מידע רפואי
פורומים
- יופי
- מחלות חניכיים
- תרופות סבתא
- שאיבת שומן, הזרקת שומן
- פרחי באך
- איסוף ושימור דם טבורי, תאי גזע וגנטיקה
- תזונה בהריון
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- מחלות פרקים בילדים, כאבי פרקים
- רפואת שיניים
- קנאביס רפואי - רישיון למריחואנה רפואית
- אספרגר - PDD, אוטיזם, חינוך מיוחד
- אוסטאופורוזיס
- חרדה חברתית
- אנדוקרינולוגיה ילדים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אסנת רזיאל
טיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול רב תחומי בהשמנה והמקימה והמנהלת הרפואית של מלב"י - המרכז לטיפול בהשמנת יתר. תחומי התמחות: שרוול קיבה, מעקף קיבה, מעקף תריסריון, הצרת קיבה עם טבעת, ניתוחים חוזרים להרזיהדנה לוי ינקולוביץ
דיאטנית קלינית מוסמכת ובעלת ניסיון רב בטיפול בהפרעות אכילה, השמנת יתר, מבוגרים, מתבגרים והורים לילדים.
- דלקת מעל השורש של שן זירוקניהטל22/10/2022
שלום דוקטור הנני מתגוררת בחול ואשמח לייעוץ , התחילו לי כאבים בשיניים הקדמיות ולחץ חזק שמגיע מהחניכים כתוצאה מהבדיקה הודיעו כי לי דלקת מעל השורש של השן . יש לי 3 שיניים שעשיתי לפני שנתיים שהם זרקונים ומחוברות כולן אחת לשנייה . הפתרון שהציעו לי שאצטרך להוציא את כל השיניים לטפל בדלקת ואז לעשות מחדש שיניים חדשות .
השאלה היא מה יקרה אם יהיה שוב דלקת ? איזה פתרון הוא הנכון?
כי כל פעם להוציא את השיניים ולהחזיר זה לא הגיוני
מה קורה ואם השן היא שן פגומה צריך לעשות לה טיפול שורש ? או צריל לעקור אותה וגם להחליף אותה לזרקוניה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בדלקת מתחת לשן התומכת בגשר
ד``ר ניצן שלזינגר25/10/2022טל שלום,
יש לנסות לבצע טיפול שורש דרך הכתר . מאחר ומדובר בזירקוניה קיים חשש גדול יותר לכך שהכתר ינזק ויהיה צורך להחליף את הגשר . לצורך הגשר שתי השיניים מן הצדדים הושחזו . (אני מניח שלא ניתן היה לבצע שתל )- השיניים חיות ועכשין שן 21 זקוקה לטיפול שורש + מבנה - יתכן ובעתיד שן 12 גם תזדקק לטיפול שורש - האם לבצע כבר עכשין טיפול שורש בשן 12 ? - אין לזה תשובה טובה - כי בעקרון אנחנו מעדיפים שלא חבצע טיפול שורש כאשר לא חייבים אבל מצד שני במידה ויהיה צורך לבצע טיפול שורש בשן 12 הרי ששוב יהיה צורך להוריד את הגשר ולשלם עליו שוב.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שתל משן קדמיתאנונימית06/05/2023
היי, אקדים ואומר שיודעת שהשאלה אינה כל כך הגיונית מבחינה רפואית - אך מעדיפה לשאול.
שברתי שן יחסית קדמית, ולפני כשבוע עשיתי השתלה.
מפריע לי, בעיקר פסיכולוגית,
המחשבה שיהיה לי לכל החיים בורג גדול בחניכיים.
אני יודעת שהוצאת השתל ככל הנראה תגרום ליותר נזק עקב הקידוח,
אך אני אהיה רגועה לדעת שאם אבחר בכך-
יכול להיות פתרון כלשהו עם מחיר מינימלי של נזק .
האם ניתן לבקש מהרופא להחליף טיפול? כלומר, לחזור לפליפר, או לעשות גשר?
תודה.. וכן מעוניינת לעמוד נזק מול תועלת, בתקווה,
שקיים פתרון שיכול לכחול הוצאת שתל בלי לחשוש מנזק רציני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת שתל
ד``ר ניצן שלזינגר16/05/2023לאנונימית שלום,
אכן בקשה מוזרה - שכן שתל הינו פתרון לחוסר שן , אשר אינו דורש פגיעה בשיניים סמוכות ופותר את חוסר השן ללא צורך בפתרון נשלף כגון פליפר.
לא ברור לי מדוע אינך רוצה "בורג " גדול בחניכיים - זאת לאחר שיש נסיון רב שנים עם שתלים דנטליים .
בכל מקרה - ניתן להוציא שתל אולם לעיתים הדבר כרוך בנזק גדול לעצם - ולעיתים ניתן להוציא את השתל ע"י הברגה הפוכה עם נזק מינימאלי- כל מקרה לגופ]ו ( לא בההכרח ניתן לדעת מראש - אולם במידה והשתל נקלט ואין נסיגה של עצם , בד"כ יהה קושי בהוצאה שלו).
לאחר הוצאת השתל יהיה צורך לתת מענה לחוסר השן הקדמית ומה אז??
האם את רוצה להשחיז שיניים סמוכות ולפגוע בהן ? או אולי להשאר עם תותבת נשלפת ??
ישנם מקרים בהם ניתן לבצע גשר מרילנד ( גשר אשר אינו דורש להכין את השיניים הסמוכות ולפגוע בהן , אלא מודבק עם "כנפיים" לשיניים הסמוכות .
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ופצע בפה אחרי כתרשוש03/05/2023
האם יתכן זהדבק כתר זמני גורם לפצע בחיך ולתחושת שריפה בפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ופצעים לאחר הדבקת כתר זמני
ד``ר ניצן שלזינגר16/05/2023שלום שוש,
התקנתצ כתר זמני אינו גורם בד"כ לכאב. אבל במקרים בהם ההכנה הינה עמוקה לתוך החניכיים ( מסיבות של עששת עמוקה ) , הרי שאז יתכן ויהיו כאבים או אפילו תחושה של צריבה . בד"כ הדבר חולף . ישנם מקרים בהם צריך לבצע פרוצידורה של הארכת כותרת על מנת לאפשר קבל מרווח נאות של הכתר מן החניכיים ( מרווח ביולוגי).
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתל וכתר למול טיפול שורש לשן בריאה וגשררוית02/12/2022
דר' שלום
יש לי גשר בין שיניים 25-27.
כעת יש דלקת וחשד לסדק ב 25 שלא ניתן לשיקום. הוסבר שאני צריכה לעבור חיתוך גשר בין 26 ל 27 ואז לעקור את 25.
לאחר העקירה הוצעו לי שתי אפשרויות ואשמח להבין מה עדיף לי (גם רפואית, גם מבחינת זה שאני לא יכולה להסתובב בלי שן תקופה וגם כלכלית)
1. שלושה חודשים לאחר העקירה לבצע שני שתלים עם שני כתרים
2.
לבצע טיפול שורש פלוס מבנה לשן 24 שהיא בריאה ולבצע גשר 24-27
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עדיף? גשר או שתלים?
ד``ר ניצן שלזינגר19/12/2022שלום,
במידה והתנאים מאפשרים השתלת שתלים , בד״כ עדיף לבצע שתלים עם שיקום עליהם ולא גשר אשר יצריך השחזה של שן בריאה ויתכן ויהיה צורך בטיפול שורש ומבנה בנוסף לכתר.
גם מבחינה של עומסים - הרי עדיף שכל שן תהיה עם תמיכה משלה לעומת גשר של ארבע ״שיניים״ המוחזק על גבי שתי שיניים . כבר בשיקום הקיים של 25-27 , שן 25 נסדקה , הרי שגם שן 24 עלולה להבדק ברבות הזמן.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתל או גשר ? מה עדיף?
ד``ר ניצן שלזינגר19/12/2022שלום,
במידה והתנאים מאפשרים השתלת שתלים , בד״כ עדיף לבצע שתלים עם שיקום עליהם ולא גשר אשר יצריך השחזה של שן בריאה ויתכן ויהיה צורך בטיפול שורש ומבנה בנוסף לכתר.
גם מבחינה של עומסים - הרי עדיף שכל שן תהיה עם תמיכה משלה לעומת גשר של ארבע ״שיניים״ המוחזק על גבי שתי שיניים . כבר בשיקום הקיים של 25-27 , שן 25 נסדקה , הרי שגם שן 24 עלולה להבדק ברבות הזמן.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתגלות לכתרי זירקוניהיוסף16/12/2022
לפני כחודש סיימתי טיפול במסגרתו הותקנו לי כתרי זירקוניה על 20 שיניים. 10 עליונות ו - 10 תחתונות. מאז יש לי הרגשה מוזרה בפה, הלעיסה איננה מושלמת, במיוחד המאכלים זעירים כמו אורז, ולפעמים השיניים מחליקות זו על זו. האם אלו תופעות הסתגלות מוכרות ועתידות להיעלם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לכתרים חדשים
ד``ר ניצן שלזינגר18/12/2022יוסף שלום,
מצד אחד בקבלת כתרים חדשים , יש שלב של הסתגלות.
מצד שני יש לבדוק את האיזון של הכתרים ולוודא שכל השיניים נמצאות במגע סגרי טוב במהלך הלעיסה.
ממליץ לחזור לרופא המטפל לבדיקה של הסגר, לא תמיד ניתן לבצע איזון סגרי מושלם ביום מסירת הכתרים.
בהצלחה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צחצוח שיניים יסודי.שלומי כהן10/12/2022
היי שבוע טוב לכם..
רציתי לשאול ולהגיד שאני בחור בן 29 ותכף 10 חודשים ואני לא מעשן ושומר על הגיינת פה..
ורציתי לשאול ולהגיד שאני משתמש במי פה ובחוט דנטלי כל יום ויום שאני מצחצח שיניים...
זה בסדר ככה להגיינת הפה???
מחכה לתשובה ושבוע טוב.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צחצוח שיניים מוקפד
ד``ר ניצן שלזינגר18/12/2022שלום שלומי ,
אצל אדם שאינו סובל ממחלת חניכיים -צחצוח מוקפד של פעמיים ביום בבוקר ולפני השינה ובנוסף ניקוי בעזרת חוט דנטליס מי פה. נשמע בהחלט מספק.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סד להידוק לסתותאפרת29/11/2022
במקרה של כאב בלסת תחתונה (שמאלית) עדב הידוק שיניים ולסתות, האם יש עדיפות לסד תחתון? או שההפרדה בין הלסתות זהה גם עם סד עליון ואין חשיבות לכך שהלסת הכואבת היא התחתונה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סד למניעת שחיקה או נזק מהידוק שיניים
ד``ר ניצן שלזינגר09/12/2022אפרת שלום,
החשיבות הינה לבצע הפרדה בין הלסתות ולא משנה אם הסד יותקן על הלסת העליונה או התחתונה .
בד"כ מבצעים את הסד על הלסת העליונה - כי זה נוח יותר למטופל שכן בלסת התחתונה יש את הלשון.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצחצוח שיניים יסודי.
שלומי כהן16/12/2022היי ד"ר ניצן שלזינגר
רציתי לשאול ולהגיד שאני בחור בן 29 ועשרה חודשים ואני לא מעשן ושומר על הגיינת פה..
ורציתי לשאול ולהגיד שאני משתמש במי פה ובחוט דנטלי כל יום ויום שאני מצחצח שיניים...
זה בסדר ככה להגיינת הפה???
מחכה לתשובה ושבוע טוב.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצחצוח שיניים
ד``ר ניצן שלזינגר18/12/2022שלום שלומי ,
אצל אדם שאינו סובל ממחלת חניכיים -צחצוח מוקפד של פעמיים ביום בבוקר ולפני השינה ובנוסף ניקוי בעזרת חוט דנטליס מי פה. נשמע בהחלט מספק.
בהצלחה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שיניים מורכבתיןבל21/11/2022
שלום,
אני מעוניינת בהלבנת שיניים. אך יש מס׳ בעיות-
1. שן קדמית ימנית לאחר טיפול שורש(כתוצאה מיישור שיניים לא נכון) צהובה ולא יפה.
2. אני לאחר יישור שיניים עם קיבוע.
מה ניתן לעשות ע״מ להשוות מראה יפה ולבן לשיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים
ד``ר ניצן שלזינגר09/12/2022יובל שלום,
הרבה פעמים שן לאחר טיפול שורש הופכת לכהה יותר - במקרה כזה ניתן לבצע הלבנה של הכותרת של הן ע"י מה שנקרא "הלבנה פנימית"- כלומר מסירים את הסתימה ומכניסים חומר מלבין לתוך הכותרת של השן ( יש לוודא איטום טוב של התעלה של השן) - בד"כ כותר השן תהפוך לבהירה יותר וסביר שתהיה בצבע דומה יותר לשיניים הסמוכות.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המבנה על השתל קצת חדחיים19/11/2022
שלום
לפני מספר ימים נפל לי המבנה על השתל אחרי מספר שנים. הרופא שיניים אמר שזה קורה כי הוא מודבק ולפעמים זה נופל ומדביקים מחדש. בתהליך ההדבקה הייתה בדיקה של גבהיים ולדעתי הרופא קצת טיפל בשתל כך שהוא התאים שלא תהיה שחיקה עם השן למעלה. מדובר בשתל של שן אחרונה בפה. הכל הודבק ויושב מצוין אבל לדעתי הפינה של המבנה קצת נהייתה חדהממש קצת. השאלה אם זה תקין ועם הזמן זה ישחק ומסתדר לבד או שבכלל לא לשים לב כי זה לא חד בצורה משמעותית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר עם שוליים חדים
ד``ר ניצן שלזינגר09/12/2022חיים שלום,
נראה שיש קצת בלבול בחלקי השיקום על גבי השתל.
אני מניח כי מה שנפל הינו הכתר שהודבק מחדש על המבנה שמוברג לשתל.
כנראה שהרופא איזן מחדש את הכתר ולכן השוליים שלו מעט חדים.
ממליץ לפנות לרופא על מנת שילטש את השוליים החדים -
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתל שן טוחנת רופף אחרי שנה לסת עליונהאתי14/11/2022
שלום דוקטור שלזינגר! גיליתי תזוזות קטנות כיוון פנמה הצידה. יש שניים מס' 5, מס' 6
אין כאב. אוהבת גזר שלם, צריך להפסיק, ברור.. .מה לעשות עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזוזה של כתרים על שתלים
ד``ר ניצן שלזינגר09/12/2022אתי שלום,
אני מניח כי מדובר על תוזזה של כתרים שהותקנו על גבי שתלים- אם זה המצב , ממליץ לפנות לרופא השיניים המטפל על מנת שיבדוק מה מקור התזוזה ובמידת הצורך ידביק או יבריג את הכתרים חזרה למקום.
ואז תוכלי לאכול שוב גזר ללא סיכון של שבר של הכתרים או השתל.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר זירקוניה בולטאירה12/11/2022
שלום. לאחרונה הודבק אצלי כתר זירקוניה שממש בלט, כך שיומיים לא יכולתי לסגור את הלסת עד הסוף, בעיות בלעיסה בצד הזה. חזרתי לרופא והוא שייף לא את הכתר, כך שעכשיו הכל בסדר. אני רק חושבת האם השיוף הזה (הוא שייף די הרבה, כל פעם זה בלט במקום אחר) לא פגע באיכות של הכתר? האם היתה דרך אחרת לטפל, אולי להכין כתר חדש. תודה על המענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון סגרי של כתר
ד``ר ניצן שלזינגר09/12/2022אירה שלום,
לאחר לקיחת המידה - , מגיע כתר מן המעבדה - ברוב המקרים יש לבצע איזון סגרי ( כלומר לסדר שכל השיניים יסגרו יחדיו כולל הכתר החדש- )במדיה והכתר מעט גבוה יש להוריד בזהירות מן הגובה שלו על מנת לישסר ביחד עם יתר השיניים . במידה והכתר נמוך מידי יש לשלוח למעבדה לתוספת גובה .
במידה ובסה"כ - לצורך האיזון הורד מעט מן החרסינה או הזירקוניה , הרי שניתן ללטש את הכתר ולהדביק אותו ( יש לזכור כי מה שמרגיש מאוד גבוה בסגירה , לא בהכרח נובע מעודף גדול של חרסינה - שכן גם גרגיר של חול על שן מרגיש לנו מאוד גבוה וממש מרגישים את הפיצוח שלו כאשר לוחצים עליו).
במידה ומדובר באיזון סגרי גדול אשר דרש הורדה גדולה של חומר מן הכתר - בד"כ שולחים את הכתר בחזרה לטכנאי על מנת שיבצע גלזורה חדשה.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר על מבנה ושתליוסי08/11/2022
היי,
עקרתי את שן 20, לפי מבנה של הפה השן הייתה בגודל של מולר קטן כלומר יותר ארוכה משן 20 רגילה. ביצעתי שתל לאחר העקירה וחששתי שהרופא שם שתל צר בקוטרו וקטן ביחס למרווח ולכתר הרצוי שימלא את הרווח שנוצר מחוסר השן.
כעת, הרופא שם את הכתר ואני מרגיש שקיים רווח בין הכתר לבין המבנה, בנוסף אין סגירת חניכיים טבעית על הכתר שזה לדעתי כתוצאה מהשתל הצר. האם ניתן לסדר את הבעיה הזו?
מצורף תמונה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר על שתל
ד``ר ניצן שלזינגר09/12/2022יוסי שלום,
שתל מטבעו צר יותר משן- ובטח כאשר מדובר בשן טוחנת - - צריך לזכור כי השתל הינו גוף גלילי או קוני אשר מותקן כך שתהיה עצם של לפחות 2 מ"מ מסביבו ולכן בד"כ הקוטר שלו קטו מזה של השן הטבעית. מצד שני הכתר צריך לסגור את המרחק בין שתי השיניים הסמוכות לו וכן להיות ברוחב נכון . כלומר מצד אחד מדובר בשתל בקוטר קטן לעומת גודל השן שיש לשקם ולכן יש פער בין הכתר לשתל. בנסיון לפתור את הקושי הזה , הרי שיש לבצע את שולי הכתר צמודים לחניכיים וכן לשיניים הסמוכות .
בנוסף לכל הנ"ל - הרבה פעמים עד לביצוע השתל - העצם עצמה נספגה ואיבדה חלק מן הנפח שלה, דבר תורם גם הוא לקושי השיקומי.
יש לבדוק שאין תפיסת מזון בין השיניים לכתר ובין הכתר לחניכיים .
מקווה שההסבר היה ברור.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש בשן 37אלי06/11/2022
שלום רב,
עקב כאב בלתי פוסק בשן וכן רגישות לחום/קור הופנתי לביצוע טיפול שורש בשן 37.
הרופא שביצע את טיפול השורש, טרם סיים את הטיפול והפנה אותי לביצוע טיפול שורש עם מיקרוסקופ.
הרופא כתב בהפנייתו- שן 37 עם סדק D שגרם לאיבוד ויטליות בשן.פריוט בתיק DPR.מכיוון שלא ברור עומק הסדק נדרשת בדיקה עם מיקרוסקופ.במידה והסדק חודר לתעלה D כנראה יידרש עקירה של השן.
השאלה שלי:
1.אם הסדק אינו חודר לתעלה D הזי אפשרי לבצע טיפול שורש ולהציל את השן לעוד שנים רבות או שזה יציל אותה לשנים בודדות בלבד מעקירה
2.אם הסדק אכן חודר לתעלה D האם הפרון היחידי הינו עקירת השן ואין פתרונות אחרים שעמם ניתן להציל את השן מעקירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדק בשורש שן 37
ד``ר ניצן שלזינגר08/12/2022אלי שלום,
במידה וקיים סדק אשר בשורש והסדק חודר לתעלה , הרי שיש לעקור את השן כי לא ניתן לבצע אטימה של הסדק וחיידקים מחלל הפה יכולים להגיע אל העצם וגרום לזיהום- בד"כ כאשר קיים סדק הוא רק הולך וגדל.
במידה ובסדק נמצא רק באזור כותרתי - , יתכן וניתן לבצע טיפול שורש + מבנה וכתר אשר ישמר את השן לשינים רבות - אולם יש לזכור כי לא ניתן לחזות מתיואם הסדק יגדל ויגע אל השורש עצמו. במקרה כזה - השן תמיד תהיה בסיכון לעקירה - . במידה ושן כזו תקבל עומס חזק בלעיסה למשל של משהו קשה , הרי שיתכן והסדק יגדל ויהיה צורך לעקרה. כתר עוזר לשמור על השן שכן הכתר מקיף את השן ומגן עליה מפני שבר.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי כתריםמייק05/11/2022
היי לפני 4ֶ ימים עשיתי כתרי זרקוניה בכל הפה . עכשיו בכל השיניים יש כאבים כאילו הן זזות. כאב שמזכיר גשר עם גומיות חדשות .
מתי הכאב הזה חולף?
יש לציין שעשיתי את כל הטיפול ב10ֶ ימים
יום 1ֶ הקצעת שורשים ועקירות
אחרי 3ֶ ימים השחזת השיניים ומדידות
אחרי 4 ימים הדבקת הכתרים הקבועים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים אחרי ביצוע כתרים
ד``ר ניצן שלזינגר08/12/2022מייק שלום,
לעיתים לאחר התקנת כתרים חדשים - נוצר לחץ בבין השיניים - ( קיימת חשיבות למגע הדוק בין הכתרים על מנת שלא תיווצר דחיסת מזון)- הלחץ הזה עובר בד"כ לאחר מספר ימים .
בנוסף יש לבדוק האם הסגריה מאוזנת - כלומר שסגירת הלסתות - הינה הרמונית - וכל השיניים נסגרות בבת אחת.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול בפנים לאחר שתל בלסת תחונהצביה28/10/2022
בעלי עשה שתל לפני חודש וחצי בשן בלסת תחתונה מצד שמאל ולאחר שבוע בערך הרגיש נימול בסנטר, אף, לחיים, מצח קיבל סטרואידים למשך 3 ימים קצת השתפר אך שוב חזר לו וגם הרגשת מתיחה במצח. אמור לעשות mri רק בעוד חודשיים ששלחה אותו נוירולוגית, במידה וזה פגיעה בעצב האם mri יכול לאבחן זאת?
והאם פגיעה בעצב תחתון יכולה להשפיע על כל איזור הפנים לא רק איפה שנעשה הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול בפנים לאחר שתל בלסת התחתונה
ד``ר ניצן שלזינגר08/12/2022צביה שלום,
במידה והנימול הופיע רק לאחר שבוע - סביר שהטיפול אינו הגורם לנימול -כי במידה והיה נגרם נזק לעצב כתוצאה מן ההשתלה של השתל הדנטלי - הרי שהיתה נותרת חוסר תחושה או נימול מיידית לאחר שהשפעת ההרדמה המקומית פגה.
יתכן וקיימת באזור בצקת אשר גורמת ללחץ על העצב ולכן יש תחושה של הנימול .
למה הכוונה כל אזור הפנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?