מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ה"תפריט" שלידנה07/12/2007
שלום...
אני בת 13, גובה 1.56 ושוקלת 43
אני יודעת שזה מעט ושאני צריכה לעלות במשקל אז תוכלו להגיד לי אם איך שאני אוכלת בדרך כלל זה טוב, ומה לשפר?
בבוקר:
יוגורט עם גרנולה וקצת דבש
בבצפר:
לחמניה מקמח מלא עם גבינה (סקי 5%)
פרי
לפעמים חטיף כזה של קורני..
בצהריים:
מה שאמא מכינה בדרך כלל שניצל עם פתיתים/אורז/אורז מלא
אם זה לא שניצל אז עוף או קציצות ברוטב עגבניות
אחרי הצהריים:
מה שיוצא לי... פרוסת עוגה/מעדן/פרי/קורנפלקס...
בערב:
חביתה, לחם (בדרך כלל מקמח מלא אני יותר אוהבת ככה) , גבינה כלשהי וסלט לפעמים זה בלי החביתה איך שיוצא לי
או לחמניה מלאה עם גבינה צהובה ועגבניה או ביצה קשה
פעם בשבוע אמא שלי מכינה חלה מטוגנת (רק עם ביצה...)
אני אשמח אם תגידו לי אם אני אוכלת מספיק ומה אני צריכה לשפר...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה
דנה07/12/2007פעם בשבוע יוצא לי גם לאכול פיתה עם חומוס וסלט...
ובשישי יש ארוחה גדולה רק בערב אז בצהריים אני אוכלת פיתה עם חומוס, מרק עם אטריות...
ובקשר למשקל, לי אין בעיה עם איך שאני נראית לדעתי אני לא שמנה בכלל ולא רזה מדי... אבל אמא שלי אומרת שאני צריכה להשמין קצת, היא לקחה אותי לרופאה שאמרה שאני שוקלת מעט מדי לפני BMI... אבל רופא אחר אמר שהוא לא מתייחס לזה ושאני נראית לו בסדר גמור.
(אמא שלי לקחה אותי לרופא כי לפני שנה קיבלתי מחזור, אחרי זה עוד פעם ואז לא קיבלתי)
אין לי מושג אם זה קשור לזה...
בכל מקרה אני סתם רוצה לדעת אם אני אוכלת טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי להוסיף עוד משהו
דנה07/12/2007בקשר לפעילות גופנית
פעמיים בשבוע יש לי אימון כדורסל של שעה ורבע, פעם בשבוע אימון טניס בקבוצה של שעה, פעם בשבוע אימון טניס פרטי של חצי שעה - 40 דקות...
ואם את צריכה כמויות של האוכל אז זה משהו כזה:
היוגורט זה בערך גביע אחד של יוגורמה (5%), וגרנולה בערך 3 כפות?
בצהריים או שניצל אחד גדול ואחד קטן או בינוני, או שלושה בינוניים... בדרך זה יוצא משהו כמו 6 כפות מהאורז/פתיתים ולפעמים זה גם פירה שכחתי לכתוב
בערב אם אני אוכלת חביתה אז פרוסה אחת של לחם ואם לא אז שתי פרוסות, גבינה זה כף-שתיים...
בעיקרון הכמויות זה איך שיוצא לי אבל זה מה שבדרך כלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה החלטת שאני רוצה לרדת במשקל?
דנה07/12/2007אני רוצה לדעת אם אני אוכלת טוב כי אני צריכה לעלות במשקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי אותך =\
דנה07/12/2007התכוונת למה אני צריכה לעלות במשקל או למה אני צריכה לרדת במשקל?
אם את גובה 1.59 ושוקלת 36 אז לא נראה לי שזה בסדר -_-
שאלתי אם אני צריכה לעלות ואם אני אוכלת בסדר לא אמרתי שאני רוצה לרדת במשקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי התגובות האחרונות
דנה08/12/2007שתי התגובות האחרונות היו למישהי שהגיבה לי וההודעה שלה נמחקה אז אל תתייחסו
אממ מצטערת שיצא לי יותר מדי הודעות ><* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה לעלות במשקל
רחל גרנות09/12/2007
שלום דנה,
חלק גדול מהמשתתפים בפורום בודאי מקנאים בך. את מהסוג שיכול לאכול יותר, כלומר, חילוף החומרים שלך מהיר. הגוף שורף יחסית יותר קלוריות. מניסיו ן שלי, זה די קשה לעלות במשקל. לפי התפריט שלך את אוכלת נכון ומגוון. אני בהחלט תומכת בדעתו של הרופא השני שהתייחס להתנהגות שלך ולמידת האנרגיה שלך. אני מבינה שאת נערה פעלתנית עם אנרגיות.
אולם, כדי להיות רגועים כדאי לעבור בדיקות דם כדי להיות בטוחים שאכן, הכל בסדר. אם אינך מקבלת ווסת בצורה סדירה כדאי להתייעץ גם עם רופא מומחה.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
דנה09/12/2007עברתי בדיקות דם ובאמת יצא שהכל בסדר, אבל בכל זאת אומרים לי שאני צריכה לעלות במשקל.
השבוע יש לי עוד פעם תור לרופאה הראשונה אז נראה מה היא תגיד...
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)