מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת שלוש וחצי - משקלאביטל28/04/2011
סליחה מראש על האורך, מקווה שתוכל\י לענות לי.
ביתי בת שלוש וחצי, אני לא יודעת גובה (ממוצע ביחס לחבריה בגן, לא ראיתי שנמוכה ממשהו) שוקלת 19 ק"ג.
מאז שהיתה תינוקת היתה "בריאה". היא ינקה עד גיל 8 חודשים (רק הנקה, ללא אוכל וללא תוספים) ואפילו מזה היתה תינוקת מלאה.
אני (אמא שלה) רזה ובעלת מבנה צר יחסית, בעלי מגיע ממשפחה הרבה יותר רבה ממני.. עצמות כבדות.. משקל עודף - אם כי הם באמת לא שומרים ומעולם התזונה לא היתה טובה, הנק' היא שיש להם נטייה ומבנה גדול.
אני רואה שביתי ירשה את המבנה שלהם, העצמות אכן כבדות ורחבות.
היא לא נראית ילדה שמנה, ממש לא, אבל גם לא מהרזות והעדינות.. היא יותר מסיבית, כרס של ילדים.. תמיד שהרמתי אותה ואחרים בני גילה אני מרגישה בהבדל. היא הרבה יותר כבדה.
אני יודעת שלא מסרתי נתון של גובה, אבל בהתחשב והוא ממוצע, האם המשקל תקין?
ללא קשר, יש לי קצת פחדים לגבי השמנה בעתיד שלה ולכן אני מאוד נזהרת איתה ולא מרבה לתת ממתקים.. אבל ככל שהגיל גדל היא כבר יודעת מה היא רוצה ומביעה דעתה מן הסתם. עד ארבע היא במעון ואין לי שליטה על מה היא אוכלת, שהיא חוזרת היא תמיד זקוקה למשהו מתוק - ואני מאפשרת כדי לא לריב יותר מידי על אוכל - היא אוהבת לאכול, מתרגשת ממתתקים.. ואני לא רוצה שיהיו לה עיניים גדולות.." אז אני מעדיפה לפעמיםלתת ושלא יהיה תסביך אחר כך.. אז היא מקבלת מילקי למשל\חטיף קטן.. בגן מן הסתם יש גם צ'ופרים - עוגה לעתים, לחם..
אם הילדה שלי אכן מעל הממוצע אני רוצה לשמור עליה ולעזור לה לא לעלות. מה הדרך הנכונה? האם עלי לדבר איתה על זה? האם גורם מקצועי צריך להסביר לה?
יש לציין שהיא ילדה מאוד חכמה ומבינה כל דבר שאומרים לה, אני רוצה לנצל עובדה זו ולהסביר דברים נכון ויחד עם זאת לא ליצור תסביך וציפיות מהילדה.. אני מאוד רזה ונראית טוב יש לציין.. אני לא רוצה שיהיה לה בעתיד תחושת כשלון בנושא מאר ולי מאוד שוב המראה החיצוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שלוש וחצי - משקל - תגובה
מיכל מסר בן שלום06/05/2011שלום רב,
במידה וביתך בגובה ממוצע, היא נמצאת מעל העקומות למשקל לגילה כלומר היא מצויה בהשמנה.
מתאורך נראה כי את אכן משתדלת בכל מה שקשור בהצגת מזונות בריאם לביתך, המשיכי כך.
מומלץ בחום לשלבה בעוד פעיליות מחוץ לבית, חוג ריקוד , יציאה לגימבורי ולגן המשחקים, ולהקפיד שבכל יום תהיה לפחות שעה של פעילות (חוץ מהגן כמובן)
עדכני אותנו
בהצלחה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענית לי על הכל..
אביטל06/05/2011חוץ מזה, מה הגובה הממוצע בגיל שלוש וחצי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענית לי על הכל.. - תגובה
מיכל מסר בן שלום06/05/2011הגובה הממוצע לבנות בגיל שלוש וחצי הוא 98 ס"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שלוש וחצי - משקל - תגובה
מיכל מסר בן שלום06/05/2011ילד בן שלוש וחצי אינו אחראי על מה שהוא אוכל, וודאי לא צריך להיות בדיאטה.
ניתן לדבר עם ביתך ללהסביר לה מהם מזונות בריאים יותר, למה הם תורמים ולמה כדאי לאכול אותם במקום ממתקים, אך אל תעבירי את האחריות לביתך.
האחריות על האוכל שהיא תאכל, הכמות והטיב היא שלך.
אם את לא רוצה שתאכל משהו אל תקני הביתה. אי אפשר לצפות מילד שרואה בקבוק מיץ על השולחן לשתות מים...
לגבי הגורם המקצועי- יהיה נכון שאת תגיעי לבד לדיאטנית בכדי לקבל הנחיות יותר ספציפיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)