמנייה קלה עם כף גבינה ותפוח עץ קטן
בקשר לספורט? אני עושה מספיק?
ותודה רבה =] עזרת לי מאוד, הייתי די מתוסכלת מהעניין /:
גם עדיין די הגיוני שהגוף שלי יעלה במשקל אחרי שפעם הוא לא אכל כמעט כלום ועכשיו די חוזר לעצמו, למרות שלא הגעתי למצב של תת משקל, אבל היו לי סימנים מקדימים מה שכתבתי בתגובה הקודמת.. תודה רבה שוב :]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)