השמנת יתר בגיל שנתיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השמנת יתר בגיל שנתיים
    שרון
    24/01/2011

שלום,
    ביתי בת שנתיים ושלושה חודשים, היא נמוכה יחסית (83 ס"מ) ודיי שמנה (13.8 ק"ג), אני משתדלת לא להגביל אותה באוכל אבל בעלי מאוד מוטרד מהמשקל שלה ומפחד שזה יתפתח לבעיה גדולה יותר עם הגיל.
    היא אוכלת בבוקר חופן קורנפלקס, ובגן ארוחות מסודרות עד השעה 16:30, אחרי שעה פרי ובערב ארוחת ערב שמורכבת לרוב מביצה, סלט וגבינה/קוטג'.
    לפי המדדים החדשים של טיפת חלב היא מבחינת המשקל ממש באחוזון גבוהה (מעל 95) והשאלה שלי היא - עד כמה זו בעיה?
    כשזה התחיל להפריע לבעלי הוצאתי את כל הממתקים מהבית והשארתי במבה וזה גם מקסימום 2 שקיות קטנות בשבוע, היא מאוד אוהבת שוקולד וקופצת על כל אפשרות לאכול ממנו וכמה שיותר ולכן אני לא מחזיקה אפילו בבית.
    האם היא צריכה דיאטה?
    אשמח לדעתך,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השמנת יתר בגיל שנתיים

הוספת תגובה

• השמנת יתר בגיל שנתיים - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    24/01/2011

שלום רב,
    אכן ביתך מוגדרת ע"פ הנתונים שנתת בהשמנה.
    אני ממליצה לך לקחת בחשבון כמה גורמים:
    1. באילו אחוזונים היא נולדה- גובה ומשקל
    2. יתכן כי בתקופה הקרובה תגבהה ועל כן יחס המשקל לגובה ישתפר- יש לעקוב אחריה.
    3.לא הייתי מגבילה אותה בכמיות המזון מכיוון שלא מומלץ לבצע דיאטה בגיל זה, אך בהחלט היתי מציגה לה יותר מזונות בעלי ערך קלורי נמוך בארוחות כגון ירקות טריים ומבושלים מרק ירקות, סלט וכדומה
    4. שימי לב- תפו"א בטטה, אבוקדו, קטניות למנהם, תירס אפונה וזיתים אינם ירקות וערכם הקלורי גבוה.
    5. הקפידו כי בתכם תבצע הרבה פעילות גופנית- צאו איתה בכל יום לשעה פעילות בגינת השעשועים בגימבורי, ברכיבה על אופנים, בהליכה בפארק וכדומה. עודדו אותה לעלות ולרדת במדרגות.
    6. הגבילו את זמן המסך של ביתך ללא יותר משעה ביום.
    בכל מקרה חשוב לעקוב אחר הגובה והמשקל של ביתך בייתר אדיקות לפחות פעם בחודשיים שלושה.
    במידה ותמשיך לעלות במשקל ללא עליה משמעותית בגובה, מומלץ לפנות להדרכת דיאטנית.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו