ילדה בת 13 עם השמנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 13 עם השמנה
    דנה
    19/06/2011

שלום. ביתי בת ה-13 סובלת מעלייה הדרגתית במשקלה מאז גיל 9+. יש לציין כי בגיל 10 וחצי אובחנה אצלה מחלת הצליאק- סברנו שההשנה הבטנית תיעלם בעקבות השמירה על דיאטה ללא גלוטן. הנוגדנים שלה מצוינים אך הירידה לא התרחשה. בנוסף, אובחנה אצלה מלפני חצי שנה חלת השימוטו-תת פעילות אוטואימונית של בלוטת התריס. היא נוטלת אלטרוקסין 50 מק"ג פעם ביום ורק לפני חודש החלה הבלוטה להתאזן-כיום היא בנורמה. משקלה הנוכחי- בערך 60 קילו (לא מסכימה להישקל בבית). פעם אחרונה נשקלה אצל האנדוקרינולוג לפני 3 חודשים. גובהה-165 ס"מ. היינו אצל דיאטנית לפני כשנה אך הילדה לא שת"פ והרגישה לחץ לפני כל פגישה עד כדי כאבי בטן מהמחשבה שהיא עלתה ושהדיאטנית תנזוף בה. מה שלא קרה בפועל.
    עיקר ההשמנה שלה היא באזור האגן והבטן. אני רואה שבגדים מסוימים כבר לא עולים עליה-היא מידה 40 במכנסיים וגופיות צמודות היא לא לובשת כי היא חושבת שהן לא מחמיאות לה. בכל פעם שאני מנסה לדבר איתה על המשקל ועל זה שאולי צריך לשמור יותר או ללכת למכון כושר היא בוכה ומבקשת שאפסיק לדבר. היא מאוד רגישה ומופנמת. קיבלה מחזור לפני חודשיים (רק פעם אחת עד כה). בעבר הלכה לחוג לילדים במכון כושר וירדה יפה אך לא מתמידה. נראה לי שהיא רוצה לרדת במשקל אבל אין לה כוחות להתאמץ בנושא. היא אוהבת לאכול וכל הזמן רעבה. בגלל הצליאק אני אופה לה לחמניות ובעבר גם עוגות ולכן כנראה זה הוסיף להשמנה. בעלי ואני כרגע בתהליך של הורדה במשקל והתזונה בבית הפכה לבריאה יותר אך היא לא אוהבת פרות וירקות ורוב התזונה שלה מבוססת על פחמימות. אני בטוחה שהדימוי העצמי שלה נמוך בעקבות המראה שלה. מה עלי לעשות? הדיאטנית הקודמת אמרה שרק לי מותר לדבר איתה על המשקל ושאם אביה ידבר איתה זה יגרום לה לדימוי עצמי נמוך בהמשך חייה כאישה. האם זה נכון? האם קבוצת הרזיה תתאים לה? איך בכלל אני יכולה לגרום לה לרצות ולהירתם לשינוי? סליחה על האורך, אני פשוט אובדת עצות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 13 עם השמנה

הוספת תגובה

• לא קיבלתי עדיין תגובה

דנה
    23/06/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 13 עם השמנה - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    27/06/2011

דנה שלום,
    אני מבינה שאת מוטרדת ממשקלה של ביתך, ומההשלכות של המשקל על הדימוי העצמי שלה.
    ראשית- תת פעילות של בלוטת התריס עלולה לגרום לעליה במשקל, ומכיוון שביתך מאוזנת רק בחודש האחרון, יכול להיות שעכשיו תפסיק העליה במשקל (שהיתה תוצאה של תסמונת האושימוטו)
    שנית- אני חושבת שכל אדם קרוב לביתך יכול לדבר איתה על המשקל שלה, על הרגשות שלה הקשורים במשקל ובמראה, כל עוד אותו אדם עושה זאת ברגישות, ולא כביקורת או בוז..., יחד עם זאת אני חושבת כי בגילה של ביתך, היא האדון על הגוף של עצמה, ויש להעביר אליה את האחריות לגבי הירידה במשקל (במידה ומעוננינת בכך)
    את יכולה לבדוק איתה האם היתה רוצה לעשות משהו בנידון, ובמידה וכן את יכולה לשאול אותה כיצד היתה רוצה שתעזרי לה?
    על פי הנתונים שנתת ביתך מצויה באחזון 80 ביחס משקלה לגובה, אומנם מבחינה קלינית יחס זה אינו נחשב כהשמנה אך אם תמשיך לעלות במשקל בהחלט תגיע לכך. יחד עם זאת במידה וביתך תצליח לשמור על משקלה לאורך השנים הקרובות, בהגיעה לגיל 18 תהיה במשקל ממוצע.
    בהצלחה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גועל נפש

מיכל
    28/06/2011

את אמא דוחה. הילדה שלך בכלל לא שמנה, רק מלאה, ואת משגעת לה את השכל על המראה שלה וגורמת לה לבכות! חשבת אולי שאת עושה לה נזק נפשי?

מה אכפת לך כמה היא שוקלת? היא לא מספיק רזה בשבילך? את רוצה שהיא תראה כמו בפרסומות?

בא לי להקיא מאנשים כמוך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו