שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    שיי-לי
    17/02/2011

שלום
    יש לי בת דודה בת 8.ואי אפשר לומר זאת במילים יפות!היא פשוט שמנה!!!
    היא ממש שמנה!(אני יודעת שזה נשמע כאילו זה לא עינ ייני כי היא רק בת דודה!אבל הם ממש משפחה קרובה ואני מודאגת!)
    ההורים שלה לא מטפלים בזה מכוון שיש להם הרבה ילדים ות'אמת?הם מיואשים כבר!
    היא אוכלת יותר מכולם בבית ובוכה כשלא נותנים לה עוד מנה
    למשל היה מקרה מסיום שהלכנו למסעדה ליום הולדת של אחותה
    מסעדה שמגישה מנות גדולות
    היא הזמינה פסטה,מנה שבדרך כלל מניסיון אפשר ששלושה אנשים יאכלו וישבעו!!!
    היא אכלה אותה לבד!!!וכשמישהו בא לטעום קצת ממנה,היא התחילה לבכות ולצעוק שהיא שלא נשאר לה!
    כשאח שלה הקטן הזמין פיצה אישית קטנה היא בכתה שלא מבאים לה..אבל כשהביאו לה וביקשו שבתמורה הוא יוכל לטעום מהפסטה(בתמורה!!!)היא התחילה לבכות שלא!ושאין לה כלום!
    ורק אחרי שינועים רבים היא הביאה לו ממש קצת!
    הזמנו שתי צלחות צ'יפס לשולחן..צלחות אישיות בערך
    והיא בכתה שלא הניחו את זה לידה!
    כשאחותה קיבלה ליום הולדת כדור גלידה קטן ואף אחד לא טעם ממנו!
    היא שאכלה לבד!!!צלחת פסטה,חתיכת פיצה וחצי צלחת צ'יפס!ואכלה לבד!יותר מכל השולחן!!!
    בכתה!(בכתה עם דמעות!!!)שלא הביאו לה לטעום!עד שכבר לא הייתה ברירה אלא להביא לה!
    ......
    כשמדברים איתה על המשקל היא עושה חיוך מאוס ומעצבן ואומרת "אני לא יכולה לראות בארוחת ערב שכולם אוכלים ואני לא" וכשאני אומרת לה אבל את אוכלת ראשונה ולכן את רואה את כולם אוכלים ואת גמרת כבר,היא אומרת "אבל אני לא יכולה" או שהיא אומרת "אני לא יכולה לראות את האוכל הטעים הזה(בקול מעורר בחילה יש לומר!)ולא לאכול" או "אני חייבת לאכול אני רעבה(אחריי שלוש צלחות מרק שתיי בורקסים וצלחת פסטה!)"
    ...
    אני דואגת!היא ת'אמת?מגעילה אותה כבר!!!
    אני אישית סובלת מהפרעת אכילה!אחריי שבילדותי סבלתי מהשמנת יתר!אבל בחיים לא כמוה!!!אני יודעת כמה זה קשה להיות שמנה בגיל ההתבגרות!ואני יודעת מזה לסבול מהפרעת אכילה!!!ויכול להיות שלא ממש מפריע לה עכשיו!אבל זה מסוכן לה ביותר!!!אני מפחדת שהיא תכנס להפרעת אכילה!או שהיא תשמין ותסבול כל חייה!
    היא לא מקשיבה להוריה ולא לי!לא לאחים שלה ולא למורות!
    היא לובשת את אותם בגדים מלוכלכים כי פשוט אין לה בגדים שעולים עליה!

היא בת 8 שוקלת 40!!!!אם היא לא השמינה מלפניי חודש
    והגובה שלה זה 125-30 אם זה הגיוני!

אני דואגת מה לעשות???
    ניסיתי לדבר עם אימא שלה!אבל היא פשוט עסוקה מאוד!!!
    והם גם משפחה ממוצאת ביותר!והם דואגים ל6 ילדים +אישתו של הילד הראשון!

אני היחידה שבאמת באמת מנסה
    ונגמרים לי הרעיונות!
    ניסיתי שוחד!
    ניסיתי תחרות!
    ניסיתי ירידה ביחד אבל היחידה שירדה זאת אני
    אני דואגת זה פשוט בלתי אפשרי המצב הזה!תעזרו לי בבקשה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    17/02/2011

שלום לך,
    האמת אני לא ממש יודעת איך להתייחס לשאלתך.
    אנסה בכל זאת להתחיל.
    ראשית- נראה שבת דודתך מאוד חשובה לך, ואינך רוצה שתעבור את אותה מסכת יסורים שאת עברת כילדה ונערה שמנה, אך יש לי תחושה כי את משליכה עליה את רגשותייך, ואולי משקלה אינו מפריע לה כלל אלא רק לך.
    שנית- לצערי אי אפשר להתערב ולעזור למי שלא רוצה שיעזרו לו.
    דבר נוסף- בגיל 8 האחריות על המשקל על האוכל שהיא אוכלת ועל חייה הוא של הוריה.
    את מספרת כי אורח החיים בבית הוא כזה שכנראה מעודד השמנה, יוצאים למסעדות עם מנות גדולות פסטה ציפס פיצה וגלידות, וזה מה שכל המשפחה אוכלת, האם היא צריכה להיות שונה?
    הייתי ממליצה לך לברר האם המשקל בכלל מפריע לה? האם היא רוצה לעשות איזשהו שינוי? ואם כן עיזרי לה, בקשי את רשות הוריה ללכת איתה לדיאטנית או לקבוצה של שינוי הרגלי אכילה ופעילות גופנית, כמו כן נסי לערב את הוריה... אך אם המשקל אינו מפריע לה הניחי לה לנפשה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו