אכילת יתר אצל בת 3

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אכילת יתר אצל בת 3
    מרי
    10/05/2011

שלום
    ביתי בת 3 , אוהבת מאוד לאכול.
    תמיד מבקשת עוד, תמיד אהבה לאכול אוכל של "גדולים",
    הרבה פעמים זמן קצר לאחר שאכלה אומרת שהיא רעבה.
    אני כל הזמן מנסה להיות בשליטה על מה שהיא אוכלת לאחאר שחוזרת מהגן
    אבל אני מרגישה שאני מאוד מתסכלת אותה
    אני כמובן מציעה פרות ולא חטיפים, אבל אנחנו גרים בבית של ההורים אז הרבה פעמים היא רואה אוכל מבושל בסירים והיא רוצה ואני כל הזמן במאמקים עם כולם שלא יציעו לה.
    אני מנסה שהדיבורים האלו לא יהיו לידה אבל במשך הזמן יצא לה לשמוע לצערי די הרבה ויכוחים סביב הנושא ונראה לי שהיא כבר מודעת שהנושא בעייתי
    אני כמובן מפחדת שזה יגורם לה לבעיות אכילה
    היא שוקלת 15 קילו , נמצאת באחוזון 75 מבחינת המשקל ואחוזון 5 בגובה שזה עושה את זה ליותר בעייתי.
    היא לר נראית שמנה אך לפעמים בתקופות שאני פחות בשליטה היא משמינה.

מה עושים?
    ובנוסף מטריד אותי מאוד שהחל משנה הבאה היא מתחילה ללכת לצהרונית אחרי הגן והבנתי שהאוכל שם מזעזע, ואני יודעת שהיא תחגוג שם כי זה בטוח אוכל שהיא תאהב לאכול. אני מאוד מפחדת שבגלל הצהרונית היא תשמין ולא תהיה לי שליטה.

מה עושים עם הצהרונית??
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אכילת יתר אצל בת 3

הוספת תגובה

• אכילת יתר אצל בת 3 - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    16/05/2011

את צודקת ילדים בגיל הזה קולטים הכל, ובהחלט יכול להיות שביתך מבינה שיש בעיה סביב האוכל שהיא אוכלת.
    אני מציעה-
    1. לתת לה לאכול אוכל (מבושל ובריא) ככול שתרצה ולא להגבילה בכמיות.
    2. לדאוג שאוכל הנ"ל יהיה מורכב משלל ירקות מבושלים מאודים או במרק, וכי לא יהיה אוכל מטוגן או עתיר בשומן
    3. לדאוג שתבצע הרבה פעילות גופנית במהלך היום- ניתן לרשום לחוג/ לצאת לגינה/ ללכת לגימבורי / לרכב על אופנים ועוד עוד. וזאת לפחות שעה ביום (לא כולל הגן)
    4. להרבות לשתף אותה בארוחות של הגדולים כדי שתראה את הגדולים אוכלים, לעודד אותה לאכול לאט וללעוס היטב את המזון.
    לגבי הצהרונית- בררי מראש איזה מזון מוגש בצהרונית- במרבית המוסדות יספקו לך תפריט שבועי מפורט.
    במידה והתפריט אינו לרוחך או שאת חוששת, את יכולה לשלוח לביתך מידי יום אוכל לגן
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך..

מרי
    18/05/2011

תודה רבה על העצות,
    שאלה נוספת,
    האם צריך לבדוק מבחינה בריאותית למה אוכלת יותר בהשוואה לילדים בגיל שלה ולמה כל הזמן אומרת שרעבה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך.. - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    18/05/2011

במידה וזה מטריד אותך את יכולה להגיע אבחון אצל איש מקצוע שינסה לברר את הדברים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו