מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת שנתיים וחציענבל25/01/2011
שלום
1. כל יום אני נותנת לבת שלי לאכול יוגורט עם אגוזי מלך ,שקדים וזרעי פשתן שאני טוחנת במטחנה ביתית( עד ממש למרקם כמו ממרח). השאלה שלי האם אני יכולה לטחון כמות גדולה ולשמור במקרר שיספיק לכמה ימים, אין "סכנת " התחמצנות?
2. היא כרגע סובלת מיציאות קשות ולכן אני נותנת לה נורמלקס(4 מ"ג ביום בהמלצת רופא הילדים שלה) והפחתי לה פחממות(היא אוכלת ,אבל מעט) היא אוכלת מנת פרי 1 ביום (אני מצעיה לה כשני פירות ביום אבל הכמות שבסופו של דבר היא אוכלת מסך כל הפירות היא מנה 1) וכמובן פעמיים ביום סלט(שוב כמויות קטנות). מה עוד אפשר לעשות על מנת לעזור ?
3. ראיתי שעניתן בתשובה למישהי אחרת לא לתת לבתה לאכול אפונה אבוקדו וקטניות כיוון והערך הקלורי שלהם גבוהה ( בתי אינה סובלת מהשמנה) .אבל אני יודעת שלמרות זאת מזונות אלה בריאים מאוד ולאחרונה התפרסמה כתבהובמגזין בריאות מסויים על קטניות והערך התזונתי הגבוהה שלהם וכמה הן חיוניות לנו.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים וחצי - תגובה
מיכל מסר בן שלום25/01/2011ענבל שלום
לשאלותיך:
1. אכן בטחינה של האגוזים יש התחמצות של חלק מחומצות השומן, ועל כן מומלץ בכל פעם לטחון קצת, אם בכל זאת את טוחנת כמות גדולה עדיף להקפיא ולא לקרר.
2. עצירות היא במרבית המקרים תוצאה של מאזן נוזלים לקוי על כן הקפידי שביתך תשתה לפחות ליטר וחצי נוזלים ביום.
3. אכן קטניות מכילות ערכים תזונתיים טובים רבים וגם סיבים תזונתיים, מכיוון שביתך אינה בעודף משקל אין שום צורך להגביל את הכמות שלהם להפך, מומלץ לשלבם בתזונתה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ענבל25/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)