בן 3 שאוכל הרבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 3 שאוכל הרבה
    עינת
    05/02/2011

שלום רב, בני בן 3, מרגע לידתו אוהב מאוד לאכול והרבה.. כתינוק היה יונק כמויות גדולות, פעמים רבות עד שמתחיל לפלוט ורק אז מפסיק את היניקה. ינק עד גיל שנה ושבעה חודשים. הוא ילד מפותח ואנרגטי, מבנה גוף "גדול" - גבוה, רחב ושמנמן. נולד 3200 וממש מההתחלה עלה מאוד יפה במשקל, אחוזונים תמיד סביב ה-90, משקל קצת יותר מגובה. אני מוטרדת מכמויות האוכל שצורך - יכול לאכול בארוחה כמות של מבוגר ולפעמים, תמיד נשאר לשבת ולהמשיך לאכול (כשכל הילדים שבעו וקמו מזמן..) מכניס לפה די מהר ובכמויות גדולות מדי (כשאני מזכירה לו לאכול לאט ובביסים קטנים אז נרגע קצת..) אוהב מאוד פחמימות, בשר וכמובן חטיפים (בהגבלה ), אוכל מעט פירות, מהירקות רק גמבה ומלפפון.
    1. האם יש אפשרות שמנגנון השובע לא "עובד אצלו נכון" מלידה?
    2. האם אני צריכה להגביל אותו בכמויות - ואם כן, כיצד לעשות זאת בלי לגרום לו לתסכול?
    אנחנו מאוד חוששים שיגדל להיות ילד שמן (אין בעיית השמנה במשפחה ובסה"כ משתדלים לאכול בריא ומסודר) סליחה על האורך והמון תודה מראש..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 3 שאוכל הרבה

הוספת תגובה

• בן 3 שאוכל הרבה - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    06/02/2011

שלום רב,
    חבל שלא ציינת את משקלו וגובהו של בנך כיום- דבר שהיה עוזר במתן תשובה.
    באופן עקרוני אנו נולדים עם מנגנון רעב ושובע שאמור לכוון אותנו לאכילה נאותה.
    כפי שאת מספרת כבר בינקותו אכל בנך כמיות גדולות עד פליטה/ הקאה, ואכן יכול להיות כי מנגנון הרעב והשבוע אינו עובד כראוי.
    למזלנו- ולמזלו ניתן ללמוד על מנגנון הרעב והשובע תוך הקשבה לתחושות גופניות והגדרות של מה זה רעב, מה זה שובע? וכדומה.
    מכיוון שבנך מאוד צעיר תצטרכו ללמד אותו כיצד להכיר בתחושות אלו. (או יותר נכון איך לתרגם את מה שמרגיש)
    לדוגמא אם אחרי ארוחה גדולה הוא מרגיש מנומנם ורוצה לנוח, אפשר לשקף לו זאת ולומר לו " חמודי אכלת קצת יותר מידי ולכן הגוף שלך עייף עכשיו"... או אם הוא עצבני או חסר סבלנות, או אם הוא מחפש דבר מה לאכול ניתן לומר לו " אני רואה שאתה מרגיש רעב ורוצה לאכול, האם תרצה לאכול תפוח או מלפפון?"
    כמו כן את יכולה לשלוט על הכמיות ועל איכות האוכל שאת מגישה לבנך, הגישי לו יותר ירקות טריים/ מבושלים/ מרק ירקות ופחות פחמימות וממתקים.
    ובנוסף הגבירו את הפעילות הגופנית לשעת פעילות מידי יום (שעה בגינה או בגימבורי) בכדי למנוע השמנה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועכשיו עם גובה ומשקל - למיכל

עינת
    21/02/2011

תודה על התשובה המפורטת לשאלתי הקודמת.
    היום ביקרנו בטיפת חלב ולהלן הנתונים שהיו חסרים:
    גובה 102 ס"מ (אחוזון 90)
    משקל 20 ק"ג (מעל אחוזון 97)
    האחות המליצה על הגבלה בצריכת סוכרים ופחמימות וכמובן על פעילות גופנית..
    אני מציינת שאין בעיית השמנה במשפחה ואחיו הגדול בעל מבנה רזה.
    איך ממליצה לנהוג כדי למנוע השמנה ולאמץ עבורו הרגלי אכילה נכונים?
    אני חוששת מהפיכת נושא האוכל ל"אישיו" ולא רוצה לגרום לו לתסכול...
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועכשיו עם גובה ומשקל - למיכל - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    22/02/2011

עינת שלום,
    כל המלצותי הקודמות עומדות לאור הנתונים הללו.
    אני בהחלט מציעה לגרום לבנך להוציא יותר אנרגיה, כלומר לבצע יותר פעילות גוםנית.
    הקפידו על שעת משחק אחת לפחות ביום (לא במסגרת הגן) כגון גינת משחקים או ג'ימבורי, או רכיבה על אופניים, או משחקי כדור. אפשר לשתף עוד אחים או לעשות מזה פעילות צ'ופר של הורה אחד וילד (כך שזה לא יהפוך לאישו- בהקשר לאוכל).
    בנוסף- המשיכי להציע לו מגוון מזונות עם צפיפות קלורית נמוכה יותר כגון פירות וירקות, נסי לשלבם במאכלים..
    לדוגמא- במקום להגיש צלחת פסטה, אפשר להגיש פסטה עם ירקות מוקפצים. במקום להגיש עוף עם תפו"א אפשר להגיש עוף עם תפו"א בתנור + גזר, קישוא, כרובית, קולורבי וכו'...
    בהצלחה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו