ניתוח חניכיים - האפשרות היחידה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח חניכיים - האפשרות היחידה?
    ערן
    01/08/2011

אובחנתי ע"י רופא חניכיים מוסמך שיש לי מחלת חניכיים ואחרי ניקוי עמוק הומלץ לי על ניתוח חניכיים מלא + שחזור עצם + אמדוגין.
    הוסבר לי שמדובר בצחצוח לקוי ו/או נטייה גנטית.
    השאלה שלי היא - האם זוהי האופציה היחידה? אני מבין שמדובר ברופא חניכיים מוסמך אך המחיר גבוה מאוד. בנוסף, אם מדובר בנטייה גנטית, האם לא סביר שהבעיה תחזור?
    בנוסף, האם ע"י שימוש במכונה לשטיפת פה ניתן לטפל בבעיה מסוג כזה?

תודה
    ערן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ניתוח חניכיים - האפשרות היחידה? - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    03/08/2011

למידע נוסף על מחלות חניכיים קרא את מדור השאלות הנפוצות בפורום זה. יש לציין שמחלות החניכיים נגרמות על ידי חיידקים ותוצריהם. השלב הראשון בטיפול הוא סילוק החיידקים והאבנית. לאחר שבודקים את התוצאה המתקבלת אפשר להמליץ האם לבצע ניתוח אשר יעזור לשפר את המצב או לא. הניתוח שהוצע לך נועד לטפל באובדן העצם שמחלת החניכיים גרמה. קרוב לודאי שקיימות אפשרויות נוספות, ורופא החניכיים, אשר בדק את מצבך, יכול להציע אותן, אחת מהן היא לא לנתח. חשוב לשאול מה היתרון הצפוי לך בביצוע הניתוח.
    הנטיה הגנטית פירושה שתגובת הגוף לחיידקים לא משתנה. אבל אנחנו יכולים לסלק את החיידקים וכך למנוע את הופעת התגובה הדלקתית החמורה במחלת החניכיים. לכן השלב הראשון בטיפול כולל חינוך והטמעת הרגלים מתאימים לסילוק החיידקים, כלומר לניקוי ביתי יומי נכון ויעיל.
    מכונה לשטיפת הפה לא צפויה להזיק לך אבל לא תתקן את הנזקים שהמחלה גרמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו