סדר יום- בגיל 9 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סדר יום- בגיל 9 חודשים
    שבלול
    13/05/2011

שלום,

הייתי רוצה לדעת מהו סדר יום של תינוק בן 9 חודשים שיונק ואוכל מוצק- כמה פעמים מומלץ להניק/לתת בקבוק?
    כמה ארוחות מוצקות?
    כל כמה זמן יש להציע לו אוכל? ואיזה כמויות?

ברצוני לבנות לו סדר יום קבוע

תודה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סדר יום- בגיל 9 חודשים

הוספת תגובה

• סדר ארוחות בן 9 חודשים שאלרגי לחלב

עדי
    25/10/2012

שלום

אני מבקשת עזרה להרכיב סדר יום וארוחות לבני ליעד הוא בן 9 חודשים, הוא יונק עדיין ואלרגי לחלב ובוטנים ככה שאינו יכול לאכול מעדנים.

בטיפת חלב אמרו לי שהוא לא שוקל מספיק ושאני צריכה לתת לו יותר ארוחות אז הייתי רוצה לדעת איך ליצור לו סדר יום וארוחות כמו שצריך.

עד עכשיו היינו קמים בסביבות 9 אפילו 10 בבוקר ורק אז מתחילים עם הארוחות ועכשיו אני רוצה להיכנס לסדר יום שמתחיל ב 7 וחצי.

ליעד אוכל 2 פירות מגורדים על פומפיה בתוספת לתחינה גולמית או פתיבר אבל נראה לי שאני לא עושה מספיק רווח מההנקה של הבוקר כי הוא לא מסיים את הפירות.

לפני שנת הצהרים הוא יונק

אחרי שנת הצהרים הוא אוכל מרק מרוסק (הודו,בטטה,תפו"א,קישוא,דלעת ולפעמים גם עדשים) וליד אורז או פתיתים או תפו"א אפוי, עוף...

לקרת הערב אני נותנת לו פרוסת לחם עם חומוס או טונה או טחינה או ביצה לפעמים מכינה לו פסטה של מטרנה

ולפני השינה הוא יונק.

רק השעות לא מסודרות כל כך ואני לא יודעת את המרווחים. והייתי רוצה להוסיף לו מגוון יותר גדול כי אני לא יכולה לתת לו גבינות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדר ארוחות בן 9 חודשים שאלרגי לחלב - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    26/10/2012

אנא הוסיפי פרטים
    משקל ואורך בלידה
    משקל ואורך בגיל חודשיים/חודש
    משקל ואורך היום
    אני זקוקה לפרטים אלו כי על פי מה שכתבת נראה שבנך אוכל מאוד יפה ומגוון
    כמו כן האם ביצעת לו טסט לאלרגיה לחלב? אנא פרטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה

עדי
    26/10/2012

שלום מיכל תודה על התגובה המהירה אני מעריכה את זה מאוד.

בלידה ליעד שקל 2,925 ואת האורך לא מדדו לו ברמב"ם רק שבוע אחרי בטיפת חלב האורך היה 50 ס"מ

בגיל חודשיים הוא שקל 5,140 ואורך 57.5 ס"מ

החודש שהוא נשקל הוא היה 8,400 ואורך 71 ס"מ

והאחות בטיפת חלב אמרה לי שאני לא נותנת לו מספיק אוכל ושהוא רעב וירד מתחת לאחוזון 25

לגביי הטסט כן עשיתי לו והוא אלרגי לחלב ובוטנים. אבל ידעתי את זה עוד לפני הטסט כי נסיתי לתת לו לטעום מטרנה, סימילק, נוטרילון וברגע שטיפה אחת נגעה לו בלשון ישר הופיעו כתמים אדומים מסביב לפה... שעברו אחרי חצי שעה בערך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחכתי לציין

עדי
    26/10/2012

שחכתי לציין שליעד ילד מאוד מאוד פעיל בגיל 6 וחצי חודשים כבר נעמד לבד והיום הוא לא יושב לרגע אחד בשקט הוא זוחל על 4 בכל הבית נעמד בכל מקום שמאפשר לו (אפילו כל קירות) וגם התחיל לזחול מאוד מוקדם קודם זחל לאחור ואחרי זה זחל שבועיים שלושה על הגחון קדימה וישר עבר ל 4

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    26/10/2012

עדי שלום
    לאור כל מה שאת מציינת אני חושבת שצריך להמשיך ולוודא שליעד שומר על האחוזון שהוא נמצא בו כרגע
    מרבית הפעוטות מתבייתים על אחוזון משקל וגובה סביב גיל שנה
    לגבי הכמיות: אם הוא עולה במשקל ובאורך והוא חיוני, שמח, אוכל בתאבון, לא נודניק לאורך היום, ישן טוב וכו'
    אני לא רואה סיבה להוסיף לו כמיות גדולות של מזון , אך בהחלט יש מקום להוסיף לו הנקה נוספת בבוקר סביב השעה שבע שבע וחצי כפי שרצית
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה - תגובה - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    26/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר ההנקות לא ידוע

עדי
    26/10/2012

יש לו יותר הנקות ביום ממה שציינתי וגם בלילה אני פשוט לא כל כך עוקבת כי כל כמה זמן הוא מבקש אפילו לפעמים בזמן שהוא אוכל אוכל רגיל הוא מבקש הנקה במקום, הבעיה שהוא לא כל כך הרבה אוכל רגיל הוא מעדיף את ההנקה. ואם הוא כבר מסכים לאכול זה רק מהיד שלי ולא מכפית. שאני מתחילה לתת לו אוכל הוא לוקח כמה ביסים (4 - 5) ואז פשוט סוגר את הפה ונשען לכיווני ואם הוא תופס אותי מנסה להגיע לציצי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר ההנקות לא ידוע - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    27/10/2012

היי עדי
    זה נשמע מאוד נורמלי לבן 9 חודשים
    אין מצופה ממנו בגיל הזה לאכול ארוחות גדולות
    ובהחלט ייתכן שהוא מעדיף ואפילו צריך יותר הנקה
    בכל זאת המשיכי כמובן להציע לו מזון מוצק
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדר יום- בגיל 9 חודשים - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    16/05/2011

לא ציינת האם הוא אוכל היטב את המזון שמוצע לו, מה הוא כבר אוכל? מה הצגת לו? מה קורה עכשיו? מי נמצא איתו בבית? האם הוא יונק כל היום או שיש גם בקבוקים שאובים?
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות...

שבלול
    18/05/2011

תודה על התייחסותך
    הוא אוכל פירות אבוקדו, בננה, אגס/תפוח מרוסק, דייסת סולת מרק מרוסק עם אורז וקיטניות, ביצים, כל דבר שאנחנו אוכלים- הוא מקבל גם, לעוס...
    עד לפני שבועיים קיבל ציצי+מוצקים אבל מוצקים לא בכמות של ארוחה. מאז שעברנו למטרנה- הוא התחיל לתת הרבה יותר שתן (כנראה שלא קיבל ממני מספיק חלב) אבל הוא גם התחיל ממש לשלשל, מספר פעמים ביום בצבע חום בהיר (לפני כן היה לו מוצק לגמרי), עברנו מזה שבוע למטרנה צמחית ועדיין ללא שינוי.

אני איתו בבית אך חוזרת עוד חודש לעבודה
    לא קיבל בקבוקים שאובים- אני מאוד רוצה לגמול אותו לקראת החזרה לעבודה אך כאמור ישנה כעת בעיית היציאות

אודה לייעוצך
    תודה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדר יום.

מיכל מסר בן שלום
    18/05/2011

שלום לך,
    נראה שהיו הרבה שינויים תזונתיים בשבועות האחרונים ועל כן גם השיוניים ביציאות של בנך.
    קשה לי להאמין שלא קיבל מספיק בהנקות, אך כנראה הכמות של כל הנקה היתה פחותה מאשר הכמות שאת נותנת לו בקבוק.
    היציאות הנוזליות היום יכולות להיות גם תוצאה של עודף נוזלים, וכמו שאמרתי גם תגובה לשינויים התזונתים הרבים שהתרחשו לאחרונה.
    סדר יום מוצע:
    בוקר-7- הנקה או בקבוק
    10- פירות או ירקות מרוסקים (מנה של 100 גר' בערך = פרי או ירק 1)
    12- מרק טחון + בשר או שאפשר להציע לו קציצה ופירה או פסטה ומעט ירקות- בכמות קטנה מאוד
    15- ארוחת אחה"צ פרי או מעדן חלב או ביסקויט (אם יש צורך בקבוק או הנקה)
    18 א. ערב- דיסת סולת או ביצה + אבוקדו
    לפני השינה - בקבוק או הנקה נוספת
    כמון שמושמלץ בכל ארוחה להציע מים כשתיה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה- והמשך...

שבלול
    18/05/2011

תודה- זה בהחלט עושה לי סדר!

בימים האחרונים לוקח ממש מספר ביסים ממוצק וא"כ אני משלימה לו עם בקבוק. האם זה בסדר? עד לפני כחודש אבל כמות גדולה יותר של מוצקים, אבל כנראה ירד לו התאבון (אולי זה בא ביחד עם היציאות השלשוליות)

ועוד דבר- הוא משתעל הרבה כשמקבל מוצקים- במיוחד כשהאוכל לא טחון אלא מרוסק עם מזלג. האם זה סימן שהוא לא לגמרי מוכן למוצק, מבחינה גופנית? למרות שנראה כי הוא תמיד שמח כשמריח אוכל ובוכה אם לא מקבל גם

שוב תודה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה- והמשך... - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    19/05/2011

לשאלותיך:
    1. כן זה בסדר להשלים את הארוחה עם בקבוק. וטוב את עושה שמתחילה קודם אם המוצקים ואח"כ נותנת בקבוק.
    2. ממה שאת מספרת בהחלט יכול להיות שבנך טרם הבשיל לאכול מזון מרוסק. המשיכי לתת לו מזון טחון עוד זמן מה ואז נסי שוב מזון מרוסק.
    בהצלחה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מיכל

שבלול
    25/05/2011

סדר היום שהצעת ממש עשה פלאים!!!
    האם תוכלי להמליץ לי בבקשה על אופציות נוספות לארוחת ערב וארוחת צהריים?

המון תודה (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיוון בארוחת ערב

מיכל מסר בן שלום
    26/05/2011

הי שבלול
    גיוון לערב
    כל ארוחה בהתאם למה שאתם אוכלים בבית יכולה להתקבל בברכה.
    לדוגמא-
    פסטה ומעט רוטב
    חביתה עם לחם ומעט גבינה
    מרק
    קציצה + ירקות מבושלים.
    זיכרי שפעוטות רק מתחילים את חשיפתם למזונות ועל כן בכל פעם שאת משנה מירקם או אפילו טמפרטורה או תיבול של המזון, דבר זה משול לארוחה אחרת לגמרי.
    הוסיפי מידע ספרי מה אתם אוכלים בבית, ואוכל לכוונך יותר.
    בהצלחה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו